Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa ma duży DMG na PvP?

BuseK ;*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, nie dawno zakupiłem grę i troszkę w nią pograłem. Od nie dawna zastanawiam się jaką profkę już wybrać tak do końca, pograłem wszystkimi i dalej nie wiem ;_; Dlatego chciałbym się was spytać, jaka klasa, która posiada duży dmg na pvp i nie wymięga na pve ?

Opublikowano

Każda klasa może mieć  ma duży DMG na PvP, każdą klase da się zrobić na Tanka (Bunkera), DPS czy Supporta. Graj tą która ci się najbardziej podoba. PvE u żadnej klasy nie jest wymagające, więc tu nie ma różnicy, jedynie to co to Mesmer jest średni w PvE (chyba, że już mam jakiś stary build).

Napisz kim chcesz grać, a ja ci podam tu kilka buildów.

Opublikowano

A co myślicie o Engineerze ?

Jest świetny, często mam problemy z Engineerem. Granade Kit rządki. Ma bardzo dobry build pod Kondycje (Condi build) ale Power też jest niczego sobie.

Opublikowano

A necromancer potrafi wyciągnąć dobry dps ?? I pod Pve daje rade?

Necro ma dobrą przeżywalność/survival, może wyciągnąć dobry Power DMG, jednak ciężko mi osobiście się grało, dobry DMG jednak rozłożony w czasie (2 skill na Axe, 4 na Death Shroud, 2 na Dagger). W PvE jest średni.

Opublikowano

No to moje ostatnie pytanie, lepiej będzie wybrać Engineera czy Rangera.? Który potrafi więcej dmg wyciągnąć na Pvp ? I ma dobre te pve cholerne, bo gram z kolegą w duo ( elementalist ) i razem idziemy przez swiat. No i strasznie mnie ciągnie do tego Necro, nawet nie wiem dlaczego, no ale ciągnie, ale jak podobno pve słabe + pvp nie aż takie dobre to nie wiem ;_;

Opublikowano

No to moje ostatnie pytanie, lepiej będzie wybrać Engineera czy Rangera.? Który potrafi więcej dmg wyciągnąć na Pvp ? I ma dobre te pve cholerne, bo gram z kolegą w duo ( elementalist ) i razem idziemy przez swiat. No i strasznie mnie ciągnie do tego Necro, nawet nie wiem dlaczego, no ale ciągnie, ale jak podobno pve słabe + pvp nie aż takie dobre to nie wiem ;_;

Każdą postacią dobrze się gra na PvP, PvP nie polega na zadawaniu jak największej ilości DPS, Necro jest dobrą postacią do PvP (tak jak każda inna postać, po prostu każda postać ma inny styl gry).

Engineer ma świetny Condi Build, Ranger posiada świetny Condi Build i Power, musisz obejrzeć filmiki i zdecydować sam. Nie da się powiedzieć, która postać jest najlepsza do PvP, skoro wszystkie są na równi. Każdą postacią się inaczej gra, ale są równe i wszystko zależy od gracza i buildu bo nie każdy build musi zadawać tysiące DMG, a może być świetny w PvP.

Opublikowano

enginer na pvp jest zwyczajnie nudny, kolega nim gra i na pvp jego rola polega na rozlozeniu dzialek na punkcie  jego defowanie, naklada conditiony i spory heal (przynajmniej pod kolegi build), trduny do zabicia ale i tak na pvp nie ma nic lepszego jak thief (trudny), mesmer (hard to master, hard to play) i ranger (lawo sie kite'uje inne postacie nim, spory dps)

o necromancie sie nie wypowiem bo nim nie gralem, ani moj kolega zytnio sie nie dzielil doswiadczeniem z nim

dodam jeszcze ze enginer na pve ssie (ostatnia klasa wybierana na dungi), jest nudny nadzwyczajniej

osoiscie z 3 wymienionych przez cieie bralbym rangera

­

Opublikowano

enginer na pvp jest zwyczajnie nudny, kolega nim gra i na pvp jego rola polega na rozlozeniu dzialek na punkcie  jego defowanie, naklada conditiony i spory heal (przynajmniej pod kolegi build), trduny do zabicia ale i tak na pvp nie ma nic lepszego jak thief (trudny), mesmer (hard to master, hard to play) i ranger (lawo sie kite'uje inne postacie nim, spory dps)

o necromancie sie nie wypowiem bo nim nie gralem, ani moj kolega zytnio sie nie dzielil doswiadczeniem z nim

dodam jeszcze ze enginer na pve ssie (ostatnia klasa wybierana na dungi), jest nudny nadzwyczajniej

Kolega widzę nie wie nic o grze. Najgorszy do PvE jest necro. Grając nim wywalą cię z 99% drużyn. Engi jest jedną z najlepszych postaci do PvE ale jest też najtrudniejszy. A na PvP sprawia masę przyjemności. Kolega wyżej opiera swoją opinie na szybkości zabijania (tutaj wytknę jeszcze że pominął guarda). Necro jest dobry pod PvP zarówno pod power jak i terrormancer.  Natomiast ja osobiście polecam Warriora, easy PvP budowany pod HamBow jak i pod s/s longbow. A na dungach jest jedną z najłatwiejszych i najmobilniejszych postaci. 

