Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Stare Dobre Czasy Metin2

jhwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakim cudem masz 1.000 subskrypcji?

Może kupił :D

#top

Nie wiem co ludzie widzą w "starym metinie" fakt, kiedyś było fajnie w to grać ale to było prawie 6-7lat temu. Gra się nie zmieniła prawie od tamtych czasów, to jest ten problem - przestała się rozwijać, ludziom sie znudziło. Ile czasu można tłuc te same moby na tych samych mapach. Balmora nie ma "zarąbistego technika" po prostu większość jest słaba. Żeby nazywać technikiem wystarczy umieć dodać item, a żeby serwer był nazywany dobrym wystarczy odpalić coś na czystych plikach.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Pamiętam starego dobrego metina a Twój filmik pokazuje szczerze to co jest teraz ;o dla mnie stary dobry metin to ostatnia Stal i Truta lvl 99 bez mountów, petów, fryzur i za przeproszeniem srania, oczywiście zmiany są dobre w przypadku metina tylko posuły tą grę, może gdyby nie to, że nowości w metinie od ok.5 lat pojawiają się na zasadzie było na priwie od roku i nagle dodamy to do normalnego metina uważam za co najmniej dziwnie, jedyną oryginalną nowością był aktualnie najnowszy set nic więcej noo i może system pasów. Odkąd metin zaczął być "rozwijany" coraz mniej mi się podobał i zawsze jakoś był sentyment i coś gdzie się chciało wrócić, po dodaniu Likana (czy ch.j wi jak to się nazywa) Metin jest dla mnie przekreślony. 

Podsumowując, oficjalny metin wygląda dla mnie jak prywatny serwer, jeśli miałym grać w metina na chwilę obecną myślałbym tylko i wyłącznie o prywatnym serwerze, metin jest w tej chwili jak cs1.6 miliony serwerów każdy ma co innego :)

Wybaczcie za literówki jestem lekko zmęczony :D A nie chcę mi się szukać i poprawiać bo uważam, że każdy zrozumie o co mi chodziło w poście ;) 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Stary ''Metin'' to było coś.  <3

Ale co do filmiku to ani nic to nie pokazałeś nie powiedziałeś nic takiego co by zmieniło mój pogląd na daną sytuacje, oczywiście jeśli jest to film informacyjny bo jak nie to już kompletna klapa.  

Powodzenia w dalszym nagrywaniu, łap plusa zachętę.  ;)

Opublikowano

Stary dobry metin2 ♥ Heh a teraz to coraz więcej gówna dodają.

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Opublikowano

W filmiku chodzi o pokazanie ze w Metin2 nadal gra duzo ludzi , kiedys na PLu tak bylo i o to głownie mi chodzilo by to wam pokazac

9598.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

Opublikowano

Hmm.. jakoś na pl'a sporo osób wróciło, channele handlowe są BUSY i sklepów jest od groma.

Mi się fajnie gra.

Opublikowano

Hmm.. jakoś na pl'a sporo osób wróciło, channele handlowe są BUSY i sklepów jest od groma.

Mi się fajnie gra.

Wróciło..? Jak byś z 30 prywatnych serwerów zrobił 4 i otworzył jeden nowy to byś miał wszystkie kanały CRITICAL FULL, a nie BUSSY. Tak jak to zrobili na PL'u. No ale nie hejtuję, stwierdzam fakty, że przez te połączenie serwerów są jeszcze gracze. (optycznie)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Nie zgodzę się z twoimi słowami że "gracze odchodzą z metina"

Prawda moim zdaniem jest taka że teraz jest tyle serwerów, ludzie się porozrzucali po nich i takto wygląda, ubytki graczy raczej nie są wielkie.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Nie zgodzę się z twoimi słowami że "gracze odchodzą z metina"

Prawda moim zdaniem jest taka że teraz jest tyle serwerów, ludzie się porozrzucali po nich i takto wygląda, ubytki graczy raczej nie są wielkie.

Tak? To ja Ci dam jeden sensowny przykład do własnej interpretacji, że w metina mniej osób gra, bo jest już za bardzo oklepany. Dlaczego uważam, że gra mniej osób? wystarczy spojrzeć na MPC forum. Ile kiedyś siedziało ludzi w dziale metin2, ile było spamu i zainteresowania, a zobaczyć jak teraz to wszystko ucichło...

