Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak naprawić problem z portami (UPC)

Geek5200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! W tym tutorialu pokażę wam jak naprawić często występujący problem z portami w Warframe. Wszystko wykonywałem na routerze od dostawcy internetu UPC. Uprzedzam pytania: tak na innych również będzie działać, tylko inaczej będzie wyglądało menu ustawień routera.

Bez zbędnego przedłużania zacznijmy:

1. Uruchamiamy wiersz poleceń, a następnie wpisujemy w nim komendę ipconfig​.

​​4t9arvZ.jpg​​

2. Po wpisaniu owej komendy ukazuje nam się treść, w której szukamy bramy domyślnej (default gateway w moim przypadku). Obok bramy widnieje adres ip, który będzie nam potrzebny do dalszej pracy.

tx5lKF8.jpg

3. Włączamy przeglądarkę i wpisujemy ip uzyskane z wiersza poleceń jako adres internetowy.

7IGVWBj.jpg

4. Klikamy enter i naszym oczom ukazuje się następujący obraz. Jeżeli nazwa użytkownika i hasło nie zostało zmienione, to wpisujemy w obu polach admin.

LVytG2y.jpg

5. Po zalogowaniu się przechodzimy do zakładki zaawansowane, a następnie z listy po lewej wybieramy przekazywanie.

5zaASHj.jpg

6. Klikamy opcję Dodaj wiersz, w zakresie portu publicznego wpisujemy 4950-4995, w docelowym adresie IP wpisujemy adres IPv4 (zaznaczony na screenie poniżej), w zakresie portu docelowego wpisujemy dokładnie to samo co w porcie publicznym, protokół wybieramy Oba. Po skończeniu wpisywania klikamy zapisz. U was oczywiście będzie inny adres IPv4.

za8vqew.jpg

7. Po lewej stronie wybieramy zakładkę Opcje i zaznaczamy UPnP.

25Yygy2.jpg

Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...