Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łotrzyk czy Czarnoksiężnik Plagi - kilka pytań.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na dzień dzisiejszy spisują się obydwie klasy? Zacząłem grać nową klasą i początki są trudne, nie ma obszarowych skilli przez co ciężko zadać DMG na misjach i w kryptach na starcie. Nie pamiętam już, jak to jest łotrzykiem czy w późniejszych fazach gry 30/40 lvl na obydwu klasach dają radę tak samo czy jednak któraś z tych postaci ma mocniejszy dmg? Którą najlepiej się gra na początku i w późniejszych etapach gry? Jakoś tak nie widzi mi się gra tym CP, chociaż dopiero 5 lvl. Co byście poradzili po prawie 2 letniej przerwie? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

dużo tekstu... jak chcesz przeczytać otwórz Spoiler !...

nie ma obszarowych skilli ?...

to ty widocznie nie umiesz grać... łotrzyk polega właśnie na szybkim zabijaniu całej armii wroga...

kiedy oni nawet nie wiedzą gdzie on jest... przy 10 lvlu o ile pamięć mnie nie myli...

otrzymujesz możliwość ukrywania się... a na już chyba 2 lvlu... dostajesz ogłuszający cios...

jeśli jesteś w ukryciu... ogłuszający cios zadaje obrażenia WSZYSTKIM przeciwnikom... w niewielkim polu przez

łotrzykiem... oznacza to że możesz nawet 6 osobowy zbity w grupę oddział zabić jednym ciosem... 

potem w miarę wzrostu siły postaci dostaniesz KOLEJNE ataki obszarowe dla łotrzyka...

które ZNOWU będą mogły zadać silny dps.

jednak do Czarnoksiężnika Plagi się nie mogę wypowiedzieć... bo nigdy nim nie grałem...

jakoś mnie nie zainteresował... jednak grając z kilkoma w teamie...

widziałem że posiadają chyba jakieś ataki obszarowe... 

ale wszystko zależy od umiejętności gracza...

ja wracam po przerwie... nie grałem z około rok...

teraz wracam do gry... gram tym razem łotrzykiem... i zabijanie czegokolwiek jest strasznie łatwe...

postać posiadam od 6 dni... przez 2 dni wbiłem 60lvl... i CIĄGLE korzystałem z ataku obszarowego...

a jak walczyłem z bossem wystarczy jedno małe ostrze i już znika...

w sumie... te bossy z kampanii też tak samo... jedynie bossy z Smoczej Studni robią mi jakieś obrażenia...

w sumie jeszcze nie grałem na tej... chyba lodowej kampanii... bo muszę zdobyć 3 łąski z Sharrandaru...

ale to jest odbiegiwanie od tematu... jeśli chcesz... mogę cie nauczyć grać łotrzykiem...

wystarczy napisać do gracza Tobi... czy to wiadomość pocztowa... czy PW...

jednak jeśli chcesz mieć łatwa gra... i nie chcesz robić żadnych "kombinacji" i atakować wrogów obszarowo

możesz zagrać łucznikiem... łucznik posiada chyba na 4 lvlu atak obszarowy... 

jest to atak nieograniczony tzn. możesz go używać bez przerwy i nie wymaga czasu regeneracji...

Opublikowano

dużo tekstu... jak chcesz przeczytać otwórz Spoiler !...

nie ma obszarowych skilli ?...

to ty widocznie nie umiesz grać... łotrzyk polega właśnie na szybkim zabijaniu całej armii wroga...

kiedy oni nawet nie wiedzą gdzie on jest... przy 10 lvlu o ile pamięć mnie nie myli...

otrzymujesz możliwość ukrywania się... a na już chyba 2 lvlu... dostajesz ogłuszający cios...

jeśli jesteś w ukryciu... ogłuszający cios zadaje obrażenia WSZYSTKIM przeciwnikom... w niewielkim polu przez

łotrzykiem... oznacza to że możesz nawet 6 osobowy zbity w grupę oddział zabić jednym ciosem... 

potem w miarę wzrostu siły postaci dostaniesz KOLEJNE ataki obszarowe dla łotrzyka...

które ZNOWU będą mogły zadać silny dps.

jednak do Czarnoksiężnika Plagi się nie mogę wypowiedzieć... bo nigdy nim nie grałem...

jakoś mnie nie zainteresował... jednak grając z kilkoma w teamie...

widziałem że posiadają chyba jakieś ataki obszarowe... 

ale wszystko zależy od umiejętności gracza...

ja wracam po przerwie... nie grałem z około rok...

teraz wracam do gry... gram tym razem łotrzykiem... i zabijanie czegokolwiek jest strasznie łatwe...

postać posiadam od 6 dni... przez 2 dni wbiłem 60lvl... i CIĄGLE korzystałem z ataku obszarowego...

a jak walczyłem z bossem wystarczy jedno małe ostrze i już znika...

w sumie... te bossy z kampanii też tak samo... jedynie bossy z Smoczej Studni robią mi jakieś obrażenia...

w sumie jeszcze nie grałem na tej... chyba lodowej kampanii... bo muszę zdobyć 3 łąski z Sharrandaru...

ale to jest odbiegiwanie od tematu... jeśli chcesz... mogę cie nauczyć grać łotrzykiem...

wystarczy napisać do gracza Tobi... czy to wiadomość pocztowa... czy PW...

jednak jeśli chcesz mieć łatwa gra... i nie chcesz robić żadnych "kombinacji" i atakować wrogów obszarowo

możesz zagrać łucznikiem... łucznik posiada chyba na 4 lvlu atak obszarowy... 

jest to atak nieograniczony tzn. możesz go używać bez przerwy i nie wymaga czasu regeneracji...

