Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomoc z babką

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie dawno sprzedałem tego laptopa http://allegro.pl/show_item.php?item=5111644388 .

kosztował 740 zł, ale babka spytała się czy można zniżyć to zniżyłem do 725 zł. Ten laptop ma karte graficzną dedykowaną. I ta babka napisała mi takie coś "Komputer działa OK, ale jest parę rzeczy o których nie było mowy w opisie.

Rzecz pierwsza: nie mogę używać grafiki zintegrowanej z zainstalowanym sterownikiem [nie uruchamia się wtedy system, działa jedynie z Radeonem], więc prawdopodobnie będzie trzeba wymienić cały procesor, bo grafika jest z nim połączona."

Ja jej "Witam, laptop posiada kartę graficzną dedykowaną. Czy mogła by Pani bardziej opisać ten problem z kartą? "

a Ona "Witam

Gdy dostałam laptopa w biosie wymuszone było użycie Radeona [discrete]. Kiedy zmieniłam na "switchable" [z możliwością zmiany - system widzi wtedy Radeona i zintegrowaną, ale domyślnie wybrana jest właśnie zintegrowana] i zainstalowałam sterowniki do zintegrowanej [intel HD Graphics] po ponownym uruchomieniu komputer zatrzymuje się na animacji "Uruchamianie systemu Windows"."

jaki ona ma problem? Przecież ten laptop nie ma żaden zintegry tylko dedyk, i co jej odpisać?? Ja już nie wiem.

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...