Jeżeli ktoś chce się sprzeczać to zapraszam na priv ale od razu zaznaczam że mam 11 postaci na 80 lv i na każdej mam najmarniej 150h przegrane (2x warrior 2x thief i 2x necro)

graphic.png

Opublikowano

Kolega widzę nie wie nic o grze. Najgorszy do PvE jest necro. Grając nim wywalą cię z 99% drużyn. Engi jest jedną z najlepszych postaci do PvE ale jest też najtrudniejszy. A na PvP sprawia masę przyjemności. Kolega wyżej opiera swoją opinie na szybkości zabijania (tutaj wytknę jeszcze że pominął guarda). Necro jest dobry pod PvP zarówno pod power jak i terrormancer.  Natomiast ja osobiście polecam Warriora, easy PvP budowany pod HamBow jak i pod s/s longbow. A na dungach jest jedną z najłatwiejszych i najmobilniejszych postaci. 

Jeżeli ktoś chce się sprzeczać to zapraszam na priv ale od razu zaznaczam że mam 11 postaci na 80 lv i na każdej mam najmarniej 150h przegrane (2x warrior 2x thief i 2x necro)

Po co brac enginera skoro mozna brac lepszego elementala badz guardiana? nie wspominam o zerkerach ;)

o necro nc nie mowilem bo jak wspominalem nie mam o nim opini

nie opieram mojej opini na szybkosci zabijania tylko przydatnosci, to co roi enginner, ele lub guardian robi lepiej

pvp jest nudne engi i to jest fakt, turrety i walisz cc ile sie da, sa lepsze postacie

­

Opublikowano

Po co brac enginera skoro mozna brac lepszego elementala badz guardiana? nie wspominam o zerkerach ;)

o necro nc nie mowilem bo jak wspominalem nie mam o nim opini

nie opieram mojej opini na szybkosci zabijania tylko przydatnosci, to co roi enginner, ele lub guardian robi lepiej

pvp jest nudne engi i to jest fakt, turrety i walisz cc ile sie da, sa lepsze postacie

Nie wspominając o zerkerach ? A co przepraszam bardzo jest w mecie poza zerkiem ? 

Engi zapewnia stałe 25 vulnerability, czyli +25% dmg dla całego party i jako jedyna klasa jest w stanie utrzymać je permanentnie. Engi jest bardzo dobry w PvE tylko jak wspominałem wcześniej jest bardzo trudny. Potrzeba tygodni praktyki by opanować wszystkie cd i ogólnie rotacje.

Wszystkie klasy jakie podałeś opierają się na burst dmg. Jestem pewien że pisząc to nie uwzględniałeś bunker condi mesmera gdyż pewnie "jest on nudny", tak samo jak turret engi, czyli coś co można porównać do p90 w cs. Faceroll i tyle. Jeżeli byś się zainteresował tematem to byś się dowiedział że są też inne buildy np cele rifle, które są mega przyjemne.

graphic.png

Opublikowano

To twój kolega jest dziwny, nikt nie musi grać działkami. Można założyc rifla, 3kity, set pod condi i iść roamować i nie ma mocnych na takiego engiego. Nie ma nic lepszego niż thief? Jak ja widziałem thiefa na pvp to mi się płakać chciało, jak ktoś już ogarnia pvp to taki thief nawet mu nie doskoczy. Engi słaby na PVE? Może ludzie go nie lubią, bo go nie znają dobrze. Ale dobry build i dmg wyciąga dobry dps.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Może ja się wypowiem. Aktualnie mam wszystkie postacie na 80 i 80 rangę w pvp. Ja widzę to tak.

Ranger: silny single target dps, mocny na pvp. Oczywiście działa na dungach, ale do pobijania rekordów czasowych się nienadaje, ale generalnie radzi sobie na pve

Engi: W dobrych rękach jest mocny. Niezwykle niedoceniany na PVE na niskim poziomie. Ma silne PVE oraz PVP.

Necro: silne pvp, possysa w pve. Po co wybierać necro jak prawie nic nie wnosi do teamu. Generalnie każda inna klasa jest bardziej pożyteczna od nekromanty. Oczywiście zdarzają się na prawde silne osoby grające necro, ale to za mało :/

Diss_Stream.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To ja odświeżę żeby nie zakladać nowego tematu. Ma ktoś taki build na engineera pod pvp, bo nie mogę znaleźć ;)

Za każdy sensowny dam lajka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...