Cofam to o łotrzyku, dobiłem 32 lvl w dzień/dwa i stwierdzam, że daje radę na tym poziomie z moim eq ;) Czarnoksiężnik Plagi jest ciekawy, widziałem, co robią Nim gracze na 50/60 lvl'u, zaciekawiła mnie ta postać, aczkolwiek mam znajomego, który ma Manipulującego Czarodzieja i chciałbym dowiedzieć się, jak radzić sobie tą postacią do 20/25 lvl'a, dopóki nie mam żadnego towarzysza, bo podczas misji na orkach w Podwieży padam w kilka chwil. Czy to jest standard na Czarodzieju i czy potem się wyrobi z DMG? Bo na obecnym poziomie to za dużo nie mogę zrobić na misjach, a chciałbym rozwinąć postać do 60 lvl'a, tak, jak planuję Łotrzyka. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Od siebie powiem ci, że grałem łotrzykiem, dobiłem 40lvl i go usunołem. Następnie zrobiłem czarnoksiężnka i gram nim do tej pory.... Głównie ze względu pvp gdzie w każdej rozgrywce otwierałem tabele. Ma stuna, duży dmg. Czego chcieć więcej....

LukaSuper.png

Opublikowano

Od siebie powiem ci, że grałem łotrzykiem, dobiłem 40lvl i go usunołem. Następnie zrobiłem czarnoksiężnka i gram nim do tej pory.... Głównie ze względu pvp gdzie w każdej rozgrywce otwierałem tabele. Ma stuna, duży dmg. Czego chcieć więcej....

SW Składa sie od łotra na smagacza, jeśli chodzi o pvp to tylko i włącznie z tych 2 klas polecam Niziołka łotra (TR) pod ukrycie na max speedzie jest nie do zabcicia ;) exp to samo.

Opublikowano

SW Składa sie od łotra na smagacza, jeśli chodzi o pvp to tylko i włącznie z tych 2 klas polecam Niziołka łotra (TR) pod ukrycie na max speedzie jest nie do zabcicia ;) exp to samo.

Łotrzykiem w PVP szło miodzio, a jeśli chodzi o sam exp to jest combo na full i nie ma mobów. Zrobiłem sobie CW i nabiłem w dzień 20 lvl, póki co z tymi umiejętnościami daje radę + healer jako towarzysz ;) Mój Łotrzyk to Elf bodajże, jakoś najbardziej mi podpasował. 

Zastanawiałem się jeszcze nad kolejną postacią jaką byłby Łucznik. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Łotrzykiem w PVP szło miodzio, a jeśli chodzi o sam exp to jest combo na full i nie ma mobów. Zrobiłem sobie CW i nabiłem w dzień 20 lvl, póki co z tymi umiejętnościami daje radę + healer jako towarzysz ;) Mój Łotrzyk to Elf bodajże, jakoś najbardziej mi podpasował. 

Zastanawiałem się jeszcze nad kolejną postacią jaką byłby Łucznik. 

Ja mam łotra pve i spisuje sie genialnie, nie ma zadnego problemu z expem jakiegokolwiek, kwestia dobrze dobranych mocy.;)

Polecam kupić na Łotra Wir i kłąb smoczych kości koszt(45k) wtedy do 60lvla z palcem w d***e dasz radę ;D

Opublikowano

Ja mam łotra pve i spisuje sie genialnie, nie ma zadnego problemu z expem jakiegokolwiek, kwestia dobrze dobranych mocy. ;)

Polecam kupić na Łotra Wir i kłąb smoczych kości koszt(45k) wtedy do 60lvla z palcem w d***e dasz radę ;D

Domyślam się, że za 45k AD, aczkolwiek nie mam skąd tyle uzbierać, bo nie robię tyle foundry, bo ekipy za bardzo nie mam, chociaż gdybym robił to z kumplem 60 lvl'em, który zawsze mi pomaga we wszystkim, myślę, że dałbym radę :) Jeszcze mam do Ciebie takie pytanko, skoro mi odpowiadasz w temacie. Wiesz może, co jest najlepsze z parametrów w broni dla CW i Łotrzyka? U Łotrzyka zawsze idę w krytyka i w moc, a u CW to za bardzo nie wiem, ale wybierałem moc + krytyk/ozdrowienie/kradzież życia, aczkolwiek z tego, co wiem, to krytyk najlepiej się spisuje. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...