Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kradzież przez FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Zapewne przyciągnął was ten temat, o to chodziło. Otóż mam problem. Posiadam serwer pvp. IP. pvp.vinecraft.pl (Jeżeli pisze coś niezgodnie z regulaminem wybaczcie ale to ważne)

I jakiś posrany typek, włamał się na do ftp i zrobił taki sam serw, ip: smartcraft.ench.pl. I mam pytanie. Czy taką sprawę można zgłosić na policję ? Czy można powiadomić kogoś, kto zająłby się tą sprawą i ukarał złodziei ? Proszę o szybką odpowiedź. Czy można zgłosić ten problem do enderchestu ( tam właśnie hostuję serwer i oni zresztą też) ? 

DAJE LAJKA ZA KAŻDĄ, POMOCNĄ ODPOWIEDŹ !!!

Opublikowano

zrobił taki sam serw

Czy taką sprawę można zgłosić na policję ?

Hahahah jebłem xD

Po 1. drogi kolego:

To, że nie potrafisz zabezpieczyć FTP, jest TYLKO I WYŁĄCZNIE twoją winą.

Po 2. drogi kolego:

Zadzwonisz do wydziału policji i... "Halo halo, ukradli mi paczkę pluginów na serwer majnkraft, pls ukarać ich" hahahah xD

Po 3. drogi kolego:

Jeżeli chciałbyś zgłosić ten "mini-problem" do sądu, to i tak rozprawa kosztuje 5000 zł.

Po 4. drogi kolego:

Jeżeli ukradł by ci coś co jest warte ponad 1,000 zł, to tak, możesz zgłosić do sądu - ale darmowe pliki z bukkit.dev albo pseudo-developerskie pluginki? Nope.

Po za tym wszedłem na ten serwer co podałeś (twój) i doszedłem do wniosku że... one są gówno warte xD

Po 5. drogi kolego:

Czy można zgłosić ten problem do enderchestu ( tam właśnie hostuję serwer i oni zresztą też) ? 

Możesz, ale zapewniam Cię - nic nie zrobią.

To jest TWOJA wina że gdzieś nieumyślnie dałeś dane do FTP albo zrobiłeś hasło typu 123...

@AntyBlezur

Nie, nie możesz zgłosić tego na policję, a do enderchestu możesz. 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Hahahah jebłem xD

Po 1. drogi kolego:

Po 2. drogi kolego:

Zadzwonisz do wydziału policji i... "Halo halo, ukradli mi paczkę pluginów na serwer majnkraft, pls ukarać ich" hahahah xD

Po 3. drogi kolego:

Jeżeli chciałbyś zgłosić ten "mini-problem" do sądu, to i tak rozprawa kosztuje 5000 zł.

Po 4. drogi kolego:

Jeżeli ukradł by ci coś co jest warte ponad 1,000 zł, to tak, możesz zgłosić do sądu - ale darmowe pliki z bukkit.dev albo pseudo-developerskie pluginki? Nope.

Po za tym wszedłem na ten serwer co podałeś (twój) i doszedłem do wniosku że... one są gówno warte xD

Po 5. drogi kolego:

To jest TWOJA wina że gdzieś nieumyślnie dałeś dane do FTP albo zrobiłeś hasło typu 123...

@AntyBlezur

Dobra masz racje. Sorry za zawracanie gitary :( temat do zamknięcia

Hahahah jebłem xD

Po 1. drogi kolego:

Po 2. drogi kolego:

Po 3. drogi kolego:

Po 4. drogi kolego:

Po 5. drogi kolego:

@AntyBlezur

Ale jest jedna rzecz, której nie powiedziałem a powinienem. To są autorskie pluginy, i jest ich ponad 50, dlatego jest to naruszenie praw autorskich

Opublikowano

Gadanie.

Jeśli użył do tego nielegalnego oprogramowania, to owszem - możesz to zgłosić dalej.

Chyba, że dobrowolnie na jego maszynę wgrałeś pliki, to wtedy nic nie poradzisz.

Ale jest jedna rzecz, której nie powiedziałem a powinienem. To są autorskie pluginy, i jest ich ponad 50, dlatego jest to naruszenie praw autorskich

Nie będę Cię do niczego zachęcał, bo na serwerze mnie też nie było i to Twój wybór. Jeśli użył nielegalnego oprogramowania - nie ma problemu i możesz to zgłosić.

Hahahah jebłem xD

Po 1. drogi kolego:

Po 2. drogi kolego:

Po 3. drogi kolego:

Po 4. drogi kolego:

Po 5. drogi kolego:

@AntyBlezur

Chyba nie powie, że w grze mu skopiowali serwer, tylko że przy pomocy nielegalnego programu pliki z serwera zostały ukradzione.

Oczywiście tylko w wypadku użycia takiego programu. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Sprawdziłem spis i nie widziałem tam autorskich pluginów wiec nie wciskaj kitu.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...