Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaniedługo mija mi abonament na globalu i szukam najlepszego serwera.

Gram czasami przez 3-4 dni non stop a później przez reszte tygodnia nawet nie odpalam więc nie opłaca mi się opłacać abonamentu (według mnie).

Obojętnie jaki dodatek oraz by było dużo osób.

Opublikowano

Zaniedługo mija mi abonament na globalu i szukam najlepszego serwera.

Gram czasami przez 3-4 dni non stop a później przez reszte tygodnia nawet nie odpalam więc nie opłaca mi się opłacać abonamentu (według mnie).

Obojętnie jaki dodatek oraz by było dużo osób.

zależy jaki lubisz dodatek. jak wotlk to sunwell, jak cata to molten. jak tbc to hellground.

Age is just a number :)

Opublikowano

Nie polecam ci sunwella w zadnym wypadku.Sam tam grałem i wiem co jest na rzeczy.Jesli chcesz w 100 % profesjonalny serwer to polecam ci molten lub atlatiss. 

Opublikowano

Nie polecam ci sunwella w zadnym wypadku.Sam tam grałem i wiem co jest na rzeczy.Jesli chcesz w 100 % profesjonalny serwer to polecam ci molten lub atlatiss. 

Oczywiście molten to taki wielki profesjonalny serwer xD xD

Atlantiss jak lubisz pve bo pvp tam nie ma.

Opublikowano

Jesli chcesz w 100 % profesjonalny serwer to polecam ci molten lub atlatiss.

Molten

Profesjonalka pełną parą. Szybciej kraść pieniędzy to nawet politycy nie potrafią. Ten serwer to zwykły chłam i pic na wodę

Atlantiss

Jeden z lepszych serwerów z dorosła społecznością, gimbusy nieuniknione, ale 90/100 osób będą pomocne i miłe.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Ciekawe kiedy grałeś? Za czasu bugwellu? Sunwell w porównaniu z moltenem, który trzepie hajs na p2w, nie wspominając o supporcie (gdzie ja z kontem premium dostałem odpowiedź a mój znajomy bez konta premium na to sam problem nie dostał odpowiedzi, albo tym że po kilku krotnym kontakcie moje konto/postacie nie zostały przywrócone pomimo dostarczeniu odpowiednich potwierdzeń ze jestem właścicielem konta) to wypada lepiej. 

Opublikowano

Ciekawe kiedy grałeś? Za czasu bugwellu? Sunwell w porównaniu z moltenem, który trzepie hajs na p2w, nie wspominając o supporcie (gdzie ja z kontem premium dostałem odpowiedź a mój znajomy bez konta premium na to sam problem nie dostał odpowiedzi, albo tym że po kilku krotnym kontakcie moje konto/postacie nie zostały przywrócone pomimo dostarczeniu odpowiednich potwierdzeń ze jestem właścicielem konta) to wypada lepiej. 

Sunwell, to słaby serwer pod względem socialu. Nie znajdziesz większego chamstwa i braku tolerancji niż na Sunie zwyzywają Cię za to, że w złym czasie coś zrobiłeś albo twój przedmiot jest za drogi...

giphy.gif

Opublikowano

Sunwell, to słaby serwer pod względem socialu. Nie znajdziesz większego chamstwa i braku tolerancji niż na Sunie zwyzywają Cię za to, że w złym czasie coś zrobiłeś albo twój przedmiot jest za drogi...

Myślisz że na Atlantissie jest lepiej względem socialu? Tylko pod względem technicznym, oba serwery lepsze od LoLtena.

Opublikowano

Myślisz że na Atlantissie jest lepiej względem socialu? Tylko pod względem technicznym, oba serwery lepszy od LoLtena.

Na atlantissie to się zleciało chamstwo od kiedy zaprosili to bydło z moltena. Dno.

Opublikowano

Na atlantissie to się zleciało chamstwo od kiedy zaprosili to bydło z moltena. Dno.

Wierz mi, że nawet przed napływem ludzi z Moltena, social na Atlantissie był i jest dnem.

Opublikowano

Może community jest słabe ale powiedź na którym prywatnym i bardziej popularnym serverze nie ma zjebanego community, 60% populacji to dzieci lub ludzie którzy uważają "OHO ALE JA JESTEM WSPOMNIAŁY BO GRAM W WOWA I NIE PŁACE NIE TO CO CI FRAJERZY Z GLOBALA, ALE ZE MNIE HANDLARZ MEDALISTA" i 40% stanowią normalni ludzie. 

