Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pseudo-programiści

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na tym forum pewnie zna mnie już kilka osób. Niektórych zdenerwowałem mniej lub bardziej, innym pomogłem, a inni pomagali mi. Mam do was pytanie. Kim jest dla was osoba, która jest nazywana przez większość z was - użytkowników MPC, "pseudo-programistą"? Macie do tego jakieś wytyczne? Wiek? Umiejętności? Wygląd? Wygląd profilu? Zachowanie? Ortografia? "Dzieła" użytkownika? Np taki ja, od miesiąca 15 lat, skrypty na poziome zaawansowanym, w pluginach dopiero "raczkuję". Kod który piszę jest często napisany tak że prawie nikt oprócz mnie nie rozumie co gdzie jest, w dodatku mało zoptymalizowany. Chyba nigdy nie zdarzyło mi się wrzucić na mpc gównianego skryptu typu "125345034534 skrypt/plugin na drop ze stone/czyszczenie chatu/info o vip", właściwie chyba nigdy nic sensownego na to forum nie wrzuciłem (oprócz cheata do strzelanki). Ostatnio dużo się mówi o pluginach osób takich jak @kukubaczek @Lord Tytan @MCBloomy @karolek :3 @filippop1 @1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 @GotoFinal @kondziu98 @masterflot @TheMolkaPL @nieznany1234567 @XeNo16 @dzikoysk @XawierStudio i kilku innych, których nie wymieniłem (za co przepraszam). Czy uważacie któregoś z nich za pseudo-programistę? Jeśli tak to dlaczego? Proszę o szczerą wypowiedź, ponieważ ostatnio poruszył mnie ten temat.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@kukubaczek

pseudo programista

dziecko 14 lat 

nie zna podstaw javy 

sprzedaje zbugowane pluginy napisane co najmniej c*****o 

uwaza sie za super pro elo programiste a gowno umie 

Opublikowano

Siema! :)

O, jak dawno się nie wypowiadałem na forum.

Dla mnie pseudo-programista to po prostu taki, który chwali się, że umie pisać w Javie chociaż nie umie tego robić za grosz.

Uważam też za takowe osoby tych, którzy udostępniają czyjeś pluginy podszywając się pod ich autora.

PS: Wymieniłeś ortografię, a w niektórych miejsach Twoja też kuleje :)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

A mnie to nie wymieniłeś ???? ! a bloomy ma na swoim profilu moje  pliki które są też na moim profilu("kolekcja" 1/3 pluginów)

Opublikowano

Cześć. Na tym forum pewnie zna mnie już kilka osób. Niektórych zdenerwowałem mniej lub bardziej, innym pomogłem, a inni pomagali mi. Mam do was pytanie. Kim jest dla was osoba, która jest nazywana przez większość z was - użytkowników MPC, "pseudo-programistą"? Macie do tego jakieś wytyczne? Wiek? Umiejętności? Wygląd? Wygląd profilu? Zachowanie? Ortografia? "Dzieła" użytkownika? Np taki ja, od miesiąca 15 lat, skrypty na poziome zaawansowanym, w pluginach dopiero "raczkuję". Kod który piszę jest często napisany tak że prawie nikt oprócz mnie nie rozumie co gdzie jest, w dodatku mało zoptymalizowany. Chyba nigdy nie zdarzyło mi się wrzucić na mpc gównianego skryptu typu "125345034534 skrypt/plugin na drop ze stone/czyszczenie chatu/info o vip", właściwie chyba nigdy nic sensownego na to forum nie wrzuciłem (oprócz cheata do strzelanki). Ostatnio dużo się mówi o pluginach osób takich jak @kukubaczek @Lord Tytan @MCBloomy @karolek :3 @filippop1 @1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 @GotoFinal @kondziu98 @masterflot @TheMolkaPL i kilku innych, których nie wymieniłem (za co przepraszam). Czy uważacie któregoś z nich za pseudo-programistę? Jeśli tak to dlaczego? Proszę o szczerą wypowiedź, ponieważ ostatnio poruszył mnie ten temat.

