Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór telefonu: Sony Xperia M2 vs. LG G2 Mini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Kończy mi się umowa i mam do wyboru kilka nowych modeli telefonów. Z mojego abonamentu najkorzystniejszymi wydają się mi właśnie Sony Xperia M2 oraz LG G2 Mini.

Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat, aby podjąć lepszą decyzję. Napiszcie jaki telefon z w/w macie/mieliście i kilka wad/zalet. Mile widziana opinia podsumowująca, czy chwalicie go sobie i warto się nad nim zastanowić. Dzięki, piona!

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ogólnie, smartfony nie są jakieś super ekstra a w ich cenie jest kilka zdecydowanie lepszych, ale z uwagi że są od operatora to pominiemy ten punkt.

G2 mini jest o 0,1 cala mniejszy, ale ma nieco lepszy ekran od M2. Do tego G2 mini ma minimalnie lepszą wersje Snapdragona 400 (wszędzie zdobywa większe wyniki). Do tego dochodzi pojemniejsza bateria w G2 mini i zdecydowanie lepsza przednia kamera :) wybrałbym LG. 

Tutaj jeszcze wersja porównawcza samych podzespołów:

G2 Mini http://www.notebookcheck.pl/Qualcomm-Snapdragon-400-MSM8926.116293.0.html

M2 http://www.notebookcheck.pl/Qualcomm-Snapdragon-400-MSM8226.108301.0.html

lownfast

Opublikowano

Po porównaniu, lepszy w wymagających apkach będzie LG. Pooglądaj sobie testy wydajności itp.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...