Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyrzucanie wszystkich z serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie co to jest? Wywala mi wszystkich graczy z serwera.

[19:56:21] [server thread/WARN]: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? Running 62954ms behind, skipping 1259 tick(s)
[19:56:21] [server thread/INFO]: Drobny lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: farmerSlawek lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: natala5557 lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: Tirex lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: Xardem lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: MarcelMPE lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: FluttherShy lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: TvisterekGra lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[19:56:21] [server thread/INFO]: /**.**.***.***:***** lost connection: Disconnected
[19:56:21] [server thread/INFO]:/**.**.***.***:***** lost connection: Disconnected
[19:56:21] [server thread/INFO]:/**.**.***.***:***** lost connection: Disconnected

[19:56:21] [server thread/INFO]: /**.**.***.***:***** lost connection: Disconnected

Opublikowano

Podaj listę pluginów, które masz wgrane na serwerze. Możliwe, że jest to przez niekompatybilne pluginy lub przez ''chwilowe'' obciążenie serwera. 

Opublikowano

Serwer jest przeciążony i tyle. Za słaba maszyna lub pierdyliard (ewentualnie źle dobrane i skonfigurowane) pluginy.

Opublikowano

­Jaka wersja silnika?

1.7.2 bukkit

Podaj listę pluginów, które masz wgrane na serwerze. Możliwe, że jest to przez niekompatybilne pluginy lub przez ''chwilowe'' obciążenie serwera. 

Nie jest to chwilowe ponieważ 5 razy w ciągu 30 min tak się robi. A z pluginów nic nie wgrywałem. Było wszystko ok tylko dziś tak się zaczęło dziać.

Opublikowano

No wątpię w to przeciążenie, ponieważ jak już wspomniano jest 5 graczy, a do serwera jest przydzielone 6gb ram. Posiadasz serwer na jakimś hostingu który tym się zajmuje, czy jest to wynajęty vps/dedyk? Możesz zgłosić się do administracji hostingu, jeżeli się tym zajmuje. Ale tak jak wspomniano wcześniej może być to wina pluginów bądź wina leży po stronie maszyny.

Opublikowano

­@aXen7

Masz tam opcję wgrania własnego silnika? (pytam, bo nie korzystałem z tego hostingu)

41 pluginów to dużo, czy twój serwer spełnia wymagania jak na tyle pluginów?

Musiałbym zresetować serwer. Mam opcję Zainstaluj silnik. 

Do dziś było dobrze.

Podejrzewam atak DDos 2 dni temu miałem mega spam. Ale serwer nie poddał się.

Opublikowano

1.Możliwe że mapa się wczytuje - zalecam ustawić ograniczenie mapy

2.Zmniejsz liczbę pluginów

3. Sprawdź czy nie wywala błędów jak wpisujesz (/sk reload all) oraz zobacz czy nie występuje wtedy lag

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

1.Możliwe że mapa się wczytuje - zalecam ustawić ograniczenie mapy

2.Zmniejsz liczbę pluginów

3. Sprawdź czy nie wywala błędów jak wpisujesz (/sk reload all) oraz zobacz czy nie występuje wtedy lag

1. Mam ograniczenie do 4000

2. Maxymalne użycie do 3000 MB

3. Pisze mi: Coś po angielski 5 all WARN [to jest wina skryptów?]

Opublikowano

1. Mam ograniczenie do 4000

2. Maxymalne użycie do 3000 MB

3. Pisze mi: Coś po angielski 5 all WARN [to jest wina skryptów?]

Jeżeli skrypty wywalają błędy to są nieprawidłowo napisane, wyłącz skrypty dodaj minus przed każdym skryptem aby wyłączyć skrypty i powinno pomóc.

Włączony:

skrypt.sk

Wyłączony:

-skrypt.sk

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...