I teraz powiesz mi, że też poszli na inne fora? Prawda kuje w oczy i ciężko się z tym pogodzić... Oczywiście też masz rację mówią, że jest wiele serwerów i się ludzie porozrzucali.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Tak? To ja Ci dam jeden sensowny przykład do własnej interpretacji, że w metina mniej osób gra, bo jest już za bardzo oklepany. Dlaczego uważam, że gra mniej osób? wystarczy spojrzeć na MPC forum. Ile kiedyś siedziało ludzi w dziale metin2, ile było spamu i zainteresowania, a zobaczyć jak teraz to wszystko ucichło...

I teraz powiesz mi, że też poszli na inne fora? Prawda kuje w oczy i ciężko się z tym pogodzić... Oczywiście też masz rację mówią, że jest wiele serwerów i się ludzie porozrzucali.

Dokładnie, nie ma co się łudzić ale z roku na rok metin coraz bardziej idzie w odstawkę. Jeszcze kilka latek i 500 osob na serwerze będzie szczytem marzen każdego administratora. 

Srij9JT.png

Opublikowano

Tak stary global to był metin a nie co teraz :c starcze czasy tygra 2kk a teraz z 90 kk :LD

Cyrk.png

Opublikowano

#top

Nie wiem co ludzie widzą w "starym metinie" fakt, kiedyś było fajnie w to grać ale to było prawie 6-7lat temu. Gra się nie zmieniła prawie od tamtych czasów, to jest ten problem - przestała się rozwijać, ludziom sie znudziło. Ile czasu można tłuc te same moby na tych samych mapach. Balmora nie ma "zarąbistego technika" po prostu większość jest słaba. Żeby nazywać technikiem wystarczy umieć dodać item, a żeby serwer był nazywany dobrym wystarczy odpalić coś na czystych plikach.

Co ludzie widzą w starym metinie? Po powstaniu prywatnych serwerów ludzie podzielili się na tych, którzy nie potrafią grać, gdy jest ciężko oraz na tych, którzy tylko czekają, aż będzie coś podobnego do pierwszych serwerów tej gry. Im cięższy serwer tym więcej z nim zabawy, więcej rzeczy do zrobienia (oczywiście dla wytrwałych), mówiąc że Balmora nie ma "zarąbistego technika" ośmieszasz sam siebie, wystarczy spojrzeć ile czasu stoi S1, jak mało błędów i problemów mieli na starcie aż do teraz.. Większość ludzi, która tworzy serwery nie wie o co w tym tak naprawdę chodzi, niektórzy myślą że dodadzą kilka bajerów i będzie dobrze, a skupienie się na głównych aspektach tej gry jest mało ważne - bezsens. Balmora ma to czego trzeba, Bambus - umiejętności ma, chyba każdy już się o tym przekonał oraz FuBu, którego osobiście nie lubię, ale bądź co bądź zna się na tej grze od strony gracza. Drugiego aspektu najczęściej brakuje na prywatnych serwerach, dlatego też upadają po kilku tygodniach/miesiącach :)

Dobry projekt może być tworzony nawet rok czasu, jak nie lepiej, większość twierdzi, że pobiorą gotowe pliki, troszkę od siebie, 2 tygodnie do miesiąca i serwer stoi - błazenada.

Wystarczy spojrzeć na dział prezentacji, przy niektórych idzie się przeżegnać ^^ 

Opublikowano

Co ludzie widzą w starym metinie? Po powstaniu prywatnych serwerów ludzie podzielili się na tych, którzy nie potrafią grać, gdy jest ciężko oraz na tych, którzy tylko czekają, aż będzie coś podobnego do pierwszych serwerów tej gry. Im cięższy serwer tym więcej z nim zabawy, więcej rzeczy do zrobienia (oczywiście dla wytrwałych), mówiąc że Balmora nie ma "zarąbistego technika" ośmieszasz sam siebie, wystarczy spojrzeć ile czasu stoi S1, jak mało błędów i problemów mieli na starcie aż do teraz.. Większość ludzi, która tworzy serwery nie wie o co w tym tak naprawdę chodzi, niektórzy myślą że dodadzą kilka bajerów i będzie dobrze, a skupienie się na głównych aspektach tej gry jest mało ważne - bezsens. Balmora ma to czego trzeba, Bambus - umiejętności ma, chyba każdy już się o tym przekonał oraz FuBu, którego osobiście nie lubię, ale bądź co bądź zna się na tej grze od strony gracza. Drugiego aspektu najczęściej brakuje na prywatnych serwerach, dlatego też upadają po kilku tygodniach/miesiącach :)

Dobry projekt może być tworzony nawet rok czasu, jak nie lepiej, większość twierdzi, że pobiorą gotowe pliki, troszkę od siebie, 2 tygodnie do miesiąca i serwer stoi - błazenada.

