Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon nagle przestał działać.

Lerverex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Nagle przestał mi działać mikrofon. 

Może lepiej jak opiszę całą historie od początku.

Dnia tego i tego zakupiłem słuchawki z mikrofonem Steelseries siberia V1. Podłączyłem słuchawki i wszystko działa, podłączam mikrofon i wszystko działa, wszedłem na skypa i zacząłem rozmawiać z kolegą. Mikrofon był 1.5m ode mnie, było mnie słychac mega dobrze, głosno, wyraźnie, bez żadnych szumów, trzeszczeń itp.

Po około 15 minutach rozmowy rozłączyłem się. Gdy wróciłem po około 30 minutach (nie robiłem nic z mikrofonem leżał sobie tam gdzie leżał) zadzwoniłem znowu do kolegi i się zaczęło.

Straszne trzaski, tak jakby ktos zgniatał opakowanie od czipsów, było to mega glosne.

Wyczytałem w internecie ze moze to byc przez uziemienie laptopa, więc podpiąłem do gniazdka z uziemieniem.

Ciągłe trzeszczało. Pomyslalem, ze moze zepsuty jest zasilacz, wiec wzialem od siostry (taki sam).

Niestety ciągłe trzeszczało.

Zaktualizowałem sterowniki, kombinowałem w opcjach, przeszukałem pełno for internetowych(nie tylko polskich) i zauważyłem, że sporo osób ma ten problem, niestety każdy temat nie był rozwiązany, 95% z nich to były po prostu tematy na które nikt nie odpowiedział.

Mało tego pożyczyłem inny mikrofon od kolegi aby sprawdzić czy nie mam zepsutego wejscia na Jack czy cos w tym stylu, działał.

Swoim mikrofonem ze steelseries'ów sprawdzałem na innych komputerach i również działał.

Bardzo proszę o pomoc, zależy mi na tym mikrofoniku bo na początku był z*******y, mega dobrze było mnie słychać, a teraz nie moge nawet go odpalić bo uszy rozwala.

System operacyjny to Windows 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...