Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ten VPS uciągnie tyle slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam zamiar zakupic maszyne {oferta OVH):

Procesor: 4vCores

RAM: 8GB

Dysk twardy: 100GB Raid 10

Lacze: 100Mbps

Czy na tej maszynie bez lagow bedzie chodzil TeamSpeak3 512 slotow, bot muzyczny (bez scinek) + strona www?

Opublikowano

Nie będzie, możesz na spokojnie kupować :).
Oczywiście, zależy jaka to strona jeżeli coś naprawdę wielkiego to polecam zaopatrzyć się w hosting www pod tą stronkę :)

Opublikowano

Tu nie chodzi o sloty na tsie, slotów może być nawet 999999....

Rzecz w tym, na ile te sloty będą wykorzystywane tzn ile ludzi będzie przesiadywało na nim, ile będzie kanałów, czy będą jakieś boty, ile plików będzie wrzucane itp..

579571423327107377857.png

Opublikowano

Tu nie chodzi o sloty na tsie, slotów może być nawet 999999....

Rzecz w tym, na ile te sloty będą wykorzystywane tzn ile ludzi będzie przesiadywało na nim, ile będzie kanałów, czy będą jakieś boty, ile plików będzie wrzucane itp..

Srednio przesiadywalo 200 ludzi + java bot (auto move itp)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi się wydaje czy ten post jest powielany?

Utrzynać powinien spokojnie 512+

Opublikowano

Zacznę z innej beczki - ovh to nie hosting pod serwery ts3... Słabe zabezpieczenia, osobiście polecam hosteam/net-speak.

Do rzeczy, jeżeli zaczynasz i masz te 20-50 osób max to serwer spokojnie będzie stał. Nie będzie również lagów. Music bot to jak prawie zwykły użytkownik, bardziej patrz na boty typu mbot, poke itp. Przy 300-400 osobach pojawi Ci się troche duży packet loss (5-10%) i będzie problem bo pojawią się minimalne lagi. Przy 500 osobach będą już większe lagi, dużo większe, ale jeżeli zaczynasz rozkręcać serwer to nie ma problemu :) 

Opublikowano

Możesz śmiało kupować + zależy ile osób będzie siedzieć na serwerze ;)

No i do strony www polecam oddzielny hosting.

Opublikowano

Widze ze nastawiasz sie na dużą publike skoro pytasz ile uciagnie. Zgadza sie ? planujesz rozwinąć w miare serwer zeby ludzi siedziało ale nie wiem czy wiesz ze na ovh noe osiągniesz zbytnio wiele bo konkurencja i margines teamspeakowy cie zniszczy. To jak konkurencja. Duzo jest takich co zazdrości i za duzo maja wolnego czasu. To sie laczy z jednym - zaczyna sie kombinowanie. A mianowicie ja z doswiadczenia Ci radze zakupic vps na dobrym i chronionym hoscie typu hosteam lub cos zagranicznego. Najważniejsza zaleta dobrego serwera jest stabilność. Ale z firma ovh raczej Ci sie to nie uda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...