@nieznany1234567 - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi Logit'a

@GotoFinal - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi AutoIn

@1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 - Dobrze posługuje się java, lecz jest dosyć nowy na mpcforum, wykonał plugin Superteleport

@dzikoysk - napisał najlepszy plugin na gildie "funnyguilds" potrafi jednocześnie pracować nad pluginem publicznym a prywatnymi zleceniami.

@kukubaczek - nerwowy młody programista, podobno od czasu do czasu pomagają mu bardziej doświadczone osoby.

@filippop1 - wykonał znakomity plugin zabezpieczający serwer przed botami

@@Karolek :3 - tak samo jak @kukubaczek - nerwowy i młody, ostatnio pokazał użytkownikom forum z*******y plugin na drop ps.Nie da się go używać

Ps.Pluginy @kukubaczek oraz @@Karolek :3 :3 - Są zbugowane!

Opublikowano

Pseudo-programiści to ludzie którzy w życiu nie napisali/nie napiszą ani jednej linijki kodu tylko odpalą dekompilator(chyba tak się to pisze) i jazda.

Ps: Sam też jestem pseudo-programistą bo nie umiem do końca dobrze programować bez błędów(zalety uczenie się w tym samym czasie javy,php,c++,c,c# i lua)

Opublikowano

@

kukubaczek

pseudo programista

dziecko 14 lat 

nie zna podstaw javy 

Dorzucę jeszcze jego konto na GitHubie: https://github.com/kukubaczek?tab=repositoriesi https://github.com/kukubaczek/SmartAdmin (tu fork: https://github.com/NorthPL/SmartAdmin gdyby usunął)

Jeśli jego kod ciągle wygląda podobnie jak to coś na githubie to współczuję osobom które coś u niego kupiły xD

PS. Zawiodłem się na Was. Taki 'kontrowersyjny' temat i tylko tyle postów. W 10 minut powinno być minimum 3 strony! :D

@GotoFinal - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi Logit

@1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 - Dobrze posługuje się java, lecz jest dosyć nowy na mpcforum, wykonał plugin Superteleport

@dzikoysk - napisał najlepszy plugin na gildie "funnyguilds" potrafi jednocześnie pracować nad pluginem publicznym a prywatnymi zleceniami.

@kukubaczek - nerwowy młody programista, podobno od czasu do czasu pomagają mu bardziej doświadczone osoby.

@@Karolek :3 - tak samo jak @kukubaczek - nerwowy i młody, ostatnio pokazał użytkownikom forum z*******y plugin na drop ps.Nie da się go używać

To ja prowadzę LogIta :C GotoFinal - ten nup jest od AutoIn

Opublikowano

Pseudo-programistą nazwałbym osobę która np. : mówi że umie pisać pluginy lub skrypty, ma mniej lat niż mówi, oraz która ma bardzo kulawą ortografie.

Opublikowano

@kukubaczek

pseudo programista

dziecko 14 lat 

nie zna podstaw javy 

Siema! :)

O, jak dawno się nie wypowiadałem na forum.

Dla mnie pseudo-programista to po prostu taki, który chwali się, że umie pisać w Javie chociaż nie umie tego robić za grosz.

Uważam też za takowe osoby tych, którzy udostępniają czyjeś pluginy podszywając się pod ich autora.

PS: Wymieniłeś ortografię, a w niektórych miejsach Twoja też kuleje :)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

A mnie to nie wymieniłeś ???? ! a bloomy ma na swoim profilu moje  pliki które są też na moim profilu("kolekcja" 1/3 pluginów)

@GotoFinal - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi Logit

Pseudo-programiści to ludzie którzy w życiu nie napisali/nie napiszą ani jednej linijki kodu tylko odpalą dekompilator(chyba tak się to pisze) i jazda.

