Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze spawnem.

Na moim serwerze są dwa światy, Spawn i Sky. Problem polega na tym, iż gdy jestem na świecie Sky i wpiszę /spawn, teleportuje mnie na spawn, ale na świecie Sky, nie teleportuje mnie do świata Spawn. Gdy jestem na świecie Spawn, wszystko działa jak należy. Nie korzystam z żadnych pluginów do spawnu oprócz EssentialsSpawn.

Jakieś pomysły? ;_;

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

W EssentialsSpawn jest możliwość ustawienia tylko 1 spawnu, z tego co się orientuję. Więc nie możesz ustawić 2 spawnów 1 pluginem

bez reklam

Opublikowano

Aby ustawić 2 spawny potrzebny by był jakiś autorski skrypt ja bym się w to nie bawił tylko ustawił /setwarp sky alby tak to było

3004114311037501010629.png

Opublikowano

W EssentialsSpawn jest możliwość ustawienia tylko 1 spawnu, z tego co się orientuję. Więc nie możesz ustawić 2 spawnów 1 pluginem

O to chodzi, chcę mieć 1 punkt spawnu, a wyszły mi dwa, po jednym na każdym świecie :F

Idzie to jakoś zresetować?

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

Wejdz w essentials i usuń plik spawn.yml a następnie zresetuj serwer. 

Zrobiłem to, a punkty spawnów zostały jak były, hmmm...

Zrób teleport poprzez Multiverse Portal.

Problem polega na tym, że jeśli dwie osoby jednocześnie się tepną, portal przerzuci jedną osobę, chyba że na portalu można wyłączyć delay.

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

Ok, rozwiązałem problem:

W pliku konfiguracyjnym serwera commands.yml ustawiłem alias o nazwie "spawn" dla komendy "is spawn", dzięki czemu jest tylko jeden punkt spawnu. (Dotyczy serwera skyblock ;))

W kazdym razie, dziękuję za próby pomocy -.^

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

Polecam ci ustawić spawn 2 pluginami i będą dwa np drugi to ACESPAWN jeżeli dobrze pamiętam

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...