Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BF4 czy cod advanced

DasteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zalezy od tego co lubisz. Ja np. nie gustuje zbytnio w takiej dziwnej tematyce jaka obrali w cod. Nie przepadam za takim pojsciem w przyszlosc i robienie malo realnych rzeczy. Do tego latwiejszy i ladniejszy jest wedlug mnie interfejs z bf4. Bf4 uwielbiam i wlasnie ta gre bym Ci polecila.

Przepraszam za brak polskich znakow. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jeśli poszukujesz dobrego FPS'a to na obydwóch grach się nie zawiedziesz. Mi w singleplayer cod aw grało się bardzo dobrze. W BF4 multiplayer gra mi się świetnie zwłaszcza z premium.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Zdecydowanie BF4.

Powody:

Lepsza grafika

MP jest z*******y

SP też jest z*******y (dla nowych)

Mało noobów (a raczej mniej niż w codzie)

BF AV:

Grafika średnio

MP pod względem ssie moim zdaniem bo naje*ali tyle szitu że to się w pale nie mieści ;-;

SP się nie zmienia jak wiadomo odgrzewania kotleta.

Jak przystało na COD'a dzieci,noobów i haxów jest pod dostatkiem.

Opublikowano

Jeśli poszukujesz dobrego FPS'a to na obydwóch grach się nie zawiedziesz. Mi w singleplayer cod aw grało się bardzo dobrze. W BF4 multiplayer gra mi się świetnie zwłaszcza z premium.

Co daje premium ?

Opublikowano

Co daje premium ?

Daje Ci wszystkie dodatki jakie wychodzą do BF4 za darmo 2 tygodnie przed ich premierą (a ma być podobno jeszcze jakiś dodatek, pomimo ze już 5 ich wyszło, więc warto), pierwszeństwo w kolejkach do serwerów, cotygodniowe aktualizacje, specjalne kamuflaże, nieśmiertelniki, malowania, emblematy oraz inne tego typu rzeczy. Dodatkowo dodatkowe pakiety bojowe (a przyznam że jest ich sporo :)). Jeśli zdecydujesz się na BF4 to kupuj od razu z Premium. Taniej Cie to wyjdzie niż podstawka i dokupywanie dodatków lub jak ja zrobiłam błąd - kupiłam BF4 po czym po kilku miesiącach jakoś zachciało mi się premium.. I usługa premium dla użytkowników mających już zwykłego BF'a wyszła drożej niż by się kupiło od razu BF4 premium.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Daje Ci wszystkie dodatki jakie wychodzą do BF4 za darmo 2 tygodnie przed ich premierą (a ma być podobno jeszcze jakiś dodatek, pomimo ze już 5 ich wyszło, więc warto), pierwszeństwo w kolejkach do serwerów, cotygodniowe aktualizacje, specjalne kamuflaże, nieśmiertelniki, malowania, emblematy oraz inne tego typu rzeczy. Dodatkowo dodatkowe pakiety bojowe (a przyznam że jest ich sporo :)). Jeśli zdecydujesz się na BF4 to kupuj od razu z Premium. Taniej Cie to wyjdzie niż podstawka i dokupywanie dodatków lub jak ja zrobiłam błąd - kupiłam BF4 po czym po kilku miesiącach jakoś zachciało mi się premium.. I usługa premium dla użytkowników mających już zwykłego BF'a wyszła drożej niż by się kupiło od razu BF4 premium.

Za 200zł prawie BF4 PREMIUM :(

Opublikowano

Poczekaj w takim razie jak będą przeceny. Ja kupiłam i BF4 i później tą usługę premium jak były na Origin za -50% :P Tobie też tak radze poczekać, ewentualnie poszukaj na Allegro jakiegoś BF4 Premium. Takiego żeby Ci dali na to kod aktywacyjny. Na Allegro powinno trochę taniej wyjść.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jak chcesz to możesz kupić w sklepie :P

Ja osobiscie nie przepadam za Hardline. Nie podoba mi się odejście od tematu militari, do tego grafika jest gorsza, wszystko wydaje mi się takie plastusiowe i plastikowe. Generalnie zostaje przy BF4 ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jak chcesz to możesz kupić w sklepie :P

