Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plik Mob_drop_item.txt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a raczej zwracam się z prośbą.

Mógłby ktoś poprawić mi ten plik? ew. podesłać działający (pliki lastivi) nie mam już do tego siły, cały czas mam błąd

ReadMonsterDropItemGroup: ReadDropItemGroup : there is no item 50526 : node metek_smerci
 Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

Plik:

http://wklej.to/MtGk3

Z góry dziękuję

1221me.md.gif

Opublikowano

Masz napisane, że nie czyta ci itemu o id: 50526 

Usuń go z dropu i będzie normalnie działało. 

Wystarczy dokładnie czytać, a nie z takimi banałami na forum przychodzić.

Opublikowano

@Po usunięciu tego wywala błąd, że nie czyta i żadnego powodu nie wyświetla ;)

Tego < to jest id item dodany do metka "metek_smerci" czyli drop z  niego 

"Wywala błąd" jaki ? 

Opublikowano

Tego < to jest id item dodany do metka "metek_smerci" czyli drop z  niego 

"Wywala błąd" jaki ? 

SYSERR: Feb 26 18:44:07 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 18:44:48 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 18:46:44 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

Po usunieciu linijek tamtych to wywala

1221me.md.gif

Opublikowano

Masz http://wklej.to/FLesmsprawdź, powinno ci działać, 

PS. twoj problem polega na tym ze masz w mob_drop_item dodany kilka razy item o id 50526 ktorego najprawdopodobniej nie masz w item_proto w bazie danych.

Rozwiazanie : 

usun wszystkie wpisy z tym itemem, jezeli item ma np id 1 to po usunieciu zmien nastepne wpisy aby pierwszy nie zaczynal sie np od 2 tylko od 1 do XXX.

Lub poprostu sobie do item_proto dodaj ten item, ja ci juz to pousuwalem i pozmienialem mozesz sprawdzic czy dziala.

Mysle ze w miare zrozumiale to napisałem.

Opublikowano

Masz http://wklej.to/FLesmsprawdź, powinno ci działać, 

PS. twoj problem polega na tym ze masz w mob_drop_item dodany kilka razy item o id 50526 ktorego najprawdopodobniej nie masz w item_proto w bazie danych.

Rozwiazanie : 

usun wszystkie wpisy z tym itemem, jezeli item ma np id 1 to po usunieciu zmien nastepne wpisy aby pierwszy nie zaczynal sie np od 2 tylko od 1 do XXX.

Lub poprostu sobie do item_proto dodaj ten item, ja ci juz to pousuwalem i pozmienialem mozesz sprawdzic czy dziala.

Mysle ze w miare zrozumiale to napisałem.

Nadal nie działa, robiłem tak usuwałem z wpisów all itemy, które robiły błędy, na koniec wywala:

Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt i tu sie kończy

i np jak szło

1 item x x

2 item x x

3 błednyitem x x

4 item x x

To zmienialem tak

1 item x x

2 item x x

3 item x x

Nadal nie dziala

1221me.md.gif

Opublikowano

SYSERR: Feb 26 19:56:24 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 19:57:00 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 19:58:42 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

Usunęłem all te wpisy z id, tzn bledy z nimi, potem wywala to.

1221me.md.gif

Opublikowano

SYSERR: Feb 26 19:56:24 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 19:57:00 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

SYSERR: Feb 26 19:58:42 :: Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

Usunęłem all te wpisy z id, tzn bledy z nimi, potem wywala to.

a wgrales to co ci podeslalem?

Opublikowano

a wgrales to co ci podeslalem?

On coś zle robi...

Albo nie usuwa każdego wpisu z tym itemem albo ma id wpisów popieerdzielone...

Top.

Stary a zostaw ten plik w spokoju i spróbuj poprostu do bazy dodać jakis item z takim id i powiedz czy all działa a jak nie to sysserka zapodaj.

EDIT : 

Spróbuj jeszcze wgrać to : ale tylko podmien to na ftp 

PLIK : http://www42.zippyshare.com/v/cSUGK4bd/file.html

PS : to ten twój plik z usunietem tym itemem i porobione wpisy po kolei (miales w jednym wpisie zamias tab spacje jak cos).

Opublikowano

On coś zle robi...

Albo nie usuwa każdego wpisu z tym itemem albo ma id wpisów popieerdzielone...

Top.

Stary a zostaw ten plik w spokoju i spróbuj poprostu do bazy dodać jakis item z takim id i powiedz czy all działa a jak nie to sysserka zapodaj.

EDIT : 

Spróbuj jeszcze wgrać to : ale tylko podmien to na ftp 

PLIK : http://www42.zippyshare.com/v/cSUGK4bd/file.html

PS : to ten twój plik z usunietem tym itemem i porobione wpisy po kolei (miales w jednym wpisie zamias tab spacje jak cos).

Po wgraniu pliku który mi wysłałeś

Boot: cannot load MOBDropItemFile: locale/poland/mob_drop_item.txt

1221me.md.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...