Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaba wydajność przeciętnego laptopa ZA POMOC LIMIT

Gość 35000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j/w na youtube widzialem że gta iv potrafi na tym lapku (acer aspire v3-571g i5 3210m gt 640m 2gb 6gb ram) iść na high w 40fps natomiast ja gdy sobie zainstalowalem gta to mialem automatycznie ustawione najwyższe ustawienia graficzne i bylo mniej wiecej 40fps ale gdy chcialem ruszyc autem albo myszka odrazu spadek do 3fps tak samo jest w gta san andreas mam 100fps i jak rusze myszka do tylu to mam 40 dodam ze sterowniki karty graficznej pobralem z strony nvidia

Opublikowano

widocznie nie potrafisz skonfigurować sobie tak sterowników,  oprogramowania i systemu by osiągnąć najwyższą jego wydajność 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

widocznie nie potrafisz skonfigurować sobie tak sterowników,  oprogramowania i systemu by osiągnąć najwyższą jego wydajność 

może mnie olśnisz? takiego go kupiłem

Opublikowano

dodam jeszcze że to może być wina jakiś sterowników bo np gdy chce odpalić jakiś program monitorujący pracę komputera np cpu z, hw monitor, czy nawet speedfan to wyskakuje program przestał działać

Opublikowano

kupiłeś i używasz a w systemie masę  syfu z softu producenta, na dodatek pewnie oprogramowania które sam jeszcze zainstalowałeś i to wszystko działa w tle obniżając wydajność. 

naucz się konfigurować system dla osiągnięcia najwyższej wydajności na tym laptopie   

żadne patrzenie w programy sprawdzające wydajność ci nic nie da jeśli sam się tym nie zajmiesz 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dodatkowe sterowniki doinstalowane ? Chipset itd ? większość wgrywa tylko grafikę i myśli że już komputer będzie wszystko uruchamiał.

Opublikowano

wytłumaczy mi to ktoś krok po kroku albo da link do jakiegoś poradnika bo ja kompletnie nie czaje o co sie rozchodzi xD

Opublikowano

tutoriale na necie, znajomość systemu jak i sprzętu swojego się przydaje,  a jak ustawić to może dojdziesz do tego po kilku dniach, może tygodniach 

mi optymalizacja jakiegokolwiek  laptopa z którym nigdy nie miałem styczności zajmuje przeciętnie od 2 do 6 h i naprawdę można polepszyć wydajność nawet dwukrotnie porównując testy przed i po 

nie licz na żadne programy bo takie nie istnieją, im więcej programów stworzonych do optymalizacji windowsa użyjesz tym gorzej będzie działał system 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie używaj Slim Drivers bo to bardzo często psuje lapka. Mi raz wykryło niby brak najnowszych sterowników do karty graficznej, pobrałem z tego programu i po ponownym uruchomieniu laptopa musiałem użyć urządzenia, które odzyskuje system.

579571423327107377857.png

Opublikowano

wlasnie jestem po formacie zajelo mi to 3 godziny musialem instalowac chyba z 20 sterownikow z plyty no ale oplacalo sie teraz wszystko smiga do zamkniecia wiec 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...