Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yamaha FZ6 sobie gaśnie

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, otóż mam Yamahe FZ6N i mały problem. Pojeżdżę ją chwilkę i póki cisnę w manetkę wszystko jest ok, ale np jak zjeżdżam z góry i nie daję gazu albo chcę się zatrzymać i mam wciśnięte tylko sprzęgło motor gaśnie. Muszę wtedy poczekać chwilkę i odpalić go na nowo. Nie dzieje się tak ciąglę tylko co jakiś czas, ale muszę powiedzieć, że bardzo mnie to irytuje.

Może to jakiś filtr powietrza? 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

wydaje mi się że silnik się przegrzewa możliwe że coś z chlodnicą jest nie tak. Najlepiej jakbyś podjechał do jakiegoś gościa który zna się na rzeczy

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Właśnie nie mogę nigdzie podjechać, bo mam połamane ręce. Coś z filtrem powietrza być może, a może nawet i paliwa sam wnioskuję, lecz myślałem, że ktoś może ma co z tym do czynienia. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Prawdopodobnie coś z kołem może ci się od kręciło . Idź do mechanika musi ci wymienić

Opublikowano

CO KOŁO? 

pewnie chodzi mu o koło zamachowe 

@top myślę że coś dopływem paliwa/powietrza coś jest, bądź jak katowany, to już sprężanie w cylindrze nie takie jak powinno

@Edit

I świece może sprawdź 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...