Ps: Sam też jestem pseudo-programistą bo nie umiem do końca dobrze programować bez błędów(zalety uczenie się w tym samym czasie javy,php,c++,c,c# i lua)

kukubaczek

pseudo programista

dziecko 14 lat 

nie zna podstaw javy 

Dorzucę jeszcze jego konto na GitHubie: https://github.com/kukubaczek?tab=repositoriesi https://github.com/kukubaczek/SmartAdmin (tu fork: https://github.com/NorthPL/SmartAdmin gdyby usunął)

Jeśli jego kod ciągle wygląda podobnie jak to coś na githubie to współczuję osobom które coś u niego kupiły xD

PS. Zawiodłem się na Was. Taki 'kontrowersyjny' temat i tylko tyle postów. W 10 minut powinno być minimum 3 strony! :D

Pseudo-programistą nazwałbym osobę która np. : mówi że umie pisać pluginy lub skrypty, ma mniej lat niż mówi, oraz która ma bardzo kulawą ortografie.

Widzę duże zainteresowanie tematem :) jeśli zrobiłem gdzieś błąd - pokaż mi go, a w przyszłości postaram się go więcej nie robić. Patrzyłem na podkreślone słowa w poszukiwaniu błędów, nie widziałem żeby coś było źle. Jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo do błędów, ale osobiście nie toleruję pisania słów typu "rze" zamiast "że" z wytłumaczeniem "sorki pisze z fona brak pl znakow bo fon z holandji". Będę na bieżąco dodawał twórców pluginów do mini-spisu w pierwszym poście :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

XawierStudio, namiętny programista, który tylko kopiuje całe klasy, przerabia parę linijek przy pomocy Google.

Dowód?

hugoBans vs xawierBans ...

No no, panie Xawierze, pięknie...

8Jnlgdm.png

Opublikowano

kukubaczek

pseudo programista

dziecko 14 lat 

nie zna podstaw javy 

Poprawiłem :D pomyliłem się, sorka :D

@AntyBlezur

- Pseudo programista to osoba która mówi że potrafi pisać  a tak naprawdę nie potrafi włączyć eclipse

Opublikowano

Zauważyłem coś w kodzie:

/*
   * 
   * Autor: Kukubaczek & JuniorJPDJ
   * Obowiązuje zakaz używania kodu bez wiedzy i zgody autorów.
   * Plugin jest cały czas w trakcie tworzenia! Zmiany następują co kilka minut!
   * 
   */

Zna ktoś tego pana @juniorjpdj ???

@ edit

Ooo, nawet przegląda ten temat :P

Opublikowano

Pseudo-programiści to w 80% 13 letnie chłopaczki i w 90% są tutaj by napisać czita do gry by mieć hajs. Pewnie gdyby zobaczyli kod prostego algorytmu to by ocipieli.

Sorry jak kogoś uraziłem. Są też porządni twórcy, których szanuje.

Opublikowano

@nieznany1234567 - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi Logit'a

@GotoFinal - Swoją prace wykonuje bardzo dobrze i doprowadza projekty do końca, aktualnie prowadzi AutoIn

Plugin antibot wykonal wraz ze mna @TheMolkaPL 

@Karolek :3 mlody xD?

Pseudo-programiści to w 80% 13 letnie chłopaczki i w 90% są tutaj by napisać czita do gry by mieć hajs. Pewnie gdyby zobaczyli kod prostego algorytmu to by ocipieli.

Sorry jak kogoś uraziłem. Są też porządni twórcy, których szanuje.

Tak, czytaj @wankej_ @nasterq @4Crafters

Nowa edycja SKKF only dzieci na haxach ;x (wtyka dzieciom jakies gowno za 40 zl)

a na mchc drugi w topce :v

@topic

Pseudo programista:

• uczy sie BUKKIT API a nie javy
  • robi temat na mpc zamiast poszukac w google, rozumiem cos trudniejszego, no ale czasem takie tematy sie trafiaja, ze smiac sie chce
  • przepisuje caly kod od @Kamilkime i wrzuca na mpc
  • jezeli x wypisze bledy uwaza to za hejt (i odrazu mowi zeby dac kod jak poprawic, bo sam nie umie poszukac)

-----

@Kamilkime gdzie tut o hermetyzacji?

czekam i czekam

ta zwrocilem ci uwage w komentarzu na yt mam bana, ahh ciekawe czemu... (@GotoFinal podobnie, przypadek?)

