Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Jak zrobić ruszające MOTD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie jak zrobić takie motd które by się przesuwało nie "Matrix" tylko że np: zapraszam na serwer, i to by sie przesówało z 1 strony do 2 i jak zrobić tak żeby można było koło graczy online napisać np online ? dokładnie to tyle, ale jeszcze Jedno jak zrobić to Server-Icon, żeby on się ruszał żeby z tego zrobić np taki GIF jak maja na różnych serwera prosze o jak najszybszy kontakt.

Opublikowano

Ruszający się motd od lewej do prawej lub przesuwający się na boki - wszystko do ustalenia masz w pluginie Animated MOTD.

Niestety, a może i stety ta wtyczka jest płatna. W tym pluginie również masz gif jako ikonkę serwera.

jak zrobić tak żeby można było koło graczy online napisać np online ?

Tego zdania trochę nie rozumiem. Jeśli mówisz o tym, aby wyświetlało listę graczy online również koło MOTD, to wyżej wymieniony plugin, jeśli się nie mylę, również ma takową opcję.

@down:

Serwery same w sobie posiadają liczbę osób online, więc bezsensowne jest robienie tego samego po raz drugi.

Dlatego domyślam, że chodzi o listę graczy online po najechaniu na ich liczbę, co jest możliwe i daje o wiele lepszy efekt. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor co w tym nie zrozumialego?

Chodzi mi o to zeby przy liczbie graczy online bylo : Online 0/1

Polecam AnimatedMOTD :P

Jak czegos potrzebujesz jeszcze jakiejs pomocy to pisz pw

Praca nad projektem Our Battle !

Opublikowano

O to właśnie chodzi, ten plugin jest płatny. Żeby go kupić musisz mieć konto na tej stronie

i zapłacić. Wtedy będziesz dopiero miał dostęp do pobrania tego pliku.

Alternatywy dla tego pluginu nie mogę znaleźć. Ten na pewno jest sprawdzony,

ale jak mówiłem - płatny.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ikonke mozesz zrobic w gimpie potem przeskalowac na 32x32 nazwac serwer-icon.png

A co do AnimatedMOTD tak czy siak musisz miec bungee cord

//a sorki nie zauwazylem "ruszajacy" ale w gimpie warstwami moze by poszlo

@Nigusek to bardzo przepraszam,moj blad. Z tego co kojarze to bungee bylo wymagane ale moze jakis update wszedl.

Opublikowano

Ikonke mozesz zrobic w gimpie potem przeskalowac na 32x32 nazwac serwer-icon.png A co do AnimatedMOTD tak czy siak musisz miec bungee cord //a sorki nie zauwazylem "ruszajacy" ale w gimpie warstwami moze by poszlo

Do AnimatedMotd-Bukkit nie potrzeba bungee cord

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...