Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Royal Quest] SpeedHack przy pomocy Cheat Engine

kapicon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zapewne wielu z Was (a przynajmniej tych, którzy lubią ułatwiać sobie życie) zastanawiało się jak niektórzy w grze potrafią wykorzystywać błędy, tym błędem jest speed hack. Tylko garstka ludzi wie jak go "odpalić", gdyż wszystko to zaczęło się na rosyjskiej wersji, również praktycznie tylko Rosjanie używają ten błąd i oczywiście nie chcą się z innymi dzielić. 

Dlatego postanowiłem rozpowszechnić go tym, którzy lubią sobie pośmigać na cheatach^^.

Potrzebny będzie program Cheat engine i oczywiście gra Royal Quest :)

- Uruchamiamy RQ (najlepiej w okienku, szybciej będzie można przełączyć pomiędzy grą a CE), logujemy się na postać.

- Odpalamy CE i wybieramy procesor rqmain.exe w value type zmieniamy z 4bytes na float.

- W okienku value wpisujemy liczbe 5.0 i klikamy first scan.

- Teraz trzeba np. zjeść te gumy co dodają szybkość albo wejść na jakiegoś wierzchowca, aby zmienić szybkość poruszania się postaci.

- w okienku obok kilka adresów ulegnie zmianie. Jeżeli dobrze pamiętam to żucie gumy i głodny wierzchowiec to wartość równa 6.0, więc wyszukujemy kilka adresów, które zostały zmienione z 5 na 6 i przenosimy je.

- Jeden adres będzie odpowiedzialny za te kilka innych. Więc wartość wystarczy zmieniać w jednym adresie, a reszta automatycznie zostanie dopasowana.

- Dopasować prędkość według uznania i grać ^^

Uwagi:

Nie polecam biegać na SH w mieście i miejscach gdzie jest bardzo dużo ludzi, bo co chwile reportują co skutkuje banem.

Oczywiste jest to, że używanie nielegalnych programów, wykorzystywanie błędów w grze jest równoznaczne ze złamaniem regulaminy gry i może skutkować banem/usnięciem konta, etc.

Używacie na własną odpowiedzialność.

Jak komuś się nie podoba, że udostępniam taki poradnik, niech zachowa swoje uwagi dla siebie, bo każdy post, który będzie w stylu "Po co to napisałeś? Teraz wszędzie sh będzie" itp będą raportowane!

Programu na sh nie dodaje, gdyż jak będziecie postępować wg tego poradnika sami sobie poradzicie.

Pozdro

Fuck now, surfer later

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Liczyłem na jakiś bardziej obszerny poradnik, rozszerz go.

W RQ nie gram od dawna. Moja przygoda z tą grą opierała się tylko na sprawdzaniu możliwości oszust w tej grze.

I powiem, że istnieje (przynajmniej) istniała wtedy, kiedy pisałem ten poradnik, możliwość przyśpieszenia ataku postaci o 2 ataki na turę. Co możecie sami spróbować zrobić zmieniając kilka wartości.

Co do tego poradnika, wg. mnie nie ma tutaj nic co mógłbym dodać, screenów nie ma nawet po co, skoro wszystko w miarę jasno opisałem.

Jeżeli się potrafi czytać ze zrozumieniem to powinno wszystko działać, jeżeli nie to trudno - grajcie bez sh.

Zresztą mało osób widzę potrzebuje cheatów do RQ :)

Fuck now, surfer later

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...