Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra się wyłącza podczas zmiany terenu

Gość dreax123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas przechodzenia z jednego terenu na drugi przez teleportacje czy przez normalne przejscia gra mi sie wylacza i wyskakuje masa bledow systemowych

Na steam i na grze od producenta to samo

Jak temu zaradzic?

Moj system win7 ultimate 32 bit a komputer bez problemu ciagnie na najwyzszych PoE

Prosze o pomoc bo jest to denerwujace poniewaz trace wtedy wszystkie tereny ktore odkrywalem

Opublikowano

0. Odpal packcheck.exe znajduje sie w fojderze gry

1. Zmniejsz ustaw. Graficzne na mniejsze, poe przy zmianie instancji ciagnie sporo ram. (lub może bardzo pomóc wyłączenie jedynie samych cieni).

2. Mozesz powyłaczać niektóre dźwieki w grze (lub jak to nic nie da, to wszystkie)

3. Wylączyć zapore sys windows

4. Dodać do wyjatków do antywirusa

5. Grac na full ekranie

6. Jesli to nic nie da, to usun grę, nastepnie ccleaner do wyczyszczenia rejestru i zainstaluj od nowa, możesz spróbować na innej partycji. Ważne jest, aby usunąc pozostale foldery/pliki gry z dysku.

7.zmienić system na inny niż ultimate

8. jak cos jeszcze sobie przypomne to dam znac w tym miejscu

Z gry wywala jedynie przy ladowaniu nowej instancji, czy również przy wchodzeniu na starą?

Oraz możesz pokazać lub bardziej streścić jaki błąd wywala?

Podaj jaki masz sprzet.

P.s za litermówki i miejscowy brak znaków pl. z góry przepraszam, ale cieżko piszę się w poruszającym się aucie.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Zmniejszanie ustawien graficznych nic nie dalo to samo ccleaner. Gram na full ekranie

Z gry wywala gdy przechodze z jednej lokacji na drugą albo gdy sie teleportuje portalem do miasta

Opublikowano

@dreax123

Czy wokonałeś te podpunkty?

0. Odpal packcheck.exe znajduje sie w fojderze gry
1.  wyłączenie  cieni i vsync
2. Mozesz powyłaczać niektóre dźwieki w grze (lub jak to nic nie da, to wszystkie)
3. Wylączyć zapore sys windows
4. Dodać do wyjatków do antywirusa
6. Jesli to nic nie da, to usun grę, nastepnie ccleaner do wyczyszczenia rejestru i zainstaluj od nowa, możesz spróbować na innej partycji. Ważne jest, aby usunąc pozostale foldery/pliki gry z dysku.

Z gry wywala jedynie przy ladowaniu nowej instancji, czy również przy wchodzeniu na starą?
Oraz możesz pokazać lub bardziej streścić jaki błąd wywala?
Podaj jaki masz sprzet. (ile masz ram itp)!

Najlepiej ustaw wszystko na minimalne ustawienie, powyłaczaj co się da i sprawdzimy, czy to coś da. Jeśli nic to błędu będziemy musieli szukać gdzie indziej.

Opublikowano

No tak napisalem ze przy wchodzeniu na starą lokacje mnie wyrzuca, reinstall nie pomogl a jak dam na minimalne to nie widac polowy tekstur np. postaci potworow

Nie wiem czy to gra jest zje**** w jakis sposob czy to u mnie cos ale widzialem ze duzo osob ma z tym problem

Opublikowano

Jak mam Ci pomóc skoro przyczyn może być wiele.

Poe jest grą bardzo słabo zoptymalizowaną.

