Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edytor dialogów w questach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema siema, napisałem na szybko edytor do dialogów w questach - zawsze męczyłem się z przeliczaniem liter.

SS:

30945142499127381780.png

15005142499127381780.png

Co posiada program:

- Kolorowanie linii gdy przekroczymy xx liter w linijce

- Kolorowanie linii gdy zaczyna się od polskiego znaku (ę, ó, ą, ś, ł, ż, ź, ć, ń)

- Automatyczne usuwanie 'say(" '

- Generowanie 'say(" ' gdy skończymy pisać dialog.

Co potrzebuje:
- Net. Framework w wersji 3.5 lub nowszej

Czy będą aktualizacje i naprawa ew. błędów?:

- Nie xD

DL:

https://mega.co.nz/#!yFVi1bRY!Jcw2L1a0P7wJsgFee3ksf-Cbe0S4EbL_TcZpTMgD9Wk

SKAN:

https://www.virustotal.com/pl/file/093dc12023f0bffb0f7d0e290295bd42c1de9357788f45734168b4b5d7083a74/analysis/1424991595/

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Ja bym narzucił filtry na say i po problemie, po co się męczyć :D However, program wydaje się okej.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

super ;x ,ale pisanie questów jest takie proste ;/

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

super ;x ,ale pisanie questów jest takie proste ;/

Jak się piszę same questy fabularne lub poboczne i używa się przy tym samych metinowych funkcji to pewnie że jest proste..

@top

Tak serio to nie widzę zastosowania dla tego ? Jak dla mnie to tylko chwyt marketingowy żeby serwer zareklamować :)

PS. Baran "idź udawać że umiesz pajtona".

Opublikowano

E tam, program prezentuje się całkiem dobrze tylko ciekawie jakie błędy ma :P

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

Ogólnie to od sprawdzania czy nie ma za dużo znaków w linii polecam najprościej jak to jest od x lat w questach.

----"12345678901234567890123456789012345678901234567890"|

say("Ten tekst nie jest za długi, jest idealny!")

say("Ale no niestety ten tekst jest c*****y jak większość serwerów i nie mieści się w jednej linii.")

:v

Opublikowano

Ja bym zrobił automatyczne przenoszenie ostatniego słowa do nowej linii po przekroczeniu tych 60 znaków.

Nie bo się sypało wszystko :P W sensie tak masz większą kontrole i sam przenosisz słowo ;)

Jak się piszę same questy fabularne lub poboczne i używa się przy tym samych metinowych funkcji to pewnie że jest proste..

@top

Tak serio to nie widzę zastosowania dla tego ? Jak dla mnie to tylko chwyt marketingowy żeby serwer zareklamować :)

PS. Baran "idź udawać że umiesz pajtona".

Masz w pełni racje, to tylko pod "reklame" było ;P - trzeba sobie jakoś radzić ;]

ą, ę itd mogą byc na początku say.

say() > say("")

ładniej wyglada, mniej klikania xD

No ale pisząc say("") N++ ładnie koloruje tekst.

Opublikowano

Program moze sie przydac  osobom poczatkujacym w tej dziedzinie wiec zawsze znajdzie sie jakis +,  forumowicze powinni doceniac kazda rzecz jaka sie dla nich udostepni a nie jeszcze narzekac.

Baran tutaj - w owym dziale sobie zbytnio reklamy nie zrobisz - zbyt duzo zawistnych ludzi zazdroszczacych nie wiadomo czego :)

Opublikowano

Nie bo się sypało wszystko :P W sensie tak masz większą kontrole i sam przenosisz słowo ;)

Sypało? Dlaczego by się sypało? Nie widzę powodu żeby to ręcznie przenosić.

Można by też automatycznie zrobić wait() czy jak to tam było w momencie kiedy ilość say przekroczy miejsce na jednej stronie, żeby było kontynuuj i kolejna strona.

Męczę, ale wiem że jesteś wstanie to zrobić, a wtedy twój program będzie jeszcze bardziej funkcjonalny - jak chcesz sam mogę to napisać, ale to twój pomysł ;).

sygnatura2.png

Opublikowano

ą, ę itd mogą byc na początku say.

say() > say("")

ładniej wyglada, mniej klikania xD

A co z długością wierszy i przenoszeniem wyrazów?

Chyba jest tak, że przenosi wyraz po X znakach, powiesz?

Topic.

Szkoda, że nie będzie update xD możesz jakiś dungeon editor napisać xD

­

Opublikowano

Sypało? Dlaczego by się sypało? Nie widzę powodu żeby to ręcznie przenosić.

Można by też automatycznie zrobić wait() czy jak to tam było w momencie kiedy ilość say przekroczy miejsce na jednej stronie, żeby było kontynuuj i kolejna strona.

Męczę, ale wiem że jesteś wstanie to zrobić, a wtedy twój program będzie jeszcze bardziej funkcjonalny - jak chcesz sam mogę to napisać, ale to twój pomysł ;).

Hehe pisz śmiało ;P

Opublikowano

Ogólnie to od sprawdzania czy nie ma za dużo znaków w linii polecam najprościej jak to jest od x lat w questach.

----"12345678901234567890123456789012345678901234567890"|

say("Ten tekst nie jest za długi, jest idealny!")

say("Ale no niestety ten tekst jest c*****y jak większość serwerów i nie mieści się w jednej linii.")

:v

Beka, dopiero teraz rozkminiłem, po c**j są te liczby.. Heh, 50 znaków. (w sumie wchodzi 52, a nawet 53 ale po tej drugiej opcji jest dodatkowy odstęp.)

50596142255057180250.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...