Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven czy Irelia

Raflicki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, otóż mam dylemat którą z tych postaci sobie kupić. Jutro juz bede miał 4800 ip, więc chciałbym kupić sobie jakiegoś topera. 

Który z tych champów da radę wyjść do golda/platyny bez problemu? 

Prosiłbym o plusy i minusy OBU postaci.

Opublikowano

Hm... Podałeś dwie bardzo silne postacie, zależy od gustu.

Riven jest lepsza do playsów, a gdy ogarniesz to czeka na Ciebie miejsce w Challengerze.

Irelia z tego co wiem, jest dosyć często banowana (na EUNE/EUW), co nie zmienia faktu, że jak ją pickniesz to easy carry.

Riven: genialny escape, sporo CC, bardzo częsty i najlepszy (pod AD) dash, świetny ult do walk drużynowych, dobra 1v1, łatwo zdominować linię

Irelia: dash (+ odnowienie many i CD), true damage, free heal, stun/slow (zbugowany - jest skill wygrywa gry), niezła w tf, bardzo tanky i ma dmg

Sam osobiście wybrałbym Riven, ponieważ taki mi odpowiada styl gry. Nie mówiąc o jej bugach (omijaniu animacji), dzięki którym możesz wykonać combo 4 skille + flash naraz. Ale to wymaga trochę wytrenowania. ;)

Opublikowano

Podałeś 2 dobre champy.

Miałem okazje grać tylko Irelią i stwierdzam że jest to bardzo dobra postać z dobrymi runami i masterkami.

Riven trochę zjebali, nie jest tak samo dobra jak kiedyś.

Ale jeżeli ją dobrze ogarniesz ( Riven ) to carry game :) .

Z Irelią tak samo :) .

Opublikowano

Obie postacie mają bardzo dobry ult do tf'ów i na lane są mocne.. Obecnie wydaje mi się, że Riven jest tą mocniejszą (to moje zdanie, dawno nie grałem irelką). Ja wybrałbym Riven :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...