Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem Windows/Uefi

Michoł3

Pytanie

Opublikowano

Mam problemik włączam komputer normalnie (tylko klikam włącznik) i windows się ładuje ale nie działa poprawnie np. pasek ładowania windowsa jest na 2 monitorach z trzech zamiast na jednym, nie idzie włączyć żadnej gry, co chwila obraz dzieli się w 2/3 monitora na czarno itd. a jak włącze za pośrednictwem uefi (klikam delete) i nie zmieniając żadnych ustawień dam zapisz ustawienia uruchamia się windows i jest wszystko cacy.  ^_^  Wie ktoś co ja znowu zepsułem? Na pewno nie wirusy i oprogramowanie od razu mówie. Jakby się system nie do końca ładował albo tak na szybku byle by tapeta była a jak się włączy przez uefi to tak porządnie się załaduję. Może to być wina kombinowania z oc (nie przekraczałem dopuszczalnych norm.) proc fx-6300 mobo 970asrock extreme 4 i chłodzonko Corsair H60 aktualne ustawienia 4,3ghz proc i voltage 1,400V,cpu north bridge 2200mhz i voltage 1.2650V na 2400mhz nie za bardzo chciało mi wejść ale może po prostu. Chciałbym sobie na tym chłodzeniu wycisnąć 4.6ghz okolo w tym też trochę pomocy potrzebuję.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o to by zawsze się tak uruchamiał jak za pośrednictwem uefi ^_^ czyli prawidłowo i cacy. to ma sens bo musze być przy tym jak się uruchamia system a zwykle włączam komputer i idę coś zjeść i wracam i już mi się po uruchamiały wszystku z autostartu i wszystko fajnie. ^_^ Postaraj się trochę jaśniej pisać bo to mózg się męczy czasem po trudnym dniu. -.-

Yhhh. A wiesz może i łaskawie powiesz co mógłbym zrobić by uruchamiał się zawsze porządnie a nie tylko przez uefi?  :(

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

tak działa uruchamianie na kilku monitorach i grafikach , zawsze działają primary na primary grafice ( z reguły ale wcale nie musza  ) czasami inaczej to już zależy od grafiki, slotów i  płyty głównej więc to nie jest żaden problem skoro po uruchomieniu działają wszystkie jak należy  

można to ustawić bez problemu, wiadomo twój sprzęt to sobie musisz kombinować by znaleźć rozwiązanie ale to jest bez sensu 

OC zwykle wszystko pieprzy zwłaszcza współpracę z kartami graficznymi , czyli  sam sobie jesteś winny błędnego działania według ciebie 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...