Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mineserv vs Craftserve vs Maxcraft - który hosting lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Który z tych hostingów wybrać? Oczekuje opinii od osób które miały serwer na którymś z nich. Interesują mnie te oferty bez limitu

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

Wybierałbym ofertę MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

- Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten. 

Opublikowano

Maxcraft - dobry hosting ale moim oczekiwaniom sie nie spelnil.

Craftserve - dziwne ale moim zdaniem najlepszy.

Maxcraft w ogole ci nie polecam bo jakos ciagle problemy mialem lub musialem ciagle prosic o powiekszenie ramu.

Craftserve - ma najlepszy panel i ma bardzo duzo silnikow do wyboru wiec ladny serwer mozna zrobic.

Opublikowano

Maxcraft wogule ci nie polecam bo jakos ciagle problemy mialem lub musialem ciagle prosic o powiekszenie ramu.

Craftserve - ma najlepszy panel i ma bardzo duzo silnikow do wyboru wiec ladny serwer mozna zrobic.

Jezeli kupuje sie 1 giga i chce sie miec na nim 30/40 osob to tak jest Ps.

Troche ortografii kolego (w ogóle* Ci*)

Wracając do tematu to tylko i wylacznie maxcraft

Ps. mam kod ktory daje -30% na zakup i oplacanie serwera na hosting pukawka.pl ;-)

Opublikowano

Maxcraft wogule ci nie polecam bo jakos ciagle problemy mialem lub musialem ciagle prosic o powiekszenie ramu.

Craftserve - nie dają swobody i nakładają ograniczenia albo np nie chcą podać czasami potrzebnych informacji aby podłączyć serwer pod stronę.

Beznadziejny ItemShop.

Strasznie duża prowizja sms

Status serwera wczytuje się z opóźnieniem - jeżeli będziesz planował animowane motd to zapomnij mi często się bugowało

@Ceglinio

- Masz kod czy link polecający bo jeżeli link polecający to ty otrzymasz punkty a on nic i tak z tego nie będzie miał.

Pukawka to najlepszy hosting serwerów minecraft a jeżeli chcesz mieć lepsze paramtetry to OVH

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Polecam Ci craftserve, mam tam serwer i jestem bardzo zadowolony, od czasu do czasu jakiś lag.

Pukawka (maxcraft) nie polecam, miałem tam serwer i często jakieś problemy były, crashe itp.

I tam ta oferta jest na jakiś czas, bo ją pewnie za kilka tygodni zmienią.

Opublikowano

Craftserve - nie dają swobody i nakładają ograniczenia albo np nie chcą podać czasami potrzebnych informacji aby podłączyć serwer pod stronę.

Beznadziejny ItemShop.

Strasznie duża prowizja sms

Status serwera wczytuje się z opóźnieniem - jeżeli będziesz planował animowane motd to zapomnij mi często się bugowało

@Ceglinio

- Masz kod czy link polecający bo jeżeli link polecający to ty otrzymasz punkty a on nic i tak z tego nie będzie miał.

Pukawka to najlepszy hosting serwerów minecraft a jeżeli chcesz mieć lepsze paramtetry to OVH

AnimowaneMotd nie działa nawet przez ich "anty ddosa". 

bmqxnpM.png

Opublikowano

MaxCraft ode mnie.

Mimo, że drogi to i tak­ dobry hosting. Serwer nie będzie DDoS'owany, nie będziesz miał żadnych problemów, a Support pomoże ze wszystkim.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Polecam Ci craftserve, mam tam serwer i jestem bardzo zadowolony, od czasu do czasu jakiś lag.

Pukawka (maxcraft) nie polecam, miałem tam serwer i często jakieś problemy były, crashe itp.

I tam ta oferta jest na jakiś czas, bo ją pewnie za kilka tygodni zmienią.

Możliwe że zmienią ale tak jak napisali cenę na niższą (możliwe ale nie jest to w 100% pewne)

Oferta dostępna w wersji testowej. Zastrzegamy sobie prawo do zmian parametrów oferty, do czasu zakończenia testów, chociaż na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to, że uda się jeszcze obniżyć cenę.

Więc tak jak widzimy z tą ofertą nie powinno być problemów.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Dla mnie jedynym hostingiem sprawdzonym jest CraftServe. 

* W miarę tani hosting serwerów 

* Dobre maszyny 

* Brak lagów 

* Łatwy panel obsługi 

Ogólnie polecam i daje na wielki +

Z mineserv skorzystałem raz i nigdy bym do tego nie powrócił, maxcraft aka pukawka jest takie 2/10, wszystko zależy też od typu serwera jaki wykupisz i ile kasy wybulisz kappa

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Jestem posiadaczem serwera na hostingu craftserve i osobiscie go polecam ponieważ support odpowiada bardzo szybko,serwer działaa w 100 procentach sprawnie bez lagow, mozna porozumiec co do umozenia oplat jesli serwer będzie dobrze prosperować, oraz bardzo łatwy dostep do wszystkich funkcji, latwa zmiana adresu ip oraz przypisania większej ilości ram

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Craftserve jest naprawde denny:

*zablokowany rcon

*chu*owy, hamski support

*niskie CPU jak na NoLimit

Tak naprawde to lepszy jest mineserv. Osobiście polecam lvlup.pro masz wszystkie uslugi w jednym... I tak naprawde na Twoj serwer wystarczy 4Gb ram. Po co kupowac więcej?

Pozdrawiam

Adminek

Opublikowano

Miałem na craftserve i byłem BARDZO nie zadowolony z:

-supportu który cie najzwyczajniej zlewał 

-dziwne sytuacje z problemem wejściem na serwer

-małymi lagami

-1 z kolegów nie mógł w ogóle wbić na serwa

Opublikowano

MaxCraft (Pukawka) to najlepszy wybór. U mnie działa bez zarzutu, płacisz tylko 28 zł za profesjonalizm i za najlepszą usługę.

Posiadałem CraftServe - do pięt nie dorówna pukawce. Lagi, problemy z whitelistą (to samo co @chomik127 to prawda), dziwne bajery z motd...

bannergif.gif

Nowicjusz
Opublikowano

pukawka na 100%

- szybki support

- mozesz sam wgrac silnik

- dobry panel

- niskie ceny

craftserve 

- panel zlagowany i zbugowany

- nie mozesz wgrac wlasnego silnika nie mowiac juz o wgrywaniu modow na mcpc+ ktory u nich jest co najmniej zjebany

- w supporcie jedyna ich odpowiedz to "problem jest spowodowany zla konfiguracja pluginow i mapy" zreszta to odpowiedz od bota tomasza jakiegos tam 

- maja klientow za niedojebow 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...