Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Coś dla 13 lvla do 6300 PZ.

xCymeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem jakiegoś champa i nie wiem zabardzo którego wybrać. Przykładowo przyjemnie mi się gra katariną, jaxem, czy masterem. Kupiłem yasuo i po 4 rozegranych meczach stwierdziłem że go nie ogarniam i zrobiłem refunda. Co byście polecili czym można zabić a tez nie przewraca się jak pionek. Bez run itp. bo 13 lv :) Czekam na pomoc. Gram na każdej lini nie mam żadnych ograniczeń związanych z tym.

Opublikowano

Pantheon:

• Harras,
  • stun,
  • bardzo przydatny ult, możesz nim gankować innych oraz uciekać z miejsca zagrożenia,
  • mały cd na skille,
  • duży burst, jedna z silniejszych postaci,
  • pasywka(blok),
  • kontruje wiele toperów.

Opublikowano

Tak samo jak UP, jak ogarniasz pantha to na 2 max 3 lvlu masz first blooda ;) Bierzesz sobie mieczorek na początku, 2 potionki na hp i 1 na mane, no i na 1 lvlu poke z Q a na 2 bierzesz W, i robisz Q->W->Q i ignite i FB Twoj ;p

Opublikowano

Skoro napisałeś do 6300IP to polecę Ci Dariusa.

Jest bardzo silny, ma genialną pasywkę, małe koszty many, przyciągnięcie, nieuchronne obrażenia.

No po prostu na takim poziomie to wbijasz się 1v5 i wszystkich zabijasz. Bardzo łatwo go ogarnąć.

Opublikowano

Hmmm, a ja Ci polecę Fiorę, jest dość prosta, swoim "w" nadrabia runy (daje stałe ad), na ulcie untargetable, w sam raz do poćwiczenia assasynów, a jak Ci sie znudzi możesz sie przeżucić może na... hm... Wukonga? Też nie jest dość trudny, z e dostaje as'a na kilka sekund, ult ma aoe dmg, i knock up co świętnie współgra z Yasuo, a używając jego "w" można nieźle trollować na low lvlach :D

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Co do dariusa to paru kolegów mi go polecało. Ale mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to są stacki ? xD Bo wiem że coś się stackuje na nasusie na dariuszu i wgle ale nie wiem o co dokładnie chodzi. Wytłumaczcie co to stacki i jak stackować xD

Opublikowano

Stack to jednostka, która łączy się w całość. Zbieranie "punktów", stacków, dające jakiś rezultat, u Nasus'a jest to zabijanie potworów z Q co zwiększa twoją wartość ataku. A u Akali za zabicie/co 30 sekund stackowanie się doskoku do przeciwnika(również do potwora).

A co do postaci, na początku polecam Ci:

Xin Zhao
+jeden z najsilniejszych 2/3 lvl'i
+sustain z W(bodajże)
+inicjacja
+doskok
+escape i massive DMG z ulta
-początkowo trochę papierowy.

­

Opublikowano

Generalnie Darius ma taka pasywke, że za każdym auto atakiem, ewentualnie q lub w nakładasz krwawienie, które zależnie od twojego lvl zadaje ileś punktów obrażeń, ale przede wszystkim za każdy stack tej pasywki zwiększają Ci sie obrażenia z ulta i maksymalna ilość tych stacków na przeciwniku wynosi 5. Natomiast co do stacków Nasusa to chodzi o to, że posiada on skill, który znajduję sie pod klawiszem q i za każdym razem kiedy nim dobije minionka dostaje 3 stacki, a co za tym idzie dostaje on 3pkt obrażeń właśnie na tym skillu, lecz warto też pamiętać, iż za zabicie dużego miniona tym skillem ( cannon miniona ), a także większych stworów w jungli i za dobijanie przeciwnych bohaterów tym skillem dostaje sie 6 stacków. Oto cała mechanika stacków dariusa jak i nasusa. :D

Opublikowano

Cassio, bez skilla mozna ladnie siekac, a ze skillem easy penty napierdzielasz jak adhd... darius tez fajny... lee tez w miare OK, jinx mocna do carrowania, lee niezly troll pick na kazda pozycje oprocz adc

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Dla poczatkujacych to polecam championow na ktorym moga sie nauczyc jak najbardziej cassiopeia na mida/topa

gdzie trzeba jednak te skillshoty trafiac to pozniej ci bedzie latwiej.

+ Bardzo dobry ult w tf'ach

+ łatwa do grania chociaz skille trudniej.

+ jest minus tutaj ze nie ma escape/mobility.

+ bardzo dobry laning phase

Bullet for my Valentine <3

Pomocnik
Opublikowano

Pograj Garenem, tak prosta postać, że masakra ;) Dobry ult, silence i do tego full tank. Idealny dla początkujących ^_^

Opublikowano

Poleciłbym ci Shyvane. Jest łatwa do ogarnięcia i nie ma także many.

Na 13lv powinieneś ich miażdżyć. 

Ewentualnie możesz kupić sobie Warwick na jungle także OP postać. Mam zagrane nim już około 30 meczów i 90% wygranych.

Jak się nim nafedujesz conajmniej 3/0 to już jesteś nie do pokonania.

Na ADC polecam Ci Tristanę. ( maksuj zawsze e,q,r,w ) z dobrymi runami i masterkami jest op. 

Tylko musisz jeszcze mieć ogarniętego suppa. 

Na mid'a polecam Ci Katarine.

Akurat wczoraj grałem z Katą i się nafeedowała 34/3 . Wiec nie do pokonania. 

A Yasuo jest dobrą postacią tylko trzeba trochę nim pograć.

Na topa polecam albo Dariusa, Riven, Fiore lub Jaxa .

Jeżeli chciałbyś iść suppem to Blitz, Thresh.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...