Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na padzie

WhyNot.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Siemka, chciałbym zagrać w ETS2, a nie mam tyle hajsu, żeby kupować od razu kierownicę za kilka stów, więc mam pytanie - jak się gra na padzie? W miarę łatwe sterowanie? Najlepiej jakby ktoś porównał do gry na kierownicy G25/27.

tenor.gif

Opublikowano

Ja niestety nie mam jak porównać do żadnej kierownicy, gdyż nigdy nie miałam takowej. Zawsze we wszelkie wyścigówki i gry, gdzie znajdują się auta, używam pada. Używałam dwóch - jeden z xboxa jakoś tak źle mi sie na nim jeździło, jednak kilka lat temu kupiłam sobie jakiegoś zwykłego pada w sklepie i śmiga mi się na nim rewelacyjnie. Nawet nie odczuwam potrzeby zmiany tego na jakąś kierownice :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie wiem jak z twoimi umiejętnościami obsługiwania pada, ale u mnie gra się dosyć wygodnie i dosyć płynnie. Mimo wszystko wolę grać na klawiaturze.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żaden pad nigdy nie zastąpi kierownicy jeśli chodzi o realizm modelu jazdy. Jeśli zaś chodzi o różnicę między padem a klawiaturą - jest, padem można wykonywać precyzyjniejsze ruchy. Reasumując, w mojej opinii kierownica > pad > klawiatura.

Opublikowano

To prawda. Pad nie zastąpi kierownicy, ale na nim gra się równie dobrze. Czasami sobie podepnę pada od ps3 i gram na nim. 

Opublikowano

Jasne, że na kierownicy najlepiej, ale na padzie też będzie się dobrze grało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...