Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAM - POMOCY!

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wsadziłem taki ram do płyty msi ms 7528. Po "trwa uruchamianie systemu windows" jest czarny ekran, to znaczy, ze nie obsługuje tego ramu tak? To jest chyba ram serwerowy czy jakos tak ;d

img-20150228-182444.jpg

Proszę o szybka odpowiedz, beda lajaki!

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Mam 1 kość 2gb -  wszystko gra. Przed chwila dostałem tą kość co podałem wcześniej, dołożyłem ją i wystąpił ten problem. Po wyciągnięciu kości podanej up problem znika ;)

sygna1.png

Opublikowano

Mam 1 kość 2gb -  wszystko gra. Przed chwila dostałem tą kość co podałem wcześniej, dołożyłem ją i wystąpił ten problem. Po wyciągnięciu kości podanej up problem znika ;)

no to pamięć do dupy. tak to jest z serwerówkami. QVL trzeba przeczytać i tam szukać pamięci. :)

Age is just a number :)

Opublikowano

Nie. Jedna jest wieksza, ta nie serwerowa.

Moze ktos sprawdzic w specyfikacjach mojej plyty czy moge uzywac takiego ramu (sam nieznam sie na tym ;/)? Bo bedziemy sie bawic w zgaduj zgadula...

sygna1.png

Opublikowano

Nie. Jedna jest wieksza, ta nie serwerowa.

Moze ktos sprawdzic w specyfikacjach mojej plyty czy moge uzywac takiego ramu (sam nieznam sie na tym ;/)? Bo bedziemy sie bawic w zgaduj zgadula...

możliwe też że ta nowa kość ma błędy. Przetestuj mem testem. jak nie ma to poprostu twoja płyta główna nie obsłguje. 

Opublikowano

A powiesz mi jak mam ja przetestowac skoro window sie nie uruchamia?

Pamiec na pewno sprawna...

sygna1.png

Opublikowano

A powiesz mi jak mam ja przetestowac skoro window sie nie uruchamia?

Pamiec na pewno sprawna...

pisałeś, że komp się zamula przy logo windowsa, memtest jest uruchamiany z boota, wystarczy go zgrać na płytkę lub pena. 

Opublikowano

OK JUZ WSZYSTKO WIEM. OD NOWA:

Mam 2 rozne kosci ram. Osobno działają ale jak wsadze dwie na raz to nie uruchamia się windows.

Czytałem, że można coś pozmieniać w biosie i będą wspołpracowały. Tylko jak to zrobić?

RAM1:

ram1.png

RAM2:

ram2.png

LIMIT LAJKOW CZEKA!

sygna1.png

Opublikowano

Hmmm... Wsadź obie pamięci, i zrób reset płyty głównej, przestaw zworkę lub wyjmij baterię...  Sposobem z baterią masz większą gwarancje na reset, może po prostu masz coś, w stylu "zablokowania" tylko jednej kości... Btw. Próbowałeś uruchomić system w trybie awaryjnym? Może to po stronie systemu wina?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...