Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie obu procesorów Intela

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wakację chcę złożyć komputer, mam do was dwa pytania. Przejdźmy więc do rzeczy:

1. Lepiej kupić i5-4690k czy lepiej dołożyć te 500zł (jak na tą chwilę) i zakupić i7-4790k (czy raczej tylko stracę 500zł a wydajność będzie trochę lepsza) ?

2. Lepsze procesory Intela czy AMD do gier?

Opublikowano

i5 = 4 watki

i7 = 8 watkow

zastanow sie poco ci 8 watkow?

intel >>>>>>>>>>>>>>amd

Czyli rozumiem, że jeśli nic lepszego nie wyjdzie na tamten czas to i5 będzie w sam raz? Chodzi bardziej o gry :) OC będę robił.

Opublikowano

poki co i5 starczy ale nigdy nie wiadomo kiedy gry beda robily uzytek z 8 rdzeni, sa juz takie ale to pojedyncze przypadki niz nie znaczace na rynku

­

Opublikowano

poki co i5 starczy ale nigdy nie wiadomo kiedy gry beda robily uzytek z 8 rdzeni, sa juz takie ale to pojedyncze przypadki niz nie znaczace na rynku

Mhm, a gdybym zakupił ten i5, później zaczeły by wychodzić gry na 8 rdzeni lub wątków to powiedz mi, będę odczuwał różnice? Tzn. czy będzie mi lagować itp. Trochę głupie pytanie ale nie znam się zbyt na tym :) Czy raczej karta graficzna nadrobi i nie będzie problemów?

Opublikowano

Ja na twoim miejscu dołożyłbym te 500zł i miał pewność, że żadna nowa produkcja nie zaskoczy mojego komputera :P

Opublikowano

sobie porownaj i3 do pentiuma np: w bf4, to bedzie pewnie podobnie :)

Nie sprawdzałem ale mogę się jedynie domyśleć, że mówiąc o pentiumie to i5 wypadnie o wiele gorzej. Jeśli się myle to przepraszam :)

Kolejne pytanko, na ten moment od kogo się opłaca wziąść 970 (Kartę graficzną) ? Bo mamy takie Asus, Gigabyte i tak dalej. Nie wiem jedynie czym one się różnią itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...