Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minimalne zacięcia gry co 10-20s na 1 sekunde

Gracz123124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem od paru dni mam lekkie zacięcia się gier-wszystkich co około 10-20 sekund na sekundę np w lolu mam stałe 60 fps i co jakiś czas spadnie do 58 i wtedy to się pojawia albo w starszych grach np w cs 1.6 bez steam mam stałe 99 fps i co jakiś czas ten lag występuje.

Mój sprzęt to:

Intel core i5-4210M 2.6 Ghz

Pamięć Ram-4gb

Dysk 1000Gb-WDC-WD10JPCX

Karta graficzna Nvidia Geforce 820m 2gb

i intel HD Zintegrowana

jest to laptop.

Opublikowano

Z tego co widzę same gry online, może słaby net i ci przycina.

Podaj szybkość swojego neta.

Opublikowano

temperatura.

mialem podobnie w moim lapku po czyszczeniu problem znikl.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jest też coś takiego, że jeśli masz monitor 60Hz, to przy wiele większej ilości FPS mogą występować "lagi", ponieważ monitor nie da rady :p 

Opublikowano

Sorrki nie było mnie, na początku jak kupiłem laptop wszystko idealnie śmigało a teraz do tego wszystkiego doszło to ,że fps mi nawet w prostej grze typu cs 1.6 spada do 50..... temperatura waha się między 30/40 stopni robiłem formata i nic a wczesniej w csie miałem do 400 fps

i dodam ,że użycie procesora podczas grania to 10% dysku 3/4 % ram 50 %

Opublikowano

Próbowałeś wyłączyć synchronizacje pionową? Czasem przez to potrafi "chrupnąć"... Powinno być w opcjach gry, ewentualnie wywalić niepotrzebne procesy, upewnij się też, że gry odpalają się na Geforcie, a nie integrze... No i wyłacz programy, które robią coś z łączem, ale wątpie żeby to tego wina...

Opublikowano

Tak jak kilka postów wyżej - Temperatura, miałem to samo z komputerem stacjonarnym jak i laptopem.

Opublikowano

temp pomiedzy 30 a 40 stopni ? twoj laptop chlodzony woda jest czy co :D

nie mozliwe takie tempy w stresie dla lapka ....

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

a jak dokładnie sprawdzić temperaturę? a propo synchronizacji pionowej nic nie daje.. 

dodam ,że laptop to lenovo g710 i ma z boku wylot powietrza który w czasie grania nie jest ciepły

3 dni od zakupu działał poprawnie i gry też ale po dwóch dniach się to zaczęło.

Opublikowano

zmierz temp w stresie, podczas grania.

Opublikowano

no jezeli takwygladaja twoje temp podczas grania to gratuluje lapka.

ale jak wspomniales sprzet jest nowy, oddaj go na gwarancje, moze cos ujebane jest

ahhhaaa

luknij czy jak odpalasz gre, to czy sie odpala nie za pomoca integry.

Opublikowano

ustawe synchronizacje pionowa na tyle ile chcesz fps (nie za wysoko) i nie powinno byc az tylu "ścinek"

zreszta nie widzisz wiecej jak 60 fps, wiec scinki takie jakby ich nie bylo

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...