----

@AdamGrzegorz

chodz, masz szanse pohejtowac mnie ;x

@offtop 

jak easta oznaczasz to w cudzyslowie (jezeli blednie napisalem, to sorry, nigdy nie wiem jak to napisac xD): @ "karolek :3"

Opublikowano

Ja też znam juniora (niestety) xD

Pseudo programista to takie dziecko, które pisze kody bez sensu. Czyli nic nie umie, a myśli że jego "dzieła" są najlepsze na świecie.

Opublikowano

Ja tez go znam.. :D

Nigdy nie nazwalem sie programistą javy :D

Tak naprawde nigdy nie programowalem w javie zbyt duzo, jezyka prawie nie dotykalem, ale to co widzicie na gicie to w duzej czesci moj kod...

kukubaczek nakopiowal cos z googla, uznalem projekt za fajny wiec cos poprawilem (przypomne ze nie umiem javy)

Tak, ja poprawilem - bez znajomosci javy poprawialem jego kod...

Pozniej projekt umarl wraz ze zniknieciem kukubaczka, mi nie chce sie tego prowadzic bo:

-nie znam javy

-musialbym przepisac to od zera..

Nie mam rowniez zamiaru komentowac innych, wystarczy mi wiedza na temat poziomu blacka oraz kukubaczka :p (jest podobny, o ile mozna to nazwac poziomem)

Opublikowano

K***a pisząc skrypty do krafta nie stajesz się programistą.

I nie, poza waszym działem nikt was nie zna, ba nikt was nawet nigdy nie widział, nikt nie chce was poznać i nikogo nie obchodzicie.

Więc zostańcie tam, gdzie wasze miejsce i tam toczcie te wasze pseudo dyskusje.

Pseudodyskutanci., aka rak tego forum. Wszyscy siebie warci, każdy lepszy od poprzedniego.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Minkraft i programowanie ? heheh smich na sali ,wypierdalać sie brudy uczyć ,a nie w minkraftach pseudo-programowac..

945be9e2a6c17df7med.jpg

Opublikowano

­­Moje 2 słowa odnosnie randomowo klikniętego, nieznanego przezemnie usera "filippop1"

https://github.com/Thefilippop1PL/AntiSteve/blob/master/src/pl/filippop1/jebacnonpremium/JebacNonPremium.java

https://github.com/Thefilippop1PL/Anti-Bot/commit/a324b2da7d81a6565902e0db49257eca8d58ea32

No ja osobiście kekłem przy paru liniach. Ale to nie oznacza że jest pseudo.

Dla mnie pseudo programista to taki ktoś który twierdzi że jest lepszy od innych niezależnie od tego czy posiada umiejętności czy nie. Taki ktoś jeśli się nie weźmie za swoją postawę nigdy dobrym programistą nie zostanie.

Osoba zaczynająca programowanie i która dopiero co zaczyna coś składać niezależnie w jakim języku i co, czy to pluginy czy inne pierdoły jest to dla mnie już programista, a  styl jego pracy odzwierciedla jego poziom.

Taka mała wskazówka do tych programistów minecrafta - komentujcie kod.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

