Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z własnym serwerem prywatnym - błąd przy logowaniu

SmerfNudysta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam maly problem i nie potrafie go naprawic. Otoz, chcialem dla zabawy postawic serwer 4story i wszystko ladnie wychodzilo (chyba xD) i gdy chce zalogowac sie to nie moge, bo mam oto taki blad

I nie wiem co z tym zrobic :( prosze o pomoc

Z gory dziekuje :)

post-1276499-0-93529900-1425236958.jpg

Opublikowano

Robiłeś wszystko dobrze? Jak za pomocą poradnika robiłeś to znajdź bardziej aktualny.

Opublikowano

Tak, robilem wszystko dobrze. Robilem troche z poradnikami i troche sam, a poradniki byly aktualne. Moze byc to wina clienta, a jaki bedzie dobry do plikow 3,9? I czy jest mozliwosc sprawdzenia czy blad lezy w uslugach czy w cliencie ?

Opublikowano

Spróbuj zrobić od nowa ale tym razem tylko i wyłącznie z poradników. Albo wina clienta albo jak wspomniałeś, usług.

Opublikowano

To widocznie błąd jest spowodowany przez dostawcę internetu albo client.

Opublikowano

Masz mały problem? Ojejka. A może napisał byś z jakich korzystasz plików i klienta? Chcesz wiecej info pisz pw. Nie jestem tani. 

I znowu  % ... Taaaaa Za co? 

Opublikowano

"Nie jestem tani..." dziwnie to zabrzmialo :D a bezinteresownie pomoc nie mozesz? Ja to dla zabawy i nauki stawiam, a nie zeby kase wydawac :(

Pliki to 3,9 + 4,3 i jeszcze jakies chyba 3,8... ale nie jestem pewien, bo to z neta :D

Clienty- ultimate, norage4story i kolega na jeszcze jakims probowal he... cos tam... 

Opublikowano

Spróbuj na samych 3,9. Jak nie pomoże to już nie wiem.

Opublikowano

King, powiem krotko - Wypierdalaj stad. Nie masz pojecia o plikach ani nic.
Jesli masz pliki 3.5 to jedynie klient eg zadziala, do klienta np ethary/heitosa pliki 4.3 ( 3.9 + pare dodatkow ). Napisz mi na gg: 38342480 wszystko ci wytlumacze, bo nikt nie umie pomoc nikomu tutaj, a king nie wie jak sie robi serwer a pierdoli. Takze sproboj w bazie tam od IP w 1 ip tam gdzie trzeba wpisac to z hamachi a w 2 127.0.0.1

Opublikowano

Odpisz mi na PW, cos w tym stylu. Nie chce mi sie tutaj spamowac, podaj zrodlo plikow. Jasnowidzem nie jestem .

Ok, odpisał mi na pw. Na kliencie 4story EG powinno odpalic. 

Btw. Za dużo nie zdziałacie na tych plikach. Pamietacie 4story thg? Stalo wlasnie na tych :) pamietacie bugi? Po nich skoncyzlem s servami xD 

Opublikowano

Wiec tak jezeli na starcie masz takie problemy to proponuje najpierw dowiedziec sie jak dziala baza danych oraz Client ale zanim sie do tego zabierzesz musisz znac podstawy SQLa , C++ no i oczywiscie Visual Basica ;)

Stawianie serwera 4Story nie jest latwe i sprawie wiele problemow ;)

Ja oraz moj Team potrzebowalismy paru lat zeby dojsc do tego poziomu na ktorym teraz jestesmy .

Jezeli bedziesz cierpliwie dazyc do celu to napewno ci sie uda .

Jedyne czego potrzebujesz to tylko ODBUGOWANYCH PLIKOW i to wszystko ;)

Reszta przyjdzie z czasem [ Jak moj murzyn @tomeczkooo ]

Jezeli bedziesz potrzebowal pomocy skontaktuj sie na PW chetnie pomoge :)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

serwer mam, udalo sie go postawic z pomoca kolegi :D

fakt, ze to hamachi jest... ale zawsze cos :)

problemy sa, bo ja jedyny nie widze co pisza inni :D

jak troche sie pomecze to moze cos z tego bedzie xD

Opublikowano

serwer mam, udalo sie go postawic z pomoca kolegi :D

fakt, ze to hamachi jest... ale zawsze cos :)

problemy sa, bo ja jedyny nie widze co pisza inni :D

jak troche sie pomecze to moze cos z tego bedzie xD

Wylacz usluge TRELAY_GSP i bedziesz widziec jak inni pisza ;)

Opublikowano

Ma tych plikach, co mi podsylales na pw nie postawisz stabilnego servera. Sa to 1. pliki sprzed 1. roku . Jak chcesz sie polaczyc z serverem to uzyj klienta 4story EG, juz Ci pisalem .

Opublikowano

ja na innych postawilem go, tamte to wiem, ze sa slabe :D

Za odbugowane pliki trzeba slono zaplacic albo naprawic je samemu ale do tego potrzeba naprawde dobrych Sourcow bez wiekszych problemow ;) 

+ sporej wiedzy , jezel nie znasz biegle C++ to nic sam nie zrobisz :)

To podeslij pliki, na ktorych postawiłes to Ci powiem jakiego klienta uzyc. SS  ->  Eldron sie bawi. 

Tomeczkoo cos musze robic ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...