Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.  Ludzie mają swoje potrzeby. Moją potrzebą jest.. 

(domyslam się o czym pomyślałeś xD)

myślenie. Bycie świadomym. Zmniejszanie ignorancji. Chciałbym przeczytać jakaś dobrą książke filozoficzną, ew. jakąś o buddyzmie, czy innej ciekawej religii nonteistycznej, która skłania do myslenia. Która umożlwia spojrzenia na coś z szerszej perspektywy. Książka ta nie ma być napisana jakimś trudnym jeżykiem, bowiem mam tylko 16 lat, więc zależy mi na .. może nie tyle prostym języku, co po prostu nietrudnym. Chcę móc zrozumieć co czytam.

Macie jakieś propozycje? 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mogę się dołączyć do tematu? ^^ Do tej pory to czytałem chyba same lektury i to jeszcze nie zawsze ale jakoś mnie wzięło na przeczytanie właśnie czegoś takiego ;) Jestem trochę starszy ale też nie chce pisanej jakimś mega trudnym językiem :D 

Opublikowano

Ja polecam "Biblie Szatana" autorstwa Antonego Szandora LaVeya. Mimo bardzo niechlubnej opinii jaką zyskała ta książka, jest bardzo interesująca i przedstawia świat z ciekawej perspektywy. Wbrew pozorom sataniści nie uznają Szatana za chrześcijańskiego demona ale jakąś siłę natury. Jest to zbiór esejów w którym autor opisuje swoje poglądy na dany temat, jak np. życie pośmiertne, zemsta, chrześcijaństwo. 

Opublikowano

Ja polecam "Biblie Szatana" autorstwa Antonego Szandora LaVeya. Mimo bardzo niechlubnej opinii jaką zyskała ta książka, jest bardzo interesująca i przedstawia świat z ciekawej perspektywy. Wbrew pozorom sataniści nie uznają Szatana za chrześcijańskiego demona ale jakąś siłę natury. Jest to zbiór esejów w którym autor opisuje swoje poglądy na dany temat, jak np. życie pośmiertne, zemsta, chrześcijaństwo. 

Zaciekawiles mnie, aczkolwiek przejrze jeszcze negatywne opinie na temat tej książki, bo wspomniales, ze takich jest dużo. Przed zakupem jednak wolalbym poznać negatywne i pozytywne opinie i kupić w zaleznosci od tego czy moje poglądy tudzież wymagania będą podobne do osób oceniajacych.

Co do satanizmu, to tak, jst to prawda. Sataniści nie mają nic wspólnego z satanizmem. Mówie o tym najpopularniejszym sataniźmie, czyli Laveyańskim.

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...