Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PolishLife

norbi002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png
Opis.png
Serwer PolishLife jest Polskim serwerem opartym na prawdziwym życiu.
Po pierwszym wejściu na serwer musimy wybrać jedną z dwóch płci: dziewczynę lub chłopaka, następnie się zarejestrować. Po rejestracji gracz otrzyma 100zł na zakupienie np. jedzenia. Do wyboru mamy 5 "prac". Są to m.in. strażak, złodziej, elektryk, ogrodnik oraz dekorator. Będzie je można zdobyć za daną ilość punktów reputacji, które wylatują z kamienia łączenie z surowcami bądź można dostać ich 50 za zgłoszenie niepożądanego błędu w grze. Jedząc surowe jedzenie, możemy się zatruć. Na mapie znajdziemy 3 różne craftingi narkotyków, które dają jakiś efekt. Do zakupienia będą napoje oraz jedzenie. Sprzedając znalezione surowce w kamieniu, zbieramy pieniądze na wybrane mieszkanie. Gracz ma możliwość zakupienia telefonu, za pomocą którego kupimy mobilnie jedzenie, lecz zapłacimy 15 złotych więcej za dowóz.

Rzeczy znajdujące się na serwerze: bankomaty, plecaki. sklepy, narkotyki, choroby, prace, telefony, dowody osobiste, mieszkania, działki, wypłaty, krzesła, wypłaty.
informacje.png
Nether: nie
The End: nie
Wersja mc: 1.8
Ilość slotów: 45
Mc premium: nie
Tryb: real life/role play
PVP: nie (chyba, że przy jakiś eventach)
Potwory: nie (chyba, że przy jakiś eventach)
Zwierzęta: nie (chyba, że przy jakiś eventach)
Adres IP: polishlife.hostmc.pl lub s20.hostmc.pl:8775

administracja.png
HeadAdmin xNorbi
Admin SebxteR

Spis moderatorów znajdziesz w urzędzie miasta na serwerze.

zdjecia.png

Urząd miasta:

urzad.png

Domki do wynajęcia:

dom.png

Galeria handlowa:

galeria.png

Hotel:

hotel.png

Kopalnia oraz tartak:

kopalnia,tartak.png

Kościół:

kosciol.png

McDonald:

mcdonald.png

Mieszkania:

mieszkania.png

Policja:

policja.png

Straż pożarna:

straz.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem serwer jest niedokończony. Każdy gracz może swobodnie modyfikować mapę, a skoro nie ma whitelisty, to jest ona narażona na zniszczenie.

Opublikowano

Łał, nie lubię tego typu serwerów, może dlatego, że nigdy na takim nie grałem. Pełny szacunek dla was, ponieważ wiem ile pracy trzeba włożyć w taki serwer, ile trzeba mieć cierpliwości do bugów, błędów konsoli, i tak dalej :)

Odwiedzę serwer, gdy będę miał wolną chwilę. Pozdrawiam.

Opublikowano

Kiedy to zauważyłeś? Serwer nawet nie wystartował. Na tamtych edycjach tak nie było.

Dosłownie chwilę przed tym jak napisałem tę wiadomość. Gracz miał możność zniszczenia każdego bloku znajdującego się na mapie. Mogłem w zasadzie zniszczyć każdy budynek i każdą inną budowlę jeśli bym chciał.

Opublikowano

Dosłownie chwilę przed tym jak napisałem tę wiadomość. Gracz miał możność zniszczenia każdego bloku znajdującego się na mapie. Mogłem w zasadzie zniszczyć każdy budynek i każdą inną budowlę jeśli bym chciał.

Robiłem coś wtedy i nie włączyłem whitelisty. Już jest włączona, więc raczej nikt nie wbije. Powiedz mi, czy popsułeś coś i mam to naprawić, czy poustawiałeś tak jak było?
Opublikowano

Robiłem coś wtedy i nie włączyłem whitelisty. Już jest włączona, więc raczej nikt nie wbije. Powiedz mi, czy popsułeś coś i mam to naprawić, czy poustawiałeś tak jak było?

Wszystko pozostało na swoim miejscu.

Opublikowano

­Na kiedy przewidywany start?

Nie wiem, wiele ludzi z innego forum wie, że jestem leniem. Myślę że w 1 tydzień marca wystartuje.

o BOŻE!

wkońcu coś nowego :D

być może zagram na tym serwerze bo żygać się chce od easyHc

Czekamy!
Opublikowano

Dodajcie możliwość kupna broni(trzeba mieć kase i zezwolenie),pracę: policjant,i coś takiego:Jeśli złodziej będzie coś kradł i będzie nieostrożny-policja się o tym dowie i może przyjechać.

Jeśli możesz podaruj "lajka" :)

Opublikowano

Służę pomocą jako moderator.15 lat jak coś :3

Nie ma PVP?A mam takie rozwiązanie: Bójka nie rozpocznie się dopóki udeżony gracz nie kontratakue(pierwsze udezenie napastnika nie zabiera HP a tylko wyświetla na czacie odpowiedni komunikat).Przy zabiciu w bójce gracz poległy NIE TRACI ITEMÓW chyba że osoba która wygrała bójkę ma pracę "złodziej wtedy dostaje np.50% pieniędzy poległego i jego 1 losowy item.Niech gracz ma możliwość założenia biznesu np.Restauracji.Beda dostepne budynki a gracz ktory juz cos zarobil może jakiś kupić.Rezultat-Kupujący może mieć np.restaurację ALE MEBLE I WYPOSAŻENIE KUPUJE ZA WŁASNE PIENIĄDZE.Może pracować sam,lub werbować graczy do tej firmy.Teraz przykład wypłat na przykładze restauracji.Gracz musi osiągnąć minimalny czas wypłaty czyli 30 min.W ten czas z kasy firmy(założyciel musi wpłacic tam pieniądze) będą dostępne środki dla kupującego-100 zł,a za 1h pracy(aktywnej bo nie wolno afk-conajmniej 1 ruch na 1 minute bo afk system wyplat nie liczy) będzie 200 zł lub 250 lub 300(zależy od ustawionej wypłaty przez założyciela).Do tego dochodzi premia-co 3 sprzedana potrawa to 50% wartosci sprzedanej potrawy np.Kurczak to nasza 3 sprzedana potrawa a kosztuje on 10 zł to 5 zł idze nam w kieszen.

To tylko moje rozkminy.Może przyjmiecie a może nie ;)

Opublikowano

@IplayDO bardo fajny pomysł i rozwinięty, lecz na razie nie mam zamiaru tego wprowadzać :/. Co do przyjęcia na moderatora to jeszcze się zastanowię, musiałbyś przejść i tak rekrutację.

Opublikowano

Norbi,oczywiście że rekrutacja bo każdy musi być równy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Freebuild - nie RolePlay.

Nie będę się długo rozwodzić - RP w tym niewiele. Na pewno nie spodoba się ludziom szukającym czegoś na wzór tych z GTA:SA. Polecam jednak jako niezły serwer freebuild. Czekam też na coś lepszego - może nawet wykombinuję samemu coś bardziej... Ekhm. Wartego miana "Real Life".

@down

Dajże mi spokój. Nie wiem jakim syfem jest Real Life, ale wolno tłumacząc, oba pojęcia są obok siebie blisko.

Opublikowano

@MieluPL zdecyduj się wkońcu, jest to RP czy RL? W całym temacie jest napisane, że to RealLife, a nie jakiś RolePlay (nie licząc tagu, bo nie było takiego jak RealLife)

Opublikowano

Ile osób gra bo nie mam możliwości sprawdzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...