Opublikowano

Może community jest słabe ale powiedź na którym prywatnym i bardziej popularnym serverze nie ma zjebanego community, 60% populacji to dzieci lub ludzie którzy uważają "OHO ALE JA JESTEM WSPOMNIAŁY BO GRAM W WOWA I NIE PŁACE NIE TO CO CI FRAJERZY Z GLOBALA, ALE ZE MNIE HANDLARZ MEDALISTA" i 40% stanowią normalni ludzie. 

Do jasnej cholery skąd wy bierzecie te statystyki, bo wątpię, że sami je robicie. Obecnie na Nostalriusie jest dojrzałe community chyba, że trafisz na jakiegoś totalnego nooba. W większości jest tak, że ludzie Ci pomogą i nie chcą nic w zamian itp.

giphy.gif

Opublikowano

Do jasnej cholery skąd wy bierzecie te statystyki, bo wątpię, że sami je robicie. Obecnie na Nostalriusie jest dojrzałe community chyba, że trafisz na jakiegoś totalnego nooba. W większości jest tak, że ludzie Ci pomogą i nie chcą nic w zamian itp.

Te statystyki są wioskami z mojej kilkuletniej przygody grania na privach (tbc, wotlk, cata) . Nie znam i nie grałem na Nostalriusie ani go nie oceniam, ale weź pod uwagę ze jest servervem vanillia, a na takie servery nie pcha się chamstwo bo woli zostać przy swoim woltku i robić setny raz zbić LK. 

Może na serverach vanilla community jest "dojrzałe" ale nie wziąłem ich pod uwagę z powodu że te servery były dla mnie martwe, no ale jak nostalrius posiada 6k online to chyba coś się zmieniło. 

Opublikowano

Co do Nostalriusa to są oskarżenia, że te 6K online jest przekłamane bo boty postawiali etc. Nie wiem na ile to prawda i nie dbam oto. Nie zmienia to jednak faktu, że żaden serwer nie ma czegoś za uszami.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, a wiecie jaka jest sytuacja na sunwellu jeżeli chodzi o bugi związane z czarami/talentami, są tam jakieś?Ew. znacie bugi które moglibyście wymienić sami z doświadczenia (może ktoś grał)? Chce przejść z globala na sunwella, bo bardziej podoba mi się woltk od obecnego draenorshitu.

Opublikowano

Co do Nostalriusa to są oskarżenia, że te 6K online jest przekłamane bo boty postawiali etc. Nie wiem na ile to prawda i nie dbam oto. Nie zmienia to jednak faktu, że żaden serwer nie ma czegoś za uszami.

Gram i wiem jak sytuacja wygląda. Te 6k nie jest przekłamane, można sobie sprawdzić censusem i na forum są screeny. Co do community to potwierdzone info, aż całkiem inaczej się gra, ludzie pomagają, rzucają buffy itd. trafi się czasem gimbus, ale reszta takiego szybko ucisza ;d

Najlepszy wybór to nowy serwer, sprawniejszy technicznie, z większą ilością online i ze świeżym startem. Serwery takie jak Sunwell czy Molten i tak wymieniać można dalej, wypadają po prostu gorzej a dodatkowo jak ktoś to kiedyś napisał: "sunwell nie sprzyja nowym graczom" w każdym razie chodzi o to, że tam już każdy i wszystko. Ja osobiście czekam na serwer TBC od Nostalriusa lub Corecrafta, wolałbym od tego pierwszego z racji na pełen blizzlike. Cholera, że akurat musieli vanille zrobić a nie tbc ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Molten to naprawde s**t server.

Jedyny powod zachecajacy do rejestracji na tym "serwerze" to realm Blackrock czyli 3.3.5a pure pvp realm.

Jest to nic innego jak stare, dobre AT (pvp na wysokim poziomie gdzie nie jeden retail glad za najlepszych czasow AT nie dawal sobie rady).

Bo jesli chodzi o relamy cata: bug na bugu ale da sie wyexpic. Raidy, Dungi z poprzednich dodatkow pozamykane (nie oksryptowane).

Realmy wotlka dalej maja te same bugi, ktore sunwell mial 2 lata temu xD

Co do mopa to chyba nie trzeba mowic iz dodatek nie grywalny.

http://freeware.info.pl/yogi.html

Sunwell dosc dobrze wypada gdyby nie masa przekretow w gronie administracji, bluzgania na forum (glownie pvp). No i generalnie pvp jest tam martwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...