Dlatego napisz mi w końcu:

1. Ile masz ram, jaka karta graficzna itp?

2. Czy odpalałeś plik PackCheck.exe?

3. Wklej mi screena z Twojego errora

Opublikowano

Proszę o zamkniecie tematu

@Edit

Myslalem ze uporalem sie z bledem odpalajac PackCheck.exe ale to nic nie dalo znowu zmienilem lokacje to mnie wyrzucilo

Mam 4 gb ramu ddr3, karta to Radeon HD 7770 ddr5

http://imagizer.imageshack.us/a/img849/5941/errorspatch912k1.jpg

http://imagizer.imageshack.us/a/img89/599/errorspatch912k2.jpg

http://imagizer.imageshack.us/a/img171/6844/errorspatch912k3.jpg

Mam to samo tylko ze inna nazwa mapy

Opublikowano

Jednak to nic nie dało, błąd nadal występuje. Już nie wiem co mam robić

Opublikowano

dreax mialem ten sam problem powiem tyle ze nasrałem sie by to naprawic a bledy i tak wywalaly nic nie pomaga nawet format czy zmiana windowsa, plus nie miejcie pretensji do kolegi bo nie podal wam bledu bo na pewno ma ten sam blad co ja a tych bledow było pełno od graficznych po muzyczne i oczywiscie wchodzac na inne lokacje byly to inne bledy.

Tak czy siak problem MUSI być po stronie komputera lecz jezeli nie naprawil tego [ przynajmniej w moim przypadku ] format oraz zmiana systemu to musi byc coś ze sprzetem. 

Od momentu gdy mam całkowicie nowego kompa nie mam juz tych problemów, a wiem co czujesz bo sam juz mialem nerwy i zrazilem sie do tej gry bo co 2 mape mnie wywalalo [ jedynie na mapach z pietrami tego nie bylo, blad wywala tylko jak wchodzi sie na nowa lokacje a nie na jej pietro, plus nawet w 2 akcie jak pod koniec ta kule sie rusza ze swiat staje sie przeklety wywalal blad] 

76561198013232167.png

Opublikowano

@yokize

Autor ma taki problem, że gra mu się crash'uje, ale wtedy gdy powraca na starą lokacje/instancje, a nie w przypadku, gdy stwarza nową.

Na pw dostał ode mnie wiadomość, że może zmiana systemy na 64b i inny niż ultimate, albo zawiadomienie o problemie na oficjalnym forum powinno coś dać. 

Opublikowano

Podczas przechodzenia z jednego terenu na drugi przez teleportacje czy przez normalne przejscia gra mi sie wylacza i wyskakuje masa bledow systemowych

Na steam i na grze od producenta to samo

Po tym wnioskuje że jednak nie, albo poprostu zle opisał, tak czy siak jezeli wywalaja mu bledy graficzne i audio przy zmienianiu lokacji to jest to co mialem ja oraz paru innych ludzi co pisali na forum GGG i pomocy nie dostali. 2 miesiace temu był wielki temat na ich forum o tym bledzie i z tego co widze zaginą w odmentach wiec problem nie został rozwiazany.

76561198013232167.png

Opublikowano

Jeszcze takie pytanie, wywala Cie przy teleportacji do każdej lokacji, czy tylko na jakichś wybranych?

Gra crashuje się wtedy gdy wroce do lokacji w ktorej juz bylem przed chwila

np. Wyjde z miasta wejde do niego i crash

@Edit

Chyba znalazlem rozwiazanie bo podczas godzinnej gry zero crashow

http://www.crashwiki.com/top-7-fixes-path-exile-crashes-patching-errors-runtime-errors-map-memory-bsod-blurred-failed-reset-direct3d-graphic-glitches/

Zastosowalem sie do punktu nr 3 i jest ok

Napisał wyraźnie, że po powrocie do lokacji.

Więc raczej to nie jest problem z grafika, czy audio.

Ogólnie większa ilość osób skarżących się na błedy, posiada wind 7 ultimate (oraz te osoby z 32b wersją).

Opublikowano

Smieszne to jest ze masa ludzi ma tego buga a support PoE nic z tym nie robi

W tym momencie wyrzucam PoE z mojego komputera bo i tak stracilem na to za duzo czasu a szkoda by to calkiem fajny hack'n slash napewno ciekawszy niz nudne diablo 3.

Mozna zamknac

@Edit

Przeinstalowalem system na 64 bity i dam znac pozniej czy dalej crashuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Napisałem to bo to jest najczęstsza przyczyna tego zachowania i nie jest to żaden bug tylko brak waszej wiedzy, bo jest to specjalnie tak zrobione, że podczas ładowania nowej instancji dochodzi do synchronizacji danych i jeśli coś się nie zgadza wywala klienta z gry. Więc tego nie poprawią sprawdźcie sobie komputery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...