Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań.

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam kilka pytań odnośnie cs go.

1. Czy to prawda że każda wygrana/przegrana runda wpływa na nasz ranking, wydaje mi się że kwestia wygrania np 16-14 a 16-5  jest znacząca, zresztą czytałem gdzieś o tym ale nie jestem pewien.

2. Po zakończeniu poprzednich operacji dostawało się challenger coin, jak to działa w operacji vanguard, dostanie się taki po jej zakończeniu ? wpływa na to poziom odznaki np złota ?

3. Czy jeśli w przeciwnej drużynie jest bot, to dostaję mniej pkt rankingowych (chodzi mi o te ukryte) czy nie wpływa to na ranking, bo wiem że jeśli w mojej jest bot to tracę mniej z każdym botem.

4. Jeśli dostane kicka od swojego teamu to wpływa to jakoś na ranking ?

5. Z tego co zauważyłem kiedy gram solo i widzę na koniec meczu że w moim i przeciwnym teamie są wyższe rangi to znaczy że będę niedługo awansował ? póki co to się sprawdza ale wolę potwierdzone info.

6. Czy granie ze znajomymi z niższych rang 1/2 rangi niżej wpływa jakoś znacząco na ranking ? pewnie dostaje się mniej pkt.

NJxbd4x.png

Opublikowano

1. Nikt nie wie jak ten system działa do końca. Wydaje mi się, że jest on prosty. Wygrywasz - dostajesz punkty. Przegrywasz - tracisz je. Po osiągnięciu progu dostajesz awans.

2. Tzn? Chodzi Ci o te tokeny? Dostajesz go jeśli wykonasz misję w Kampaniach i dojdziesz do tych 'gwiazdek'. Za 5 gwiazdek jest złoto.

3. Nie mam pojęcia, lel. 

4. Lose

5. Przeważnie tak.

6. Wątpię. 

Poza tym, nie wiem po co się przejmujecie tym rankingiem. I tak za to nic nie ma, bo nie będzie resetów i tyle. Bardziej miałbym satysfakcję po wygrywaniu i nagle wskoczeniu rangi niż co chwila przejmować się czemu awansu nie ma. Poza tym, dla mnie MM jest durny i przerzuciłem się na FaceIta. :) 

he?

Opublikowano

1.Chyba każda osoba z która rozmawiałem na temat rang mówiła mi, że czym wyżej się wygrywa tym łatwiej awansować, chyba kwestia wygranych rund jest znacząca, sam kilka razy doświadczyłem tego iż potrafiłem wygrać 5/7x pod rząd 16:14~ i nie awansować, a też potrafiłem wygrać 3/4x pod rząd 16:4~ i awansować.

3. Tak dostaje się mniej pkt za wygrany mecz z botami, ale też działa to w odwrotną stronę np: gdy wyjdzie od naszego teamu 2 graczy i gramy we 3 i jakimś cudem udało nam się wygrać mecz to także dostajemy dużo większą ilość pkt do rangi, lecz wydaje mi się iż to jest też zależne od ilości rund granych z botem. Bo moim zdaniem inaczej to byłoby bez sensu, kilka razy spotkałem się z taką sytuacją, że drużyna przeciwna, która znacząco z nami przegrywała specialnie się na koniec meczu kickowała(chyba myśleli, że przez to mniej pkt do rangi dostaniemy), lecz nie wydaje mi się iż to by było prawdą.

4. Tak to jest to samo jakbyś opuścił specjalnie mecz, czyli tak jakbyś przegrał.

5.Nie, ponieważ wszystko jest dobierane tak aby było po równo w teamach, często się zdarza, że dostajemy max 3x wyższe rangi od nas do teammatów.. Miałem kiedyś fajnego linka o tym ale już gdzieś zapodziałem, szkoda bo było fajnie w nim to opisane.

6.Raczej nie wpływa 1/2 rangi niżej to jest prawie to samo, jak już wyżej pisałem nie raz się zdarza, że dolosowuje nam wyższą nawet o 3 rangę od nas. Lecz poniżej 3 rang w dół wydaje mi się iż raczej mniej pkt się dostaje za wygrane mecze i tak samo łatwiej można spaść z rangi grając z niższymi rangami od siebie.

Też polecam faceita, moim zdaniem łatwiej zrobić tam progres, ponieważ często gra się z wyższymi rangami od siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...