D4n100 pójdziesz na studia, bądź do pracy na stanowisko programisty, w sumie nie do pracy, a na rozmowę kwalifikacyjną, to dowiesz się kto jest pseudo-programistą i dlaczego. Kod który piszesz ma być czytelny nie tylko dla Cb, ale dla innych programistów także (błąd, miało być "ale dla programistów także")!!! I nie ważny jest tutaj wiek, pochodzenie, rozmiar buta, czy wykształcenie!!! To wszystko są pierdoły!!! W wielkich korporacjach pracują ludzie, którzy skończyli studia, ale również tacy, którzy świadectwo szkolne mają jedynie po podstawówce, ale wymiatają w jakiejś dziedzinie np. grafika, lub programowanie!! W tym zawodzie, na rozmowie kwalifikacyjnej nie zapytają się Cb, czy na studiach miałęś 5 z analizy matematycznej, lub programowania niskopoziomowego!!! Nikt nie będzie patrzeć na to, czy mówisz płynnie po polsku, czy seplenisz, czy popełniasz błędy ortograficzne, czy może piszesz jakieś z*******e opowiadania!!! Wyjątkiem będą stanowiska, na których ta wiedza czy umiejętność jest wymagana, np. tester(musi umieć dobrze w danym jędzyku np. polskim czy angielskim opisać, na czym polega błąd i kiedy się pojawia, ale oprócz tego musi podać sposób rozwiązania tego problemu, wbrew pozorom praca testera to nie tylko klikanie lub granie, ale tworzenie sprawozdań i poprawek dokumentacji, no i musi posiadać wiedzę programisty, by wiedzieć jak rozwiązać dany problem). Niestety na tym forum większość ludzi, którzy się uważają za programistów, to pseudo-programiści.

Opublikowano

­­Moje 2 słowa odnosnie randomowo klikniętego, nieznanego przezemnie usera "filippop1"

https://github.com/Thefilippop1PL/AntiSteve/blob/master/src/pl/filippop1/jebacnonpremium/JebacNonPremium.java

https://github.com/Thefilippop1PL/Anti-Bot/commit/a324b2da7d81a6565902e0db49257eca8d58ea32

No ja osobiście kekłem przy paru liniach. Ale to nie oznacza że jest pseudo.

Dla mnie pseudo programista to taki ktoś który twierdzi że jest lepszy od innych niezależnie od tego czy posiada umiejętności czy nie. Taki ktoś jeśli się nie weźmie za swoją postawę nigdy dobrym programistą nie zostanie.

Osoba zaczynająca programowanie i która dopiero co zaczyna coś składać niezależnie w jakim języku i co, czy to pluginy czy inne pierdoły jest to dla mnie już programista, a  styl jego pracy odzwierciedla jego poziom.

Taka mała wskazówka do tych programistów minecrafta - komentujcie kod.

Wiesz, ja ogolnie sie ciesze jak ktos mi napisze w poscie blad, ale niestety nie jest tak z kazdym.

Minkraft i programowanie ? heheh smich na sali ,wypierdalać sie brudy uczyć ,a nie w minkraftach pseudo-programowac..

Cebule sie zlatuja bo srajkraft

Czy to twoj temat? 

K***a pisząc skrypty do krafta nie stajesz się programistą.

I nie, poza waszym działem nikt was nie zna, ba nikt was nawet nigdy nie widział, nikt nie chce was poznać i nikogo nie obchodzicie.

Więc zostańcie tam, gdzie wasze miejsce i tam toczcie te wasze pseudo dyskusje.

Pseudodyskutanci., aka rak tego forum. Wszyscy siebie warci, każdy lepszy od poprzedniego.

Nikt tu o skryptach nie mowi, to wiadomo od dawna, ze:

skrypt == kupa ;x

Nikogo nie obchodza Ci "programisci"? Isnieje takie cos jak zycie prywatne. Jestes znajomym osob, ktore sa wymienione w tym temacie?

Swoja droga prezentujesz bardzo wysoki poziom administracji, jedziesz po wszystkich od majnkrafta. 

Opublikowano

@filippop1

Skoro chcesz, żeby odpowiadali tylko znajomi osób wymienionych w temacie, to czemu zakładasz publiczny temat? Porozmawiajcie sobie na czacie, albo jakimś prywatnym forum. Ewentualnie w najgorszym wypadku zostańcie w dziale minikrafta, bo tutaj nikogo nie obchodzi to, co robicie.

ex oznacza, że już nie należę do administracji.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...