Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak uruchomić serwer na hostingu fiberhost?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś pomysł jak mam uruchomić serwer? od 8 rano serwer nie odpowiada wi wyświetla się błąd

Wystąpiły błędy podczas wykonywania operacji

Brak odpowiedzi ze strony maszyny
Brak połączenia z serwerem

Zero pomocy od BOK. Może ktoś wie jak to uruchomić?

eJwLLi0qy0zMUbBScM_MSclMBTJ8SpOzK51y8pOz
Opublikowano

Ja tez mam taki problem, support mi napisal ze im maszyna padla i przepraszaja za to.
Musisz czekac tak jak ja
Opublikowano

Mają oddać mi x10 stracony czas i mnie to nie obchodzi :D

EDIT//

Oni Zawsze mają jakieś problemy, powinni dać tańsze serwery, to moja wiadomość do /BOK:

No co to ma być? Chwilowe utraty pakietów na łączu? Fajną macie "chwilę" pwenie "niedługo" oznacza kilka miesięcy przerwy tak? wykupiłem pakiet i nie mogę uruchomić serwera i przez was tracę graczy! już 6 godzin serwer nie odpowiada. Naprawcie te błędy albo nie hostujcie serwerów, proste. Jeżeli się czegoś nie robi tak jak trzeba lepiej nie robić tego wcale.

Opublikowano

Spokojnie, może się zdarzyć, że maszyna w danym momencie niespodziewanie padnie danemu hostingowi. Trzeba cierpliwie czekać na naprawę tego i spróbuj odpalić serwer za kilka godzin. 

Opublikowano

Ma ktoś pomysł jak mam uruchomić serwer? od 8 rano serwer nie odpowiada wi wyświetla się błąd

Myślisz czasem? To że im padła maszyna to nie oznacza że to najgorszy hosting. Fiberhost to bardzo dobry hosting, teraz właśnie korzystam i na serwerze chest wycinam 100000-500000 kratek i nie wywala serwera mimo zużycia 150% zasobów.

Mają oddać mi x10 stracony czas i mnie to nie obchodzi :D

Niby jak? Lecz się człowieku

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Niby jak? Lecz się człowieku

Normalnie, ostatnio jak padła im maszyna odzyskałem 10 dni ważnosci serwera... Wiec nie mow jak nie wiesz.

Opublikowano

Normalnie, ostatnio jak padła im maszyna odzyskałem 10 dni ważnosci serwera... Wiec nie mow jak nie wiesz.

No to chyba dobrze że za np 4 dni dostałeś 10? To że padła 1 maszyna to nie oznacza że hosting jest zły. Ty chyba serio nie myślisz. Z fiberhostem są problemy - tu masz rację, ale żaden inny hosting ich tak szybko nie naprawia.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Fiberhost na pewno doda Ci kilka dni do pakietu który masz kupiony i aktywny.
Jak dla Mnie fiberhost dobry gdyby nie to nozo :/­

Opublikowano

Jeżeli problemy są z ich winy i trwa to do kilku dni, możesz zwrócić się do nich o rekompensatę. BOK odpisuje do 15 minut w dni robocze, nie wiem jak to wygląda w dni wolne od pracy.

8372383248.png
Opublikowano

czesami działo się tak że serwer działał można było na niego wbić ale nie dało się go wyłączyć bo był brak połączenia ;x

Opublikowano

Masz wielki przycisk "Włącz serwer" -,-

@pitereek Wez nie nabijaj sobie postów i nie udzielaj bezsensownych wypowiedzi. Najpierw sie czyta posty a potem sie odpisuje. Więc Twoja odpowiedz obrazuje Twoj poziom inteligencji . pozdrawiam

Opublikowano

Dziwne, na moim hostingu (itemhost) jest ten sam problem od rana mój serwer tez nie działa najlepiej czy mi się zdaje czy itemhost i fiberhost są na tych samych maszynach? Co do tematu mi support itemhostu udzielił taka odpowiedz:

PolskiRiko mówi:

Wyskakuje mi przy uruchomieniu 
BOK mówi:

jeżeli takie coś się pojawia po prostu należy odczekać 2-3 min wtedy serwer automatycznie się wepnie do panelu

Z poważaniem!

Biuro Obsługi Klienta itemhost

Co oni maja na myśli pisząc "wepnie", czekam już 7h i nic :D

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Co oni maja na myśli pisząc "wepnie", czekam już 7h i nic :D

Tak jak napisałem oni mają lekko zachwiane informacje o rzeczywistości :D Ta ich chwila u mnie trwa już 9 godz 45min :) to co to by było gdyby powiedzieli że to będzie trwać długo :O:D

Ale Jest poprawa bo do FTP moge wejsc :)

Fajną macie "chwilę" pwenie "niedługo" oznacza kilka miesięcy przerwy tak?

Opublikowano

Mam pakiet "Bedrock" na Fiberhost i na 5 graczach 0 lagów , a jeśli będzie powyżej 20 to lagii w ch*j, kiedy reinstal zrobiłem to tak samo na 20 graczach ;P

Polecam hosting EnderChest, bo fiber host jest strasznie ch*jowy.

Opublikowano

@gabrys07076 Zalezy tez od pluginow :) u mnie jeden plugin zamulał cały serwer i cudem się skapnołem :) to był plugin sexy motd, przy 10 graczach i malem 10 TPS :) usunolem i mam 20 nonstop :) i wyrenderowalem mapke worldborderem /wb fill i smiga :D

Opublikowano

@gabrys07076 Zalezy tez od pluginow :) u mnie jeden plugin zamulał cały serwer i cudem się skapnołem :) to był plugin sexy motd, przy 10 graczach i malem 10 TPS :) usunolem i mam 20 nonstop :) i wyrenderowalem mapke worldborderem /wb fill i smiga :D

Tak jak pisałem, z reinstalacją bez pluginów też występują lagii więc raczej EnderChest, skoro na fiberhost na 64gb ram zacina się przy 20 graczach a na enderchest z 20 pluginami, 2gb ram i 20 graczy to 0 lagów .

Opublikowano

@gabrys07076 Zalezy bo ja mam serwer pakiet Lava sloty 25 i nie laguje :) ip masz w Sygnaturce :D o ile serwer wystartuje :D

Ja mam na fiberhost Bedrock 64gb ram i lagi w ch*j ;P 

Polecam naprawde EnderChest, bo chyba teraz jest najbardziej popularny.

Jak będziesz potrzebował pomocy to pisz skype: gabrys821

Opublikowano

15n3o5e.png

i luj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...