Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie fps'ów

Oerte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy są jakieś sposoby na zwiększenie fps'ów poza zmianą grafiki? Pytam o jakieś programy czy coś w tym stylu

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

Wyłącz wszystkie programy działające w tle, zmniejsz grafikę, wyczyść śmieci CCleanerem, użyj Game Boostera.

Game Booster to ten sam, który mam przy A. SystemCare?

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

Game Booster to ten sam, który mam przy A. SystemCare?

Bodajże tak, ale musisz go pobrać, mimo wszystko używaj Razer Cortex a nie Game Boostera. A to i tak mało ci da. Ustaw sobie priorytet na wysoki/czas rzeczywisty.

Opublikowano

Bodajże tak, ale musisz go pobrać, mimo wszystko używaj Razer Cortex a nie Game Boostera. A to i tak mało ci da. Ustaw sobie priorytet na wysoki/czas rzeczywisty.

A w czym jest lepszy ten Razer Cortex od Game Boostera?

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

A w czym jest lepszy ten Razer Cortex od Game Boostera?

Ma przede wszystkim więcej opcji do "zboostowania" twojego PC, jest też kilka całkiem fajnych opcji których w Game Boosterze nie ma.

Ciekawostka: Razer Cortex wcześniej nazywało się Game Booster a dokładniej (bodajże) Razer Game Booster.

Opublikowano

Ma przede wszystkim więcej opcji do "zboostowania" twojego PC, jest też kilka całkiem fajnych opcji których w Game Boosterze nie ma.

Ciekawostka: Razer Cortex wcześniej nazywało się Game Booster a dokładniej (bodajże) Razer Game Booster.

I te programy działają na każdą grę?

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

Tak. Działają także bez gry.

I ten Cortex jest darmowy czy muszę wykupywać jakąś licencję?

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

I ten Cortex jest darmowy czy muszę wykupywać jakąś licencję?

Aktualnie nie jestem pewien. Jak ja pobierałem nie było żadnej licencji - trzeba było tylko się zarejestrować.

Opublikowano

najskuteczniejszym sposobem bedzie ustawienie wszystkiego na low, wylaczenie cieni, wylaczenie syfu z procesow

i nie wierz w zadne game booostery, jedyne co to robi to wylacza zbedne procesy (a sam troche zajmuje) + chya wgrywa configi pod najwieksza ilosc fps, a nie zawsze tak jest

­

Opublikowano

najskuteczniejszym sposobem bedzie ustawienie wszystkiego na low, wylaczenie cieni, wylaczenie syfu z procesow

i nie wierz w zadne game booostery, jedyne co to robi to wylacza zbedne procesy (a sam troche zajmuje) + chya wgrywa configi pod najwieksza ilosc fps, a nie zawsze tak jest

Jak wyłączysz cienie to jak bedziesz gral na zeda ? ;x Kappa xD

8RFdxue.png

Opublikowano

Ahh zadne game boostery i tym podobne bo to po prostu gowno mozesz sciagnac msi afterburner do podkrecania i lolclientsuspender (wylacza klienta podczas gry a po grze wlacza)

Opublikowano

Ahh zadne game boostery i tym podobne bo to po prostu gowno mozesz sciagnac msi afterburner do podkrecania i lolclientsuspender (wylacza klienta podczas gry a po grze wlacza)

lolclientsuspender raczej nic nie daje :P

Bynajmniej mi nic nie pomaga

taka tam bujda na resorach 

tak samo jak gameboostery

Opublikowano

Skoro ma niskie FPS to znaczy, że ma słaby komputer. Nie to, że podkręcanie może mu dać bardzo mało, to może zwiększyć temperaturę przez którą wydajność komputera jeszcze bardziej spadnie. Trzeba by to było zrobić umiejętnie, ale wątpię by autor tematu się na tym znał. Bez urazy autorze, nie mam zamiaru Cię obrazić, po prostu te pytanie dobitnie pokazuje, że nie bardzo się na takich rzeczach znasz.

"Game Boostery, itd." mogą wyłączyć zbędne procesory a następnie można je wyłączyć w procesach (bo zwykłe "wyjdź" cofnie stan do przed zboostowania) by trochę bardziej zwiększyć wydajność. I - czasami - to naprawdę dużo daje. Wiem to z doświadczenia.

Opublikowano

Razer Cortex tylko wszystko pogarsza, ten program sam zżera 150 MB RAM, czasami crashuje grę (LoLa szczególnie). Robiłem testy i nie ma wielkich różnic, jak już chcesz jakieś boostery to IOBit Game Booster coś ci może dać (3-4 FPS).

Opublikowano

Razer Cortex tylko wszystko pogarsza, ten program sam zżera 150 MB RAM, czasami crashuje grę (LoLa szczególnie). Robiłem testy i nie ma wielkich różnic, jak już chcesz jakieś boostery to IOBit Game Booster coś ci może dać (3-4 FPS).

Chyba sobie żartujesz, Razer Cortex działa na tej samej zasadzie co Game Booster tylko ma więcej opcji i nie robi problemów przy wyłączaniu z procesów.

Opublikowano

Co do zamykania procesow to tez ashampoo core tuner oprocz wylaczenia procesow wylacza tez powiadomienia w tle aktualizacje baz danych itp.

Dla mnie lolclientsuspender podwyzszal o 5fps

Opublikowano

Skoro ma niskie FPS to znaczy, że ma słaby komputer. Nie to, że podkręcanie może mu dać bardzo mało, to może zwiększyć temperaturę przez którą wydajność komputera jeszcze bardziej spadnie. Trzeba by to było zrobić umiejętnie, ale wątpię by autor tematu się na tym znał. Bez urazy autorze, nie mam zamiaru Cię obrazić, po prostu te pytanie dobitnie pokazuje, że nie bardzo się na takich rzeczach znasz.

"Game Boostery, itd." mogą wyłączyć zbędne procesory a następnie można je wyłączyć w procesach (bo zwykłe "wyjdź" cofnie stan do przed zboostowania) by trochę bardziej zwiększyć wydajność. I - czasami - to naprawdę dużo daje. Wiem to z doświadczenia.

Tzn. komputer nie jest taki najgorszy bo fps'y wahają mi się tak w granicach 100 ale od czasu do czasu odczuwam laga. Dlatego pytam czy może da się jeszcze to jakoś zwiększyć. Komputer - to nowy laptop. Nie jest najgorszy ale do najlepszych nie należy: 4gb ramu, Intel Pentium 2,4ghz, karta Geforce 710M

z3qek1ki4c8v.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOerte od kiedy nowe laptopy maja intel pentium ?! :D (nawet te stare maja intel celeron czy intel core 2 duo)

Pewnie chodzilo ci o intel core i3,i5 czy i7

Jak mozesz odczuwac laga na 100fps ?! :)

Moze masz po prostu wysoki ping i czasem ci laguje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...