Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z niskiej rangi

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

już kiedyś kupiłem cs:go i trochę grałem. Była to moja pierwsza taka przyzwoita "strzelanka", więc najlepszy

w to nie byłem. Jednak od jakiegoś czasu znowu gram w cs, oglądam dużo na youtube, poduczyłem się.

Do tej pory siedziałem w Silver II i lamiłem cholernie, teraz sam mogę ewidentnie stwierdzić, że mój poziom

wzrósł i to znacznie. Potrafię wygrać 4/5 meczy z rzędu, ale przegrać następne 2 otwierając. Taka sytuacja zdarza

mi się dosyć często. Tzn. wygrywam 3, 1 lose, 2 winy, remis, 2 winy, lose. Jednak przeważnie jestem 2 albo 1 tabeli.

Nie jestem osobą, która uważa się za kałacha, ale jak widzę poziom tych ludzi, to naprawdę jest mi źle. Chciałbym sobie pograć trochę wyżej.

Moim pytaniem jest ile mniej więcej meczy muszę wygrać, aby wreszcie awansować? Jak działa ten system? Liczy się mój wynik, czy porażka?

A może ilość MVP? Winstrike? Remisy wpływają na przerwanie tej "passy"?

Wiem, że w dziale siedzą osoby, które się znają, także nie pogardziłbym jakąś drobną radą albo strategią, żeby po prostu wygrywać coraz więcej.

Dzięki. 

343731479829004887779.png

Opublikowano

tam się jakieś punkty ELO zbiera i aby awansowac musisz mieć (podobno) duzo gwiazdek MVP i liczy sie tez to ile wygrywasz mecze , lecpziej jak wygrasz np. 16:5 niz 16:14 .. Nie wiem jak to dziala poniewaz awansowałem do siver IV i miałem 5 razy wygrany mecz pod rząd (16:5, 16:12, 16:1, ...... ) pozniej przegrałem i znow 3 wygrane pod rzad z naprawde duża iloscią MVP .. Najwiecej mialem 9MVP a średnio 6MVP w kazdym meczu ... I grałem z ludzmi na swoim poziomie  i ranga nie skoczyła,, dzis grałem z GOLDAMI i mialem kilka wygranych a takze kilka przegranych z dobrymi statami lecz ranga stoi w miejscu ...    Ranga szybciej ci skoczy gdy bedziesz grał z wiekszymi rangami od siebie ... Ja gram z kolega co ma golda 2 i szybciej mi skoczyla na Silver IV

Całkiem fajnie opisany poradnik systemu rang w cs:go : https://www.youtube.com/watch?v=PsYRlgG30vc

Jeszcze jedno :P

Postaraj sie znaleść jakiegos typa/znajomego ktory bedzie miał wieksza range od twojej ( na za duzą :D ) tak abys mial szanse a takze abyscie mogli grac razem, gdyz na tych niskich rangach SILVER 1-5 zdaza sie bardzo duzo SMURFÓW ( sa to ludzie ktorzy maja wieksze rangi i zakładają nowe konta aby grac z słabszymi aby być PRO ) 

Opublikowano

Teoretycznie nie da się określić jak działa system rang, są tylko spekulacje. Graj po prostu z wyższymi rangami i ranga sama wskoczy. A jeżeli chodzi o win/lose to można awansować po wygranym lub przegranym meczu i można spaść po wygranym lub przegranym meczu, remisy dają + do wyższej rangi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...