Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global ult na respa.

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć w tym temacie, chciałbym poruszyć mechanikę, global ulta na respa (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa) która jest najczęsciej używana przez adc w celu dobicia kogoś, mianowicie, aby to wykonać jest jakaś zasada? kiedy trzeba ultować? np kilka sekunda po rozpoczęciu recalla celu? Jeśli sie ktoś na tym zna to bardzo bym prosił o pomoc bo zależy mi na tym :x

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Nie da sie wyczaić, kiedy idealnie w bazie pojawi się przeciwnik.

Może mieć on masterke na szybszy recall, może udawać teleportowanie się. Musisz po prostu zgadywać i puszczać ulta wtedy, kiedy wydaje Ci się, że to dobry moment.

Opublikowano

Sprawa bardzo prosta.

Jeżeli grasz jinx to oblicz trajektorie lotu pocisku względem czasu osoby która się tepa.

Przeszkodą jest jednak gdy bohater Ci zniknie z mapy na low hp i nie wiesz kiedy zacznie się teleportować .

Wszystko zależy od szczęścia.

Opublikowano

Można to obliczyc ;-)

Sprawdzaj ile trwa teleport do bazy w sekundach

Potem sprawdz sobie ( zmarnuj ulta albo sprawdz na botach) ile z poszczegolnych miejsc ult leci do bazy.

I tyle, proste ?;-)

Opublikowano

Oblicz ile pocisk jinx leci z 3-4 strategicznych punktów na mapie(odległości).

Przed grą sprawdz masterki przeciwnika. Czy ma szybszy teleport

X - Czas lecenia pocisku z punktu a do b (a to miejsce w ktorym jestesmy b to baza przeciwnika)

Y - Czas recalla

Y-X = Z

Z = Czas po którym puszczasz pocisk gdy widzisz że przeciwnik zaczyna recall

Ale nikomu sie tego nie chce liczyc kappa więc strzelaj jak bronz pjenć i licz na szczęscie (na czym innym ta gra polega ???)

Opublikowano

Co drugi post to głupszy xD Takie rzeczy się po prostu robi na wyczucie, no chyba że jesteś kretynem i włączasz grę na bota sprawdzając ulti np. Ezreala z każdego miejsca na mapie co zajmie Ci kupe czasu..

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

(e)bole, L# i inne raki odpadają, zbyt dużo w konto włożyłem żeby potem bana łapać, pytam bo dzisiaj na streamie u boxbox'a widziałem, jak boxbox po prostu pomachał troche  wskaźnikiem po ekraniu i zaczął krzyczać "ult, ult" i jakaś tam jinx w tym momencie zultowała na respa, i boom, kill ;-;

qCsDG8m.gif

Opublikowano

To już kwestia doświadczenia, a jeśli pytasz się o obliczenia to po prostu dystans do bazy i prędkość pocisku bierzesz pod uwagę, wyliczasz ile zajmie twojemu ultowi dolecenie do bazy i rzucasz w odpowiednim momencie.

Opublikowano

Jakie szczescie?

Profesjonalisci potrafia szybko analizowac i obliczac dana sytuacje.

Duzo praktyki i sami wiedza w jakims czasie puszczac ulta itp, robia to bardzo szybko w glowie.

Niektorzy maja taka banie ze potrafia sobie wyobrazic cala akcje w glowie w sekunde.

Opublikowano

Cóż, tak właściwie się nad tym nie zastanawiałem, ale w późniejszej fazie gry masz większą szansę na zabicie na respie ze względu na dmg. Tak więc strzelaj na oko, jak na aroganckiego śilwera przystało. :P (oczywiście bez obrazy)

Opublikowano

Arogancki śilwer zawsze da rade! :D
W zasadzie chyba posprawdzam te wszystkie ulty, ile lecą z respa do respa ^^

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Podkradnij sie do ich respa i nastawiaj wardow :D Dobra tak serio to ultujesz na fuksa wtedy kiedy uwazasz Czasem uda sie najłatwiej chyba gangplankiem bo odrazy jest na celu

Opublikowano

Wyczuc trzeba, wizja pomaga w patrzeniu kiedy ktos recalluje... ale pamietaj, zeby sie ustawic tak, aby nie wleciala w kogos innego kto jest na linii lub na nia idzie 

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...