Wystarczy spojrzeć na dział prezentacji, przy niektórych idzie się przeżegnać ^^ 

Dlatego dobrze by było połączyć tą stabilność (brak błędów, a przynajmniej w minimalnym stopniu) z nowościami (nie mam na myśli jakieś BOSKIE "przemeblowanie" map królestw (m1, m2) lub paintowskie kostiumy (chociaż ostatnio zauważyłam, że ładnie wyglądają na obrazku, a w grze przy animacji są powyginane ręce, szyja, itp.), ale dungeony, expowiska).

Co do administracji Balmory - nic nie mam, wręcz przeciwnie. Z FuBu można się dogadać, Bambusek ma umiejętności, co jak wspomniał "Exo's" można zauważyć. Do tego przesympatyczna Wariatka, chociaż nie wiem, czy dalej tam jest :P

"Po powstaniu prywatnych serwerów ludzie podzielili się na tych, którzy nie potrafią grać, gdy jest ciężko oraz na tych, którzy tylko czekają, aż będzie coś podobnego do pierwszych serwerów tej gry. Im cięższy serwer tym więcej z nim zabawy, więcej rzeczy do zrobienia (oczywiście dla wytrwałych)" - hmm, był sobie PL (w sumie dalej jest), tam było ciężko, tzn. dużo czasu trzeba było poświęcić, aby zyskać coś cennego (nie wspominam już o IS). Po x latach grania na globalu, po dwóch kradzieżach w przeciągu roku? odechciewa się grać tam. Postanawiam przerzucić się na prywatny serwer, gdzie można łatwiej coś zdobyć bez pomocy IS (Avalon, Pandora - w sumie te dwa serwery były mi najbliższe), więc logiczne, że ludzie pójdą tam, gdzie nie muszą znów zbytnio męczyć się, bo raczej po tych X latach większość graczy potrafi grać. Jednak lenistwo góruję, po co ktoś ma poświęcać swój czas na zdobycie czegoś w Metinie na serwerze, który prawdopodobnie padnie? Skoro gdzie indziej (tzw. easy/4fun serwery) może szybciej? Dla mnie serwery easy/4fun są przydatne do np. nagrywania filmików, bo nie trzeba marnować czasu na zdobycie itemów czy lvl, aby jakoś ładnie postać prezentowała się na scenach. Ale osobiście wolę takie serwery typu medium, gdzie jako-tako trzeba coś od siebie dać (czas), żeby zdobyć lvl, eq, itp., ale też nie jest zbyt łatwo (typ easy). Global (tzw. "PL") jest tyle dobry, że jest stabilny, więc to jest jego plus. Jednak, jakby trafił się serwer hard, gdzie miałabym tą pewność, że nie padnie po 2-3 miesiącach lub roku i będzie chociaż 500 graczy, to pewno bym się skusiła na jakiegoś harda, bo jest, co robić, jeszcze, gdy ma się fajną ekipę, to w ogóle bajka. Dlatego trochę żałuję, że nie zaczęłam grać na Balmorzę, gdy mnie znajoma zachęcała. Jak już taki serwer stoi, gdzie większość osób dorobiła się lvl, eq, to trochę ciężko jest dołączyć do nich, bo człowiek demotywuje się tym, że ten ma już to i to, a tutaj tyle czasu zajmuje zdobycie tego i tego, tak mi się wydaje. Po prostu: LENISTWO. Jest świadomość, że na innym serwerze może szybko zdobyć dany item/lvl, a na tym musi się męczyć.

Wracając do filmu, jak już nagrywasz, rób coś. Bo trochę nudne jest patrzenie przez 6+ minuty na sklepy :P Sporo graczy.

Opublikowano

Jak można nazywac kopie globala dobrym serwerem... Mówisz, że ma umiejętności, ale raczej daleko mu do "zarąbistego" :D Balmora ma renomę, bo był jednym z pierwszym serwerów bez bugów. Nie będę się kłócił o ich technika, bo mamy trochę inne pojęcie o tym wszystkim. Fubu nie jest dobrym graczem.. Znany był z tego, że ładował nie wiadomo ile z ISa, a i tak go bili w PvP. Jedyne z czym się zgodzę to Twoje 2 ostatnie zdania - też mnie śmieszy moda na serwery easy, gdzie nowy set broni (najczęściej udostępnionych za darmo) to szczyt możliwości.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

#top

Gówno wiesz gówno widziałeś elitarny 10 latku.

9218_loveaudi.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...