Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] 2 boty muzyczne ts3 zamiast 1 i 1 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem vps w www.mintshost.pl , Stworzyłem 1 bota przez poradnik : http://www.mpcforum.pl/topic/1199608-video-bot-muzyczny-247-poradnik/

i działa lecz chciałbym postawić 2 bota muzycznego. Jak to zrobić krok po kroku?

I teraz problem  :

Bot działał 1 dzień i dostał connection lost znikąd lecz ponownie załączając działa on lecz nwm jak na długo będzie działać. Może jakaś porada z tym problemem ?

http://www.mpcforum.pl/topic/1374546-gdzie-najtaniej-kupić-muzycznego-bota/(nwm czy to wina vps lecz pisali że wytrzyma.)

2015-02-23 01:45:10    VirtualServerBase    Info    client disconnected 'RMF MAXXX'(id:23) reason 'reasonmsg=connection lost'    

Pomogłem daj - :-)

Opublikowano

Aby postawić drugiego bota, wystarczy, że stworzysz nowego użytkownika na VPS i uruchomisz na nim kolejny zdalny pulpit.

a mniej więcej jak to zrobić "krok po kroku" bo bota mam na root ale jak zrobić reszte

Opublikowano

W konsoli wpisz komendę

adduser (nazwa użytkownika)

Tam gdzie wpisałem (nazwa użytkownika) wpisz własną nazwę, po przez którą będziesz się łączył. Odczekaj kilka sekund na wygenerowanie dalszej części formularza, w którym będziesz mógł utworzyć swojego nowego użytkownika.

317981424696034992255.png

Tworzenie usera komenda:

Enter new UNIX password: (tu podajesz swoje hasło do konta, które tworzysz)
Retype new UNIX password: (tu potwierdzasz swoje hasło do konta, które tworzysz)

Full Name -
Room Number -
Work Phone -
Home Phone-
Other -

w tym nie musisz wpisywać nic, wystarczy, że będziesz zatwierdzał enterem, na końcu wybierz "Y".
Nadaj prawa użytkownikowi do uruchamiania klienta.
Przeloguj się na konto stworzone komendą:

su (nazwa użytkownika)

Dalej postępuj zgodnie z poradnikiem czyli uruchom zdalny pulpit, pobierz klienta ts3.

Opublikowano

W konsoli wpisz komendę

Tam gdzie wpisałem (nazwa użytkownika) wpisz własną nazwę, po przez którą będziesz się łączył. Odczekaj kilka sekund na wygenerowanie dalszej części formularza, w którym będziesz mógł utworzyć swojego nowego użytkownika.

317981424696034992255.png

Tworzenie usera komenda:

Enter new UNIX password: (tu podajesz swoje hasło do konta, które tworzysz)

Retype new UNIX password: (tu potwierdzasz swoje hasło do konta, które tworzysz)

Full Name -
Room Number -
Work Phone -
Home Phone-
Other -

w tym nie musisz wpisywać nic, wystarczy, że będziesz zatwierdzał enterem, na końcu wybierz "Y".

Nadaj prawa użytkownikowi do uruchamiania klienta.

Przeloguj się na konto stworzone komendą:

su (nazwa użytkownika)

Dalej postępuj zgodnie z poradnikiem czyli uruchom zdalny pulpit, pobierz klienta ts3.

Ok dzięki a może wiesz dlaczego bota wyrzuca po ok 24h ?

Bot działał 1 dzień i dostał connection lost znikąd lecz ponownie załączając działa on lecz nwm jak na długo będzie działać. Może jakaś porada z tym problemem ?

http://www.mpcforum.pl/topic/1374546-gdzie-najtaniej-kupić-muzycznego-bota/(nwm czy to wina vps lecz pisali że wytrzyma.)

2015-02-23 01:45:10    VirtualServerBase    Info    client disconnected 'RMF MAXXX'(id:23) reason 'reasonmsg=connection lost'    

Opublikowano

Stracił połączenie z RMF, nastaw audacious na pętle aby po straconym połączeniu pętla zaczynała od nowa połączenie, najlepiej dać swoje 2 ulubione stacje.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

ciężko będzie, możesz spróbować dwa, jeżeli nie będzie się nic działo to możesz zostawić, polecam również ograniczyć użycie procesora danej aplikacji.

Opublikowano

ciężko będzie, możesz spróbować dwa, jeżeli nie będzie się nic działo to możesz zostawić, polecam również ograniczyć użycie procesora danej aplikacji.

ale tak się dzieje z 1 botem bo jeszcze nie zainstalowałem 2. Nwm czy to moja wina czy słabego vps lecz 1 powinien działać a przerywa jak na filmie wyżej.

polecam również ograniczyć użycie procesora danej aplikacji.

Wiem zielony jestem lecz jak w linuxie to zrobić

edic ** na 1 bocie zużycie jest 100% cały czas i przerywa ;/

42072286658693780026_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...