Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różnica między monitorem 60 Hz a 120 Hz.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, czy te większe odświeżanie monitora daje ogromną przewage? Czy mając 60 Hz mogę dojść gdzieś dalej niż MG? :) Jakie rangi wy macie na monitorze 60?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Siemanko, czy te większe odświeżanie monitora daje ogromną przewage? Czy mając 60 Hz mogę dojść gdzieś dalej niż MG? :) Jakie rangi wy macie na monitorze 60?

Co mają rangi do tego ? Ja jakoś cały czas grałem na myszce i podkładce wartej łącznie 50 zł oraz przy 80 fpsów i trzymałem się przy MG 2. Wiem, że to niska rangi ale gram w większości  tylko z kolegą. Dopiero gdy chce się wejść w e-sport to takie rzeczy mają znaczenie, bo wtedy każdy szczegół ma znaczenie.

Opublikowano

Ja na szeryfie nie mam problemów z moim 60Hz. Po prostu widzisz więcej FPS'ów jak masz więcej Hz.

Opublikowano

Nie no wiecie, na razie o globalu czy supreme nawet nie myślę :) Jeszcze mi daleko do takiego skilla itd. gram dopiero z półtora miesiąca :) ale szeryf/orzełek byłby spokojnie realny? Monitor pewnie w swoim czasie kupie, jeśli będę chciał zajść dalej, ale jak na razie to mam nowy monitor 60 Hz, bo nie dysponuje finansami na 120 hz.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nie no wiecie, na razie o globalu czy supreme nawet nie myślę :) Jeszcze mi daleko do takiego skilla itd. gram dopiero z półtora miesiąca :) ale szeryf/orzełek byłby spokojnie realny? Monitor pewnie w swoim czasie kupie, jeśli będę chciał zajść dalej, ale jak na razie to mam nowy monitor 60 Hz, bo nie dysponuje finansami na 120 hz.

Za krótko grasz, aby być w takiej randze. Nawet jak wbijesz tę rangę fartem to tam cie zjedzą taktycznie. 

Opublikowano

Nie mówię, że już chcę awansować :D Jak na razie codziennie trenuję na treningowych mapach pamięć mięśniową itd. pytałem raczej, czy z takim monitorem i z dobrym skillem, oraz odpowiednią ilością rozegranych godzin będzie to możliwe, czy po prostu monitor 120 hz to jednak taka przewaga, że skill tu nie pomoże :)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nie mówię, że już chcę awansować :D Jak na razie codziennie trenuję na treningowych mapach pamięć mięśniową itd. pytałem raczej, czy z takim monitorem i z dobrym skillem, oraz odpowiednią ilością rozegranych godzin będzie to możliwe, czy po prostu monitor 120 hz to jednak taka przewaga, że skill tu nie pomoże :)

Skill jest najważniejszy. Wiadomo, że dobra myszka/duża ilość fpsów pomaga ale bez umiejętności nic nie zrobisz. Na wysokich rangach fpsy dadzą ci tylko to, że szybciej będziesz mógł zareagować, gdyż tam każdy się wychyla na pixel, a w niższych rangach ludzie wybiegają i wystarczy przeciągnąć fulla. Np w global elitach jest dużo osób, którzy skillem dorównują najlepszym na świecie, jednak oni nie szukają żadnej organizacji lub mają problemy ze znalezieniem. Wystarczy zobaczyć, że jak gra pasha z olofem, get rightem lub z innymi koksami to czasami mają problemy z przeciwnikami. Wiadomo, że oni grają chaotycznie, bo bez teamu ale chodzi mi o samo strzelanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...