Ja osobiscie nie przepadam za Hardline. Nie podoba mi się odejście od tematu militari, do tego grafika jest gorsza, wszystko wydaje mi się takie plastusiowe i plastikowe. Generalnie zostaje przy BF4 ;)

https://www.origin.com/pl-pl/store/buy/battlefield-4/pc-download/addon/battlefield-4-premium<<< Wbiłem tu Biorę test origin i pobiera mi się tylko BF4 bez premium wiesz dlaczego :( ? I na ile ten okres testowy jest ?

Opublikowano

W sklepie nie lepiej kupić ? Media expert. A co sądzisz o Battlefield Hardline

Policja vs terroryści.

Zdecydowanie zauważyłem że tam jest nieco gorsza grafika niż w BF'ie 4

Sa bardziej rozmazane cienie i przy okazji na niższych detalach nie wygląda tak "ładnie".

Opublikowano

https://www.origin.com/pl-pl/store/buy/battlefield-4/pc-download/addon/battlefield-4-premium<<< Wbiłem tu Biorę test origin i pobiera mi się tylko BF4 bez premium wiesz dlaczego :( ? I na ile ten okres testowy jest ?

No masz tam ze okres testowy tylko BF4, nie ma czegoś takiego żeby testować premium. Niestety nie wiem na ile jest okres testowy, gdyż nigdy nie testowałam BF4 w ten sposób. :P

­VeIMQWU.png

Opublikowano

No masz tam ze okres testowy tylko BF4, nie ma czegoś takiego żeby testować premium. Niestety nie wiem na ile jest okres testowy, gdyż nigdy nie testowałam BF4 w ten sposób. :P

A jak będę testował będę mogł grać przez ten czas MULTI ? Pozniej gdy kupie BF4 PREMIUM będe miał te osiągniecia co zdobędę tutaj na testach ?

Opublikowano

Co do glownego pytania: BF4 jest duuzo lepszy od CoD AW obojetnie z jakiej strony spojrzec. :P Chociaz i tak oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnej opini. Co do Hardline to naprawde zalezy od Ciebie, jesli szukasz czegos nowego w BF'ie to moze akurat jest dla Ciebie, jezeli wolisz all out warfare to zdecydowanie Ci on nie przypadnie do gustu. 

Btw. jesli sie nie myle to okres testowy na Originie nie dziala. 

Opublikowano

A jak będę testował będę mogł grać przez ten czas MULTI ? Pozniej gdy kupie BF4 PREMIUM będe miał te osiągniecia co zdobędę tutaj na testach ?

Okres testowy to jest chyba tylko i wyłącznie multi. A później nie wiem co bedzie. Naprawdę nie wiem dokładnie jak jest z tym okresem testowym bo ja testowałam grę w inny sposób, mianowicie grając w BF4 u chłopaka, bo on sobie wcześniej kupił niż ja.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@MisSsieK

Jak nie działa jak mi się sciąga 22 GB 

Sciagnij i (Trzymam kciuki ze tak nie bedzie akurat w Twoim przypadku) wroc oraz powiedz jaki blad Ci wyskakuje. :P

Btw. jesli nie wiesz o co mi chodzi to wpisz w google cos w stylu BF4 Origin Game Time not working/could not activate i zobacz ile tematow na Battlelogu czy Red'ku Ci wyskoczy. ^^ Bf4 masz teraz za grosze w niektorych sklepach tak czy inaczej wiec problemu z kupieniem nie powinienes miec. A edycje premium (Podstawka+ premium) jestes nawet w stanie dostac za taka sama cene jak samo AW. 

Wybor nalezy do Ciebie. :>

Opublikowano

Sciagnij i (Trzymam kciuki ze tak nie bedzie akurat w Twoim przypadku) wroc oraz powiedz jaki blad Ci wyskakuje. :P

Btw. jesli nie wiesz o co mi chodzi to wpisz w google cos w stylu BF4 Origin Game Time not working/could not activate i zobacz ile tematow na Battlelogu czy Red'ku Ci wyskoczy. ^^ Bf4 masz teraz za grosze w niektorych sklepach tak czy inaczej wiec problemu z kupieniem nie powinienes miec. A edycje premium (Podstawka+ premium) jestes nawet w stanie dostac za taka sama cene jak samo AW. 

