Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cwiczenia

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam pytanie jakie cwiczenia polecacie na zwiekszenie ,,bicka" i na tz. ,,kaloryfer". Mam ok 162 cm i waze 49-50kg. Co prawda robilem kiedys 6 weidera i po silowni lub na silowni widze ten 4-ro pak. PS: Silownia troche droga 8zł godzina

Opublikowano

Biceps - głównie sztangielki. Uginanie o kolano, z supinacją na przemian, młotkowym, po prostu wszystkie ćwiczenia gdzie zginasz łape w łokciu xD Na brzuch miliard ćwiczeń, wystarczy wejść na youtube. A6W to kupa, nawet mięśni nie buduje bo nie ma czasu na regeneracje. I osobiście odradzam ćwiczenia jednej czy 2 partii ciała, musi być równowaga mięśniowa. Rób pompki, podciągaj się na drążku, przysiady, różne wyciskania hantelek, sztangi i jest gut. A na zwiększenie łapy robi się triceps a nie biceps :D Bicek to tylko taka mała kuleczka, a triceps to z 60-70% łapy :)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Biceps - głównie sztangielki. Uginanie o kolano, z supinacją na przemian, młotkowym, po prostu wszystkie ćwiczenia gdzie zginasz łape w łokciu xD Na brzuch miliard ćwiczeń, wystarczy wejść na youtube. A6W to kupa, nawet mięśni nie buduje bo nie ma czasu na regeneracje. I osobiście odradzam ćwiczenia jednej czy 2 partii ciała, musi być równowaga mięśniowa. Rób pompki, podciągaj się na drążku, przysiady, różne wyciskania hantelek, sztangi i jest gut. A na zwiększenie łapy robi się triceps a nie biceps :D Bicek to tylko taka mała kuleczka, a triceps to z 60-70% łapy :)

Sztangielki o ile sie nie myle ok. 200zł :/ Drazek mam praktycznie do wszystkiego , brzuszki pompki.  A z tym ,,tricepsem" to co ?

PS: http://prntscr.com/68yyzyda rade z tego zrobic 6-cio pak . wiem slabo widac ale w tej silowni nie ma zbyt duzej ilosci swiatel a flesz mi sie zjebau 

Opublikowano

Sztangielki 130 zl z przesyłką 2x 20kg zobacz na allegro. Triceps - pompki diamenty tzn. dłonie połączone palcami w trójkąt, pompki na poręczach tzw. dipy, pompki tyłem z opartymi nagami i rękoma na wzniesieniach np na krzesłach, nie wiem czy ma to jakąś nazwe własną ;p

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Sztangielki 130 zl z przesyłką 2x 20kg zobacz na allegro. Triceps - pompki diamenty tzn. dłonie połączone palcami w trójkąt, pompki na poręczach tzw. dipy, pompki tyłem z opartymi nagami i rękoma na wzniesieniach np na krzesłach, nie wiem czy ma to jakąś nazwe własną ;p

A czy brzuszki z nogami wyprostowanymi na maksa w gorze daja cos?

Opublikowano

Wszystko coś daje... jednym ćwiczeniem nie zrobisz tego teojego sześciopaka. Niektóre ćwiczenia angażują mięśnie proste, inne skośne, nie wspomne o górnyh i dolnych.. Tyle filmów na necie, wszystko.masz ładnie opisane...

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Wszystko coś daje... jednym ćwiczeniem nie zrobisz tego teojego sześciopaka. Niektóre ćwiczenia angażują mięśnie proste, inne skośne, nie wspomne o górnyh i dolnych.. Tyle filmów na necie, wszystko.masz ładnie opisane...

A czy do miesni nie potrzebna jest waga czy jest to mniej wazne?

Opublikowano

Noe rozumiem xD Chodzi Ci o mase tak? To własnie po to sie robi cwiczenia i je odpowiednie produkty ;p

A są jakies przedzialy kalorii , ile na dany dzien zjesc ?

Opublikowano

Tak, są... Nie trzeba nic liczyć jak się wie co je :) Ale jak chcesz osiągnąć najlepsze efekty to już trzeba sobie ułożyć dietę typowo pod siebie. Ja Ci diety nie ułożę bo to jest sprawa indywidualna :)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Tak, są... Nie trzeba nic liczyć jak się wie co je :) Ale jak chcesz osiągnąć najlepsze efekty to już trzeba sobie ułożyć dietę typowo pod siebie. Ja Ci diety nie ułożę bo to jest sprawa indywidualna :)

A jest jakas strona , lub ktos kto moze ulozyc diete?

Opublikowano

Najlepiej iść osobiście do dietetyka, ale możesz też skorzystać z kalkulatorów intenretowych i pomocy innych "koksów" np. na stronie KFD.pl

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Najlepiej iść osobiście do dietetyka, ale możesz też skorzystać z kalkulatorów intenretowych i pomocy innych "koksów" np. na stronie KFD.pl

Mieszkam na takim ,,totalnym zadupiu" , ze o dobra silownie i darmowa to na wies trzeba jechac. Ale sprobuje tam cos napisac moze i mi uloza taki ,,dziennik treningowy" Kiedy trenowac , w ktory dzien odpoczac.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

­Brzuszek - podciągaj nogi na drązku, brzuszki , spiny, ukośne unoszenie nóg, nożyce, pompki na łokciach z ciężarem na plecach.

łapa - Uginanie rąk (ruch młotkowy) (ruch nadgarstkiem) ręka na kolanie i uginanie. Dużo by wymieniać ale po co jak są od tego internety ! :D

sygna5cj2r.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...