Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy opłaca się zagrać w path of exille?

Mroczeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pewnie, że się opłaca :)

Tyle, że najlepiej jak już grać to z kimś (zawsze się jest wtedy z kogo/kim pośmiać)

Tyle, że teraz nie namawiam na zaczynanie gry od nowa na nowych ligach 3msc (Torment/Bloodlines), ponieważ kończą się podobno 12marca (jednak jeszcze nic nie wiadomo).

Jednak jest tutaj taki plus, że jak kończą się te ligi czasowe, to postać wraz z całym dobytkiem ląduje na lidze HC, lub standardzie.

W takim sensie, że jeśli miałeś postać na lidze 3msc na Bloodlines-liga HC, to postać ląduje na HC (który nie ma daty zakończenia)

Tak samo, z ligą 3msc Torment, postać ląduje na Standard, który też jest noLimited.

Tyle, że i tak lepiej zaczyna się grę, jak i się lepiej gra, właśnie na tych ligach 3msc, gdzie, są one bardziej żywe i więcej ludzi gra.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

@pewi No i osobiście odniosłem wrażenie, że na tych ligach łatwiej o lepsze itemy na początku :)

Path of Exile jest wyjątkowa pod tym względem, że w Mallu nie ma itemków dającą Ci przewagę nad innymi. Jedynie wizualne ulepszenia. Jedyna możliwość to allegro/ebay itp. i kupno currency. Oczywiście i bez tego można sobie poradzić ;)

Opublikowano

no właśnie dobre pytanie, zacząłem grać jakoś 3 tygodnie temu i doszedłem obecnie do 3 poziomu 1 akt i jest mega ciężko, nie wiem czy to kwestia buildu czy itemów, ale boss z którego miałem wydropić medicine chest brał mnie na raz tak jak i mojego kompana do gry - templara, jakieś porady co zrobić? bo z miłej sielanki i relaksującej gry stało się mega wkurzające na siłe grindowanie ;p

Opublikowano

@Tavano

Ogólnie większość graczy unika tej misji na Merciles.

Jeśli nie masz 75% na Cold resistance, to nawet nie masz co tam iść (chyba, że masz sporo szansy na spell block, lub sporo Hp).

Ogólnie jak się grą na ligach które już jakiś czas trwają (tym bardziej na normal SC i HC) to na stronie http://poe.trade/ (jest to officialny trade poe, gdzie wystawiasz itemy za currency, jak i możesz te itemy kupić) możesz zakupić itemki po naprawdę niskich ceanach, nawet za 1chaosa znajdziesz już jakiś bardzo przydatny przedmiocik dla swojej postaci.

Sporo zależy od buildu i od eq jakie posiadasz, jakie masz gemy zlinkowane, jakie aury odpalone.. itp

Jednak najważniejsze jest to abyś miał max resy (cold, lightning, fire) na 75% (jest to maxymalna standardowa wartość, którą da się oczywiście zwiekszyć aurami, lub unikalnymi itemami).

@Bambucza666

Ogólnei to wszystko co leci jest losowe, po prostu zależy od szczęścia:p

Ja uwielbiam zaczynać od nowa, jak startuje nowa liga, ponieważ wtedy jest życie w grze... wszędzie party, wszystko da się szybko sprzedać za dobrą cenę, po prostu grą nabiera kolorów;p

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Lol, nikt nie wie kiedy kończą się te ligi a Ty podajesz dokładną datę? :D
Bynajmniej jeszcze kilka dni temu nie było żadnej wzmianki o konkretnej dacie. A co do update:
"Two big priorities are the Hall of Grandmasters unique map and our largest expansion ever, which we'll be releasing around early April."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z chęcia wrócił bym do poe ale nie wiem czy w tej chwili warto, wiecie może jak długo już trwają obecne ligi i czy warto na nich zaczynać czy lepiej poczekać aż zaczną się nowe i wtedy rozpączać przygode na nowo?

Lol, nikt nie wie kiedy kończą się te ligi a Ty podajesz dokładną datę? :D

Bynajmniej jeszcze kilka dni temu nie było żadnej wzmianki o konkretnej dacie. A co do update:

"Two big priorities are the Hall of Grandmasters unique map and our largest expansion ever, which we'll be releasing around early April."

O ile się nie mylę ligi kończą się 23. Potem będzie miesięczny race i w między czasie update akt 4 + nowe ligi.

XJHIavu.png

Opublikowano

tak jak napisał up ligi zakończą się za okolo 1,5 tygodnia, a potem wraz z nowym patchem dojdą też nowe ligi, patha nie wiadomo kiedy dadzą bo tak jak napisali maja małe opóźnienie więc koniec kwietnia to jest najwcześniejszy termin. 

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...