Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Prison - Propozycje

BitaSmietana

Serwer PRISON  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chciałbyś grać na serwerze PRISON?

• Oczywiście
      3
    • Może być
      1
    • Nie wiem
      1
    • Nie
      1
    • WOLĘ KOLEJNEGO SV+GILDIE!!!! :D
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

#REKLAMA

Nie jest to publikacja serwera!

Witam!
  Od jakiegoś czasu tworzę serwer typu prison,
  czyli serwer na którym musisz zarobić pieniądze,
  aby wyjść z więzienia.

Tworzę ten temat, ponieważ nie wiem czy ktoś,
  na takim serwerze chciałby grać,
  Dodaję ankietę, w której możecie napisać czy
  mielibyście ochotę grać na tym serwerze.

Dodatkowo w postach można pisać pomysły,
  które według was powinny być na serwerze.
  Jestem otwarty na wszelki propozycje :)

Dodatkowo Szukamy:

bud.pngsponsor%C3%B3w.pngyoutuber%C3%B3w.pngSkype: live:kondziumakowski

Opublikowano

Popraw temat, bo jest nieczytelny ( błędy w formatowaniu tekstu ). Możesz również dodać ankietę do tematu. Co do samego pomysłu to nie wiem jak stają tego typu serwery, ale wydaje mi się fajny. Na pewno fajne byłoby więzieniu, w którym - tak jak pisałeś - gracz musi uzbierać określoną sumę pieniędzy, aby z niego wyjść, ale po wyjściu byłoby normalne miasto - wolne życie. Lecz zawsze można byłoby znowu trafić z powrotem do tego więzienia - zamiast banów. Ja osobiście nie zagram: brak czasu, brak chęci, brak minecrafta na komputerze ( brak chęci ).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Popraw temat, bo jest nieczytelny ( błędy w formatowaniu tekstu ). Możesz również dodać ankietę do tematu. Co do samego pomysłu to nie wiem jak stają tego typu serwery, ale wydaje mi się fajny. Na pewno fajne byłoby więzieniu, w którym - tak jak pisałeś - gracz musi uzbierać określoną sumę pieniędzy, aby z niego wyjść, ale po wyjściu byłoby normalne miasto - wolne życie. Lecz zawsze można byłoby znowu trafić z powrotem do tego więzienia - zamiast banów. Ja osobiście nie zagram: brak czasu, brak chęci, brak minecrafta na komputerze ( brak chęci ).

Ankieta się usunęła ;), nie rozumiem co jest nie czytelne

@Edit

Przesunąłem wszystko pod reklame

Opublikowano

Nie wiem po co zrobiłeś dwa tematy takie same. Ale przejdźmy do tematu.. Otóż ja serwery prison bardzo lubię, jednak żebym na nim zagrała to musi spełniać pewne warunki, takie jak dobra ekonomia, budowle i ogólny wygląd serwera na wysokim poziomie, no i Administracja serwera na wysokim poziomie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie wiem po co zrobiłeś dwa tematy takie same. Ale przejdźmy do tematu.. Otóż ja serwery prison bardzo lubię, jednak żebym na nim zagrała to musi spełniać pewne warunki, takie jak dobra ekonomia, budowle i ogólny wygląd serwera na wysokim poziomie, no i Administracja serwera na wysokim poziomie.

Co do dwóch tematów, to pewnie przez mój internet, coś mi szwankowało i kliknąłem pewnie kilka razy.

Na razie w Administracji jestem ja i pewien Budowniczy. Wydaję mi się, że zachowujemy się poważnie w tych sprawach i z tym nie będzie problemu.

Co do budowli w tym momencie serwer jest w budowie, ale mogę wysłać parę zdjęć z spawna i możecie sami ocenić.

ss3.pngss1.pngss2.png

Opublikowano

@topic

Bardzo dawno nie gralem na serwerze prison wiec z checia na jakis wejde. Jaka wersja minecraft bedzie? 1.8 czy 1.7.10?

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@topic

Bardzo dawno nie gralem na serwerze prison wiec z checia na jakis wejde. Jaka wersja minecraft bedzie? 1.8 czy 1.7.10?

1.7.2, ponieważ nie wszystkie pluginy mają wsparcie na te wersje :)

