Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rozdzielczością

PiracikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przejdę od razu do rzeczy - gry uruchamiam csa i wchodzę w "options" i w zakładce "Video" mam ustawione Software, rozdzielczość maksymalnie 1280x1024 (czarne pasy po bokach) (monitor na którym włączam komputer ma rozdzielczość 1920x1080) oraz 16-bit. Jak chcę zmienić na OpenGL 32bit to pojawia się komunikat "the game run with software" czy coś w tym stylu mam opcję "OK" i "Anuluj". Ostatnio kiedy włączałem grę miałem normalnie tak jak powinno być, brat ostatnio zmieniał monitor na 1280x1024. Nie wiem co mam z tym zrobić jak klikam PPM i "rozdzielczość ekranu" jest ustawiona normalna taka jaką ma monitor, próbowałem uruchamiać w roz. 640x800 i zgodnością z winXP ale nic to nie dało :/

Opublikowano

Może zadziała .

1. Do parametrów startowych CS'a dopisz:

-gl -32bpp

Jak to zrobić?

Steam

Odpalamy Steam, wchodzimy w zakładkę "Moje Gry", wybieramy CS-a i następnie klikamy na "Ustaw opcje uruchamiania". Teraz w polu tekstowym, które się pojawiło, wpisujemy parametry. Potem klikamy OK i już powinno działać, kiedy uruchomimy grę.

Non-Steam

Klikamy prawym przyciskiem myszy na skrócie do Counter-Strike'a, który jest na pulpicie, po czym wybieramy "Właściwości". Teraz przechodzimy do okienka "Element Docelowy" i tam, po ścieżce do pliku "hl.exe" robimy spację, po czym wpisujemy te parametry. Klikamy OK i uruchamiamy grę tym skrótem.

2. Pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki dla OpenGL oraz karty graficznej. Musi pomóc ;)

Jeśli to nie zadziała zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej !

To powinno pomóc ;).

­Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH

chadanako_rhspsqr.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może zadziała .

1. Do parametrów startowych CS'a dopisz:

-gl -32bpp

Jak to zrobić?

Steam

Odpalamy Steam, wchodzimy w zakładkę "Moje Gry", wybieramy CS-a i następnie klikamy na "Ustaw opcje uruchamiania". Teraz w polu tekstowym, które się pojawiło, wpisujemy parametry. Potem klikamy OK i już powinno działać, kiedy uruchomimy grę.

Non-Steam

Klikamy prawym przyciskiem myszy na skrócie do Counter-Strike'a, który jest na pulpicie, po czym wybieramy "Właściwości". Teraz przechodzimy do okienka "Element Docelowy" i tam, po ścieżce do pliku "hl.exe" robimy spację, po czym wpisujemy te parametry. Klikamy OK i uruchamiamy grę tym skrótem.

2. Pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki dla OpenGL oraz karty graficznej. Musi pomóc ;)

Jeśli to nie zadziała zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej !

To powinno pomóc ;).

Jak dla mnie najlepsza odpowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...