Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Generator map - Terrain control

Generator MAP.  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy byście chcieli GENERATOR MAP (MAPY STWORZONE ZA POMOCĄ TERRAIN CONTROL)

• TAK
      45
    • NIE
      2
    • Koffam cię
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

4054814247709011221864.png

__________________________________________________________________________________________________________

7339314247717191221864.png

2808714247718681221864.jpeg

6124314247719821221864.jpeg

__________________________________________________________________________________________________________

4091014247721081221864.png

Witam, ogólnie widzę, że prawie nikt z tego forum nie chce udostępniać mapy za pomocą TERRAIN CONTROL. Z tego powodu, że mi się nudzi to będę udostępniać mapy, zrobię własna stronę co będą najnowsze informacje i download (TUTAJ TEŻ BĘDZIE DOWNLOAD ALE TUTAJ BĘDZIE PÓŹNIEJ).

Piszcie w komentarzach czy byście chcieli i jak one mają wyglądać (JESTEM POCZYTUJĄCY WIĘC NIE BIORĘ DUŻYCH WYZWAŃ/PROPOZYCJI :).

> Pozdrawiam Drakuś.

(Zdj. które są na górze BIOMY/OBIEKTY są z internetu).

Opublikowano

Planuje najpierw nie robić nowych biomów tylko obiekty...

Jeżeli ktoś nie wie co to jest obiekt to już tłumaczę obiekt to jest jak nowe drzewo/budynek itd. NIE BIOM tylko np. posąg.

I na każdym biomie chce zrobić obiekt, więc pierwszy generator tak planuje.

Drugi to będzie nowe biomy/obiekty :).

Opublikowano

Mam pytanie do cb autorze, zrób poradnik jak samemu zrobić taką mape w terrain control

Opublikowano

To nie jest tylko mapa ale i plugin potrzebny bo zacznie się generować świat i nagle płaska mapa albo zwykłe biomy dalej.

Najlepiej jak byś przeprowadził szczegółowy poradnik (dam tyle limitów like ile zdołam jeżeli bym zrozumiał konfigurację tego pluginu)

Jedyny plugin który nie ogarniam :(

Dało by rade stworzyć mapke bez rud, jaskiń,lawy,

a przydałyby się wodospady jungle , zajebisste biomy !

14iq0zn.jpg

Opublikowano

@xCherryPL Do terrian control jest ciężko zrobić poradnik, jak już będę ogarniać 70%, to pewnie zrobię :).

Aktualnie zajmuję się mapą z obiektami może dzisiaj ją skończę :D.

Kiedy kończysz mapke ?

Mam pytanko, jakiej wielkości będzie mapka ?

Jak zrobisz poradnik to masz w 100% duże zainteresowanie tematem !

Opublikowano

TerrainControl jest prostym narzędziem i istnieje już od dawna (Jest kilka polskich poradników w internecie, fraza w google "Minecraft TuT TerrainControl" i wyskoczy parę polskich poradników tekstowych jak i na yt)

zzz

Za 20 zł nie licz, że ktoś rozsądny się zgłosi. Za napisanie autorskiego generatora (Na myśli mam autorski, nie terraintcontrol) można wziąć kilkaset zł.

Opublikowano

TerrainControl jest prostym narzędziem i istnieje już od dawna (Jest kilka polskich poradników w internecie, fraza w google "Minecraft TuT TerrainControl" i wyskoczy parę polskich poradników tekstowych jak i na yt)

Za 20 zł nie licz, że ktoś rozsądny się zgłosi. Za napisanie autorskiego generatora (Na myśli mam autorski, nie terraintcontrol) można wziąć kilkaset zł.

I co  z tego że są poradniki wideo ale są po angielsku więc nie łatwo jest przerzucać na polski + ogarniać plugin.

Znajdź mi chociaż 1 filmik z 2014/2015 o erraincontrol w jeżyku polskim

Opublikowano

Idziesz w dobrym kierunku ;). Tak, zrób te mapy i będzie genialnie :D+tak jak inni mówią gdy ogarniesz 100% dawaj poradnika i będzie extra.

Opublikowano

@idarkus

Czekam na to ziomek!

Jak bd miał jakieś BETA-TESTY owego generatorka moge ci pożyczyć jakąś fajną maszynkę!

A kiedy zrobiłbyś to serdecznie cie proszę o poinformowanie na PW, jak bd epicko jak na ss'ach to na pewno bd donejt :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...