Ale myśle, że za nim skończę pracę do wyjdą pluginy na 1.8

@Edit

ew. Jak się uda to będzie działał od 1.7.x do 1.8

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBitaSmietana

Serwer prison szybko sie nudzi jak ludzie z administracji nie są ogarnięci i robią takie wymagania graczom ze gracz musi kopac 3h cobla drewnianym kilofem aby pojsc do next sektora. Po pierwsze trzeba znac mc jak swoją rekę, po drugie wpuscic na serwer testerów po trzecie reklamowac gdzie sie da i dostac nawet bany na ip w japonii. Jesli tego sie nie zrozumie to trzeba sie pogodzic z tym ze twój serwer padnie. No chyba ze twoim krewnym jest ytber i sobie zareklamuje serwer. Wtedy tylko spijasz sobie pianke z kawki i czekasz az ci plyna pieniązki za kupiona kase na sektory. Szukasz sponsora? od razu odpusc sobie prowadzenie serwera. Z góry widac że nie będziesz zaradny, za 50 zl miesięcznie (strasznie duzo nie?) mozesz prowadzic 150 slotowy, stabilny serwer z domeną sklepem i hostiniem www. Serwer ts to dodatkowe 20-30 zl (nie polecam nikt tam nie siedzi) wybierz lepiej mumble i plac grosze np 5 zl za 30-40slotow jak nie wiecej. Jesli masz 3 aspekty: ogar, grywalnosc i reklama nie potrzebujesz nikogo propozycji sam sobie jestes panem a wszystkie wodotryski sa zbędne. Wystarczy wiele sektorów, sklepy oraz łatwosc w zdobywaniu nowych etapow. Cele do wynajęcia to też dobra rzecz.

Dodatkowo jestes z mojego miasta wstyd ah wstyd  :unsure: taki jeleń z Ciebie jak ten w herbie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Nie zgodzę się z kolegą wyżej w pewnych kwestiach. Mianowicie jeśli chcemy zatrzymać osoby to moim zdaniem powinno się długo coś kopać, bo co to za frajda jeśli pójdę na serwer a np. po dwóch dniach wydostanę się z więzienia? Nuda i nie ma już tej satysfakcji i zabawy, że próbuję dostać to czego chce, że do czegoś dążę. Bywałam na takich serwerach gdzie zaraz byłam na wolności, co było dla mnie na tyle nudne już że wychodziłam od razu. Jeśli chcesz zatrzymać przy sobie graczy to niej będzie trudno, niech wiedzą ze czeka ich długa droga, ale satysfakcja z tego będzie ogromna jeśli dotrą już na szczyt.

Druga sprawa to reklamowanie gdzie się da - nie rób tego może na czyiś serwerach. Inaczej mówiąc "nie rób drugiemu, co tobie nie miłe". Pewnie nie chcesz aby na Twoim serwerze ktoś się reklamował, więc i nie warto robić tego samego na innych. Uszanuj to, a reklamuj się np na forach takich jak MPC Forum. Często widuje serwery na których ktoś się reklamuje, po czym jego serwer w ciągu tygodnia jest niszczony. Po co sobie problemy robić? Bądźmy dojrzali.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Serwerów typu prison jest w Polsce mało, a nawet prawie wcale. Jeżeli uda Ci się go odpowiednio 'wyważyć' (skonfigurować, zbudować itd.) i jeśli zrobisz odpowiednią reklamę to na pewno coś z tego wyjdzie. Ja osobiście nie zagram, ponieważ próbowałem już grać na serwerach tego typu i jakoś nie przypadły mi do gustu.

yP8u02L.png
Opublikowano

Ja na pewno w 100% zgadzam się z @kavoweciastko Jeżeli chodzi o całą resztę to hmmm... no na pewno musisz bardzo utrudnić to wyjście z więzienia, ale nie przesadzaj z tym czasem i nie zapominaj o monotonii grania. Organizuj częste eventy, które będą dość trudne, ale za to nagroda będzie wysoka, np. przejście do następnego sektora lub jakieś eventy VIP, których nagrodą będzie wyjście z więzienia. Zapamiętaj też o tym, aby na serwerze znalazł się bardzo ogarnięty team i nie tylko odpowiedzialny za serwer ( pluginy itd. ), ale za też za czat i ogół gry ( ekonomia itd. ). Co do nieczytelności tematu chodziło mi o to, że na początku źle tekst był sformatowany, tzn. było widać np. tekst.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Ja w serwerze prison najbardziej chciałbym:

- Maszynę bez lagów ,która spokojnie pomieści 60+ osób.

- Dużo osób!

- handel pomiędzy graczami

- Jakieś Questy tak aby zahaczyć trochę o RPG
- Dużo sektorów (np. A do O )

- Ładna mapa tak aby dało się fajnie grać!

- Dużo stanowisk do kopania!

cKXCQyT.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBitaSmietana

Serwer prison szybko sie nudzi jak ludzie z administracji nie są ogarnięci i robią takie wymagania graczom ze gracz musi kopac 3h cobla drewnianym kilofem aby pojsc do next sektora. Po pierwsze trzeba znac mc jak swoją rekę, po drugie wpuscic na serwer testerów po trzecie reklamowac gdzie sie da i dostac nawet bany na ip w japonii. Jesli tego sie nie zrozumie to trzeba sie pogodzic z tym ze twój serwer padnie. No chyba ze twoim krewnym jest ytber i sobie zareklamuje serwer. Wtedy tylko spijasz sobie pianke z kawki i czekasz az ci plyna pieniązki za kupiona kase na sektory. Szukasz sponsora? od razu odpusc sobie prowadzenie serwera. Z góry widac że nie będziesz zaradny, za 50 zl miesięcznie (strasznie duzo nie?) mozesz prowadzic 150 slotowy, stabilny serwer z domeną sklepem i hostiniem www. Serwer ts to dodatkowe 20-30 zl (nie polecam nikt tam nie siedzi) wybierz lepiej mumble i plac grosze np 5 zl za 30-40slotow jak nie wiecej. Jesli masz 3 aspekty: ogar, grywalnosc i reklama nie potrzebujesz nikogo propozycji sam sobie jestes panem a wszystkie wodotryski sa zbędne. Wystarczy wiele sektorów, sklepy oraz łatwosc w zdobywaniu nowych etapow. Cele do wynajęcia to też dobra rzecz.

