Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłość webmaster'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie..

Mam pytanie odnośnie posady webmaster'a

1.Czy jeżeli nauczę się na 'perfect' języków

CSS3 

HTML 5

JQuery

PHP 

JavaScript

2.Czy w przyszłości być może będzie wielkie zapotrzebowanie na strony internetowe?

3.Ile można zarobić jako programista poniższych języków:

CSS3 

HTML 5

JQuery

PHP 

JavaScript

Proszę o przyzwoite odpowiedzi,bez docinek i tego podobnych ;)

Opublikowano

2000 dostaniesz i się ucieszysz :) Jeśli nie będziesz mógł się pochwalić jakimiś projektami, doświadczeniem z innych firm to 

ciężko będzie o zatrudnienie. Dlatego najlepiej jeszcze jako uczeń szukać zleceń bo potem to rybka i stawki malutkie.

Opublikowano

Takie kwoty dotyczą tworzenia webaplikacji, a nie prostych stronek. Lepiej myśleć o webdevelopmencie, bo webmaster kojarzy mi się właśnie z takim klepaczem stronek - wizytówek.

mjut.png
Opublikowano

języków

JQuery

wait a sec, wat?

Ad. 2 - jest, było, będzie

CSS3 

HTML 5

JQuery

PHP 

JavaScript

Ale wiesz że to wszystko są "języki" które siebie uzupełniają? Nie stworzysz dobrej strony WWW bez HTML, CSS, PHP (lub inne) i JS (chociaż są wyjątki)

Opublikowano

ale są jakieś oferty na 4programmers nawet za 7 k miesięcznie,jakie trzeba spełniać wymagania by otrzymywać taki zysk?

wymaganie zwykle są na tym forum napisane, jak firma szuka programisty. 7k to pewnie dla kogos z doswiadczeniem, na początek mysle ze dostaniesz 2-2,5k max

Opublikowano

Witajcie..

Mam pytanie odnośnie posady webmaster'a

1.Czy jeżeli nauczę się na 'perfect' języków

CSS3 

HTML 5

JQuery

PHP 

JavaScript

2.Czy w przyszłości być może będzie wielkie zapotrzebowanie na strony internetowe?

CSS3 

HTML 5

JQuery

PHP 

JavaScript

Proszę o przyzwoite odpowiedzi,bez docinek i tego podobnych ;)

Mylisz pojęcia, FrontendDev i Backend Dev, uwierz mi znając wszystko nie znasz nic. 

2000 dostaniesz i się ucieszysz :) Jeśli nie będziesz mógł się pochwalić jakimiś projektami, doświadczeniem z innych firm to 

ciężko będzie o zatrudnienie. Dlatego najlepiej jeszcze jako uczeń szukać zleceń bo potem to rybka i stawki malutkie.

Po to są staże, gdzie nabierasz doświadczenie.

wymaganie zwykle są na tym forum napisane, jak firma szuka programisty. 7k to pewnie dla kogos z doswiadczeniem, na początek mysle ze dostaniesz 2-2,5k max

Doświadczenie powiadasz a jak można zrobić stronę nie mając doswiadczenia? Ogólnie w dzisiejszych czasach bardziej jest doceniane logiczne myślenie i umiejętność wykorzystania darmowych zasobow. Przykładowo dzisiaj robiłem stronę dla pewnej firmy budowlanej, standardowa strona typu: O mnie, Oferta, Referencje, Certyfikaty, Kontakt. Trwało to 3h pracy, dlaczego? Darmowy CMS, szablon płatny z możliwością do zastosowania komercyjnego, wtyczki na licencji GPL i dziekuje.

Szczerze nikogo nie obchodzi czy wtyczkę napisałeś Ty czy kupiłeś, działa? Działa, jest legalne? Jest i dziękuje, tyle w temacie.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Mylisz pojęcia, FrontendDev i Backend Dev, uwierz mi znając wszystko nie znasz nic.

Po to są staże, gdzie nabierasz doświadczenie.

Doświadczenie powiadasz a jak można zrobić stronę nie mając doswiadczenia? Ogólnie w dzisiejszych czasach bardziej jest doceniane logiczne myślenie i umiejętność wykorzystania darmowych zasobow. Przykładowo dzisiaj robiłem stronę dla pewnej firmy budowlanej, standardowa strona typu: O mnie, Oferta, Referencje, Certyfikaty, Kontakt. Trwało to 3h pracy, dlaczego? Darmowy CMS, szablon płatny z możliwością do zastosowania komercyjnego, wtyczki na licencji GPL i dziekuje.

Szczerze nikogo nie obchodzi czy wtyczkę napisałeś Ty czy kupiłeś, działa? Działa, jest legalne? Jest i dziękuje, tyle w temacie.

ja mówię o pracy dla danej firmy a nie pojedynczym zleceniu ;)
Opublikowano

a ile przeważnie zarabia freelancer webmaster?

ale na przykład 

jeżeli opanowałbym języki

HTML CSS JAVA SCRIPT to mógłbym wyciągnąć na 4  / 3 k?

Opublikowano

a ile przeważnie zarabia freelancer webmaster?

ale na przykład 

jeżeli opanowałbym języki

HTML CSS JAVA SCRIPT to mógłbym wyciągnąć na 4  / 3 k?

kgdvjsu.png

raczej tak, ale na początek wątpie ;)

Opublikowano

na początek to znaczy ... że ;D?

To znaczy, że zatrudniasz się jako stażysta/junior dev i na więcej niż 3k nie masz co liczyć. Na dość dobrą kasę możesz liczyć mając 2 lata komercyjnego doświadczenia.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...