Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

program/skrypt do kopiowania i wklejania konkretnego teksu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chce napisać program/ skrypt, który by z podanych przeze mnie plików .txt wklejał tekst pole tekstowe w przeglądarce i zatwierdzał go. 

Nie wiem czy to właściwy dział, ale jesteście mi w stanie powiedzieć w jakim języku byłoby to najlepiej napisać? Od razu mówię że nie jestem zamknięty na naukę jakiegokolwiek języka. Mile widziany jest gotowy kod, ale tylko z wytłumaczeniem jak działa, albo nawet z odnośnikiem do strony gdzie więcej się dowiem o danych komendach.

Do brzegu.

Program ma w pierwszej kolejności sprawdzać czy jesteśmy zalogowaniu na ebayu, następnie z mojej "bazy danych" wyciągnąć to o co go poproszę np. chcę żeby wystawił silniki, a on odnajdzie odpowiednie foldery i wyciągnie z nich tekst.

Przykład:

Obszar1.jpg
Jest to bardzo ogólnie pokazane. Ma ominąć skrzynie i wyciągnać dane na temat silników, wsystkich lub np. tylko 2.0, czy w przyszłości nawet tylko do konkretnego auta

Następnie ten tekst miałby być z automatu wklejany w pole tekstowe w przeglądarce (jeśli to niepotrzebne to nie musi jej otwierać.)

Przykład:

Obszar2.jpg
Obszar3.jpg
Część tekstu miałaby być wklejona jako temat, a druga część jako tekst

Dalej miałby odczekać powiedzmy minutę (aby nie było spamu) i dodał kolejny. 

Fajnie jak bym mógł mu wybrać które ma dodać, np. odznaczając "ptaszkiem" czy coś.

EDIT:
Przepraszam ale spojler nie działa tak jak chciałem :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zalogowanie na E-bay'u - jakaś biblioteka do obsługi przeglądarki, dałoby się zrobić razem z jej późniejszą obsługą.

Szukanie w bazie danych - nie bawiłem się Windowsowymi funkcjami do obsługi systemu plików, ale na 100% da się bez problemu zrobić.

Czytanie plików - też nie powinno to być problemem, podział na tytuł i tekst też powinien być prosty.

Wystawianie ofert - tak jak punkt pierwszy, da się.

Czekanie - to błahostka

Dodawanie i ptaszkowanie - kwestia napisania interfejsu użytkownika + odpowiedniej jego obsługi przez program

Podsumowując - da się. Do napisania tego w C++ trzeba by porządnej dawki wiedzy i nauki, ale zaprocentuje to w przyszłości. Jeśli natomiast nie masz zamiaru robić z programowaniem nic więcej, to możesz sięgnąć po jakiś prosty/prostszy język przeznaczony do takich zadań, np. AutoIT.

Opublikowano

A nie mozesz uzyc api ebaya?

Nie pomyślałem o tym, ale autor chce sprawdzać czy jest się zalogowanym(w przeglądarce) i chyba wykonywać to przez przeglądarkę. Oczywiście jeśli nie, to użycie tego api zamiast obsługi przeglądarki faktycznie byłoby lepszym rozwiązaniem. Poza tym oczywiście i tak zostaje przeszukiwanie bazy danych, czytanie plików, czekanie i GUI.

Opublikowano

wybaczcie że dopiero teraz odpisuje. Jestem bardzo zadowolony z odpowiedzi bo widzę że macie jakąkolwiek wiedzę i dosyć szybka reakcja jest z waszej strony, co bardzo doceniam.

Wracając do tematu, oblugiwac przegladarki nie musi, logowanie bylo mi potrzebne do tego zeby dodawal tresc a nie wywalal blad ze jest sie niezalogowanym. Odstep czasu ma byc po to zeby spamu nie bylo. Język jak najprostszy, z tego wzgledu że nie mam dużo czasu na nauke (+/- 4-5h tygodniowo) a C++ do najłatwiejszych nie należy. Trzeba być bystrym, intelignetnym, chłonąć wiedze i miec czas.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@NopeDotAvi

@Fireho

Możecie mi napisać w czym i jak zacząć i na co zwrócić uwagę? a ja bym się już zaczął uczyć :P

Jeżeli chodzi by się na szybko nauczyć języka to polecam c# (autoit nawet nie biorę pod uwagę).

Jest dosyć prosty oraz intuicyjny, a jego dokumentacja na msdn jest boska.

Jest to język, który przejął po Javie same najlepsze rzeczy, a plotki o tym, że jest tylko pod windowsa to kłamstwa.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...