Wybor nalezy do Ciebie. :>

Noo nie działa ;( pobrało się i nic wyskoczyło Aktywuj Battlefield 4. Mam zamiar kupić to jak kupie będzie mi się jeszcze raz instalować jak mam go na kompie ?

@Edit

Własnie kupiłem grę na Origin Nie spodziewałem się tylu FPS na ULTRA ;)

post-1132933-0-04942600-1425023085_thumb.png

Opublikowano

Noo nie działa ;( pobrało się i nic wyskoczyło Aktywuj Battlefield 4. Mam zamiar kupić to jak kupie będzie mi się jeszcze raz instalować jak mam go na kompie ?

@Edit

Własnie kupiłem grę na Origin Nie spodziewałem się tylu FPS na ULTRA ;)

attachicon.gifwYNIK ;).png

Jak widzisz mialem racje (niestety). Z tego co mi wiadomo dopiero ludzie z Origina pracuja nad ta opcja lecz nie wiadomo za ile bedzie dostepna. Jak na razie jezeli komus naprawde bardzo zalezy i chce sie bawic to mozna ja 'aktywowac' poprzez uzywanie vpna ale jak ktos sie nie zna to lepiej niech sobie glowy nie zawraca i po prostu kupi od razu bfa skoro tak czy inaczej planuje to zrobic zwlaszcza ze jak juz mowilem jest taniutki. Btw. ile dales na Originie?

Co do klatek to wynik nie jest zly. Ping troche wysoki wiec na Twoim miejscu poszukalbym serwera blizej Ciebie, chyba ze to wina neta to juz trudno. 

Opublikowano

Najlepiej jest wybrać na Battlelogu menu wyszukiwania serwerów i wybrać polski. Wtedy wyświetlą się polskie serwery i będzie pisać ile graczy na nim siedzi. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

@MisSsieK

A tego znasz jakieś polskie serwery co gra sporo osob jak ta podaj.

Nie znam bo nie gram zbytnio na polskich. Lecz nie szukaj nawet serwerow wedle tego czy pl czy nie pl tylko wdg. pingu. Zrob sobie fitr jaki tam chcesz i posortuj wdg. najmniejszego pingu. Tak najlepiej bedzie. ;)

Opublikowano

Ale BF4 jest dla mnie cięzką grą od tych 3h gram i nie mogę nikogo zabić mam staty 0:12 .... normalnie przykładowo CS:GO staty dużo na + muszę sie poduczyć, zabijają mnie nie wiem skąd :D A tego jaki SELECT MODE wybrać polecasz jakiś ?

Opublikowano

Wszystko zalezy od tego co lubisz. Ja uwielbiam rush chociaz w BF4 nie jest on za dobry wiec na poczatek zebys sie mogl bardziej wczuc to sprobuj team dm lub dominacje. Squad DM jest nie zbyt 'zywy' w bf4 jak dobrze pamietam takze raczej zostaja Ci te 2 na start. Jesli chodzi o expa to na dominacji z pewnoscia zdobedziesz wiecej. Potem jak juz sie troche wczujesz to sprobuj conquest-> conquest large (Tam juz bedziesz mial pojazdy.) A potem reszte trybow. Rush oczywiscie tez mozesz sprobowac lecz nie oczekuj za duzo i znajdz ew. kilka (doslownie garstke bo wiecej na pewno nie znajdziesz) map na ktorych Ci sie go gra dobrze i graj na nich jesli naprawde chcesz grac rush zwlaszcza ze rush to pewnie najbllizej co znajdziesz od CSa S&D. Jest ofc defuse ale nikt w niego nie gra takze jak chcesz. Ogolnie rzecz biorac sprobuj sobie kazdy tryb i kazda mape po kilka razy. Wtedy wybierz to co Ci sie najbardziej podoba i z tym zostan. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...