Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot do gry przeglądarkowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Interesuje się od jakiegoś czasu autoit, proste programy nie sprawiają mi już problemu. Postanowiłem się wziąć za coś grubszego. Chciałbym napisać bot do gry przeglądarkowej - uwaga, stawiam jakiś silnik na xammppie i śmigam sobie po localu, nie mam zamiaru pisać nic na prawdziwą grę. I z tego względu mam parę pytań. Czy mógłby mi ktoś podlinkować odpowiednie artykuły, o funkcjach które trzeba uzyć oraz czy są gdzieś jakieś przykłady botów do innych gier? Bo ciężko mi to wyguglać. Pozdrawiam i dzięki!

Edit: Czy napisanie bota do jakiejś gry online jest karalne? A pozatym jak oni wykrywają to?

Opublikowano

Napisanie bota do gry przeglądarkowej jest karalne. Grozi za to od 2 lat w zawieszeniu do 8 więzienia. Za używanie napisanego bota są jeszcze gorsze kary, najpierw oskarżony wysyłany jest przymusowe leczenie psychiatryczne w zakładzie zamkniętym na 2 lata, później 14 lat więzienia, najprawdopodobniej w izolatce. Windows ma ukryte mechanizmy skanowania offline, które przy najbliższym połączeniu z internetem wysyłają dane do tajnego oddziału Microsoftu. Jak już napisałeś bota albo co gorsze go używasz, jedynym wyjściem jest natychmiast przeciąć kabel od internetu i rozmagnesować dysk twardy.

Opublikowano

to wyjściem jest napisanie bota na linuxie ;)

Ja napisałem i nawet nie wiedziałem że to jest karalne, tylko że pisałem je w JS. Robiłem to tylko dla ćwiczeń, odrazu ci powiem, że wiele goer wykywa takie boty, trzeba przemyśleć to żeby bot za szyblo nie klikał.

Co do tematu, zdaje mi się że potrzebować będziesz rozdział piąty. http://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt/Przejmowanie_kontroli"ControlCommand"

Ale przeczytałem tylko kilka razy manuala

Opublikowano

nie będzie potrzebował bo to bez sensu dla takiej obsługi gry w przeglądarce ! 

funkcji w AutoIt sa dla :  IE , FF albo winHTTP  

tutoriale są w podpiętym temacie 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...