Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie:Pkt PL.

Rev0lution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od twojego stosunku wygranych do przegranych inaczej mówiąc mmr.

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Czyli % win ratio tak?

Nie.

mmr to match matching ratio ;] nie pamiętam dokladnie jak sie pisalo początek. 

masz np. 2000 ponad swoja lige  to dostajesz wiecej pl

Opublikowano

Wszystko jest zależne głównie od twoich mmr'ów... i od przeciwników na jakich grasz... stosunek twoich wygranych do przegranych jest bardzo ważny....mianowicie tym więcej masz % win ratio ,tym więcej lp będziesz dostawał... ,aktualnie nie mam swojego konta... lecz boostując dostaje 36+ a mam 72% win ratio .Czyli wyciągając z tego wniosek... więcej wygrywasz ,więcej dostajesz... Ludzie którzy mówią o "Elo hell" są w tzw "nieuregulowaniu" LP ,dostają za wygraną np 8lp a za lose 20 :).Mam nadzieję ,że objaśniłem ci dokładnie wszystko

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Pomocnik
Opublikowano

Wszystko jest zależne głównie od twoich mmr'ów... i od przeciwników na jakich grasz... stosunek twoich wygranych do przegranych jest bardzo ważny....mianowicie tym więcej masz % win ratio ,tym więcej lp będziesz dostawał... ,aktualnie nie mam swojego konta... lecz boostując dostaje 36+ a mam 72% win ratio .Czyli wyciągając z tego wniosek... więcej wygrywasz ,więcej dostajesz... Ludzie którzy mówią o "Elo hell" są w tzw "nieuregulowaniu" LP ,dostają za wygraną np 8lp a za lose 20 :).Mam nadzieję ,że objaśniłem ci dokładnie wszystko

Gościu naucz się pisać - "mmr'ów" ... Porażka [*]

MMR - match making ratio . Inaczej tzw. system dobierania przeciwników - ukryte elo.  Im więcej wygrasz rośnie Ci mmr = grasz z lepszymi = za zwycięstwo szybciej rośnie Ci mmr oraz dostajesz więcej lp. Im więcej przegrywasz jest na odwrót, spada Ci mmr = grasz z gorszymi = za porażkę odejmuje Ci dużo lp, za zwycięstwo dostajesz bardzo mało lp, oraz Twoje mmr szybciej spada :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...