Dodatkowo jestes z mojego miasta wstyd ah wstyd  :unsure: taki jeleń z Ciebie jak ten w herbie.

nie ogarniam ostatnich linijek skąd ty możęsz cokolwieg o mnie wiedzieć. Człowieku za 50zł to ty se kupisz 4GB Ramu (domena +4,80/m, do tego hosting WWW też na VPSie), i przy Bardzo dobre konfiguracji maksymalnie 64 sloty. Kupuje VPS'a więc TS będzie razem. Jestem uparty i będę reklamował dopóki kasa się nie skońćzy. Sponsor - zawsze okey, i tak nikt się nie znajdzie. Propozycje są po to, bo chcę się dowiedzieć co lubi większość, a nie tylko ja.

@Edit

Chyba, że mnie olśnisz i podasz mi jakiś hosting, który udźwignie 150slotów za 50zł? (około 10GB Ram)

Nie zgodzę się z kolegą wyżej w pewnych kwestiach. Mianowicie jeśli chcemy zatrzymać osoby to moim zdaniem powinno się długo coś kopać, bo co to za frajda jeśli pójdę na serwer a np. po dwóch dniach wydostanę się z więzienia? Nuda i nie ma już tej satysfakcji i zabawy, że próbuję dostać to czego chce, że do czegoś dążę. Bywałam na takich serwerach gdzie zaraz byłam na wolności, co było dla mnie na tyle nudne już że wychodziłam od razu. Jeśli chcesz zatrzymać przy sobie graczy to niej będzie trudno, niech wiedzą ze czeka ich długa droga, ale satysfakcja z tego będzie ogromna jeśli dotrą już na szczyt.

Druga sprawa to reklamowanie gdzie się da - nie rób tego może na czyiś serwerach. Inaczej mówiąc "nie rób drugiemu, co tobie nie miłe". Pewnie nie chcesz aby na Twoim serwerze ktoś się reklamował, więc i nie warto robić tego samego na innych. Uszanuj to, a reklamuj się np na forach takich jak MPC Forum. Często widuje serwery na których ktoś się reklamuje, po czym jego serwer w ciągu tygodnia jest niszczony. Po co sobie problemy robić? Bądźmy dojrzali.

koledze nad tobą chodziło o to, że nikomu nie chciałoby się kopać przez pare godzin cobbla drewnianym kilofem. Trzeba stopniowo zwiększać trudność. Myślałem nad jakimś konkursem. Pierwsza osoba na wolności to np. dożywotnie konto VIP i jakaś realna nagroda ;) itp.

Nie mam zamiaru reklamować na innych serwerach bez zgody, ponieważ to tylko źle świadczy o mnie i o serwerze. Reklama na forach może nie wystarczyć, na pewno w to trzeba też będzie inwestować.

Ja na pewno w 100% zgadzam się z @kavoweciastko Jeżeli chodzi o całą resztę to hmmm... no na pewno musisz bardzo utrudnić to wyjście z więzienia, ale nie przesadzaj z tym czasem i nie zapominaj o monotonii grania. Organizuj częste eventy, które będą dość trudne, ale za to nagroda będzie wysoka, np. przejście do następnego sektora lub jakieś eventy VIP, których nagrodą będzie wyjście z więzienia. Zapamiętaj też o tym, aby na serwerze znalazł się bardzo ogarnięty team i nie tylko odpowiedzialny za serwer ( pluginy itd. ), ale za też za czat i ogół gry ( ekonomia itd. ). Co do nieczytelności tematu chodziło mi o to, że na początku źle tekst był sformatowany, tzn. było widać np. tekst.

Nie martwcie się na pewno będzie trudno, eventy będą. Z teamem mam nadzieję nie będzie kłopotów, ale muszę znaleźć dobrych ludzi. Co do formatowania to nie zauważyłem.

Ja w serwerze prison najbardziej chciałbym:

- Maszynę bez lagów ,która spokojnie pomieści 60+ osób.

- Dużo osób!

- handel pomiędzy graczami

- Jakieś Questy tak aby zahaczyć trochę o RPG

- Dużo sektorów (np. A do O )

- Ładna mapa tak aby dało się fajnie grać!

- Dużo stanowisk do kopania!

1. Maszyna hmm, może polecasz jakiś tani, dobry hosting ? :3

2. To już ode mnie nie zależy (oprócz reklamy)

3. No tego to zabronić nie mogę ;D

4. Questy, na pewno załatwie. Co powiecie na trochę fabuły przy wyjściu

5. O sektorach to myślałem nawet od A do Z :)

6. Zastanawiam się czy nie wynająć craftcasta

7. 2 kopalnie na sektor + Jakis dodatek (ryby, moby, PVP, minigame...)

Ale się rozpisałem.

Z góry przepraszam za błędy, ale się spieszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...