Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crafting - opłacalny?

VinGris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli zbliżam się do 65lvla i zastanowiło mnie, czy crafting jest w ogóle opłacalny. Można dużo zarobić na craftowaniu lepszych przedmiotów?

Właściwie drugim problemem jest to, że zbliżając się do maksymalnego poziomu, nie wiem, co dalej. Jakieś ciekawsze instancje, robienie EQ pod PvP? Czym się zajmuje taki typowy 65lv?

Następne pytanie - czy magazyn jest wspólny dla wszystkich postaci znajdujących się na koncie? Przykładowo mając dwie mogę coś sobie przez niego przenieść?

No i ostatnie - czy mogę w jakiś sposób pozyskać mounta ze skilla? Jeśli kupiłam śnieżną panterę i chciałabym ją sprzedać, to czy jest w ogóle taka możliwość czy pantera jest już do postaci przywiązana?

Opublikowano

Bank jest wspólny aczkolwiek nie wszystkie przedmioty możesz tam włożyć, zazwyczaj jest informacja na itemku.

Mounta nie wyjmiesz, jeżeli użyłaś go na postaci to jest związany.

Teraz crafting:

Lepiej i tak sobie zrobić, bo będziesz musiał/a przerabiać itemki do scrafcenia zbroii czy broni.  Jak dla mnie to drogi biznes. Póki co itemki, które są potrzebne do scrafcenia dobrej bronii np lecą z instancji na które Cię nie zabiorą bez właśnie tej dobrej bronii. Takie błędne koło. Kupowanie takich itemków jest drogie jak i materiały potrzebne na scrafcenie ich. Najlepiej mieć jakąś gildię, która reguralnie chodzi na BR i RG, wtedy możesz wydropić set dla siebie. Ewentualnie scraficić, dopiero później polecam myślać o crafcie na większą skalę. Jest to drogi biznes.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Że tak jeszcze podepnę, od kiedy wypadałoby zacząć się rozglądać za lepszym ekwipunkiem? Do wbicia 65lv wystarczy spokojnie ten z misji? Obecnie na 57lv archerem potrafię dostać po d***e od mobków, z kolei dmg też nie jest jakiś powalający patrząc na innych na moim levelu.

Opublikowano

Najlepiej od razu jak skończysz wszystkie Story Questy na 65. Ja miałem niby najlepszy set do PVE, do czasu patcha (Ambit na +9 + 12 Controvert na +12) i potrafiłem dostać po d***e archerem. Tak bywa. ;d

Opublikowano

Skąd mogę wziąć większą sumę pieniędzy na itemki na 65lv? :C 

Właściwie jak mogę zarabiać po wbiciu maksa?

Opublikowano

Jest taka instancja jak Labirynth Of Terror (LoT) z trzech pierwszych mini bossów dropią takie proszki (Masterwork Alkahest) są potrzebne do wbijania bronii od +10 do +12. Jeden taki proszek schodzi po około 60-70g, więc gdy kilka razy sfarmisz tych bossów trochę już zarobisz. Rób też insatncje i BG, czasami ze skrzynki za Daily Questa z BG może wypaść wartościowy item. Gathering - zbierasz roślinki, złoża i esencje potrzebne do craftu itemów na 65 lvl po czym sprzedajesz. Też nie źle leci. No i chyba najprostsze, robisz instancje + oddajesz te Daily Questy z Vanguard Initiative. (Znaczek megafonu pod radarem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...