Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mag vs Palladyn - co wybrać?

TheGregi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym się przyjemniej gra.

Mag czy Palladyn z bronią 2 ręczną.

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Lepiej jest magiem. Masz wiele przywileji u innych i ogólnie jest on dobry, ale dostanie się do nich jest trudne i wymaga czasu. Na początek polecam wiec palladyna.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Ani jedno.. Ani drugie... najlepszy jest najemnik...

i najważniejsza jest broń jednoręczna !... dzięki niewielkiemu skillowi... można 

rozdupczyć armię orków na przełęczy... już w 2 rozdziale... na potrzeby dowodu mogę 

pokazać jak bez użycia kodów... zrobić epickie rzeczy w Gothic 2 :)

ale jako dobry gracz... mogę powiedzieć że grając najemnikiem... i korzystając z broni jednoręcznej...

masz największe możliwości...

największą siłę... i najlepszy team...

broń jednoręczna jest SZYBSZA od dwuręcznej... jednak ma mniejszy zasięg... mimo wszystko szybkość

broni jednoręcznej pozwala pokonać dwuręczną która nie jest w stanie jednocześnie atakować i bronić

użytkownika... to prawda... fajnie wygląda ogromny miecz... jednak jak chcesz mieć ŁATWĄ grę... 

naucz się walczyć broniami jednoręcznymi... nawet u Palladynów... byle nie u magów... najsłabsza gildia w grze....

Opublikowano

Która część gry?

G1 - Mag Ognia - Arcy mag ognia - mag wody - arcy wody i jesteś kox nie do pokonania, przy czym trudno na początku, zwłaszcza w grobowcu tym obok bractwa śniącego.

G2 - Mag Ognia, a jak grasz z NK to potem będziesz kox, ale też trudno na początku.

G3 i G3ZB - Mag, ew taki trochę mag bojowy z mieczem (taki czarny mag ^^),

G4 - Też mag, t am magia według mnie wygląda gorzej niż w G3, ale jest ok jeśli chodzi o rozwój :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiem tak jeśli chodzi o gothic 2,to polecam Najemnika,ale odnośnie pytania Mag czy Paladyn? 

Zdecydowanie Mag,jest bardzo łatwo dostać się do klasztoru,nie potrzeba Owcy i 1000 sztuk złota wystarczy dobrą kwestie pogadać z właściwą postacią i można dostać się za pomocą posążku innosa ;)

W manę nie trzeba dawać gdyż jedząc czarne grzyby po odpowiedniej ilości dodaje nam +5 many,sam po sobie wiem że zjadłem już ich tyle że mam ponad +100 many i nie wydałem ani jednego punktu nauki,więc można poświęcić je na umiejętności Bojowe u maga jednoręczną broń czy tam siłę aby móc nosić coraz lepsze bronie.

+ u maga jest to że może leczyć się poprzez Runy,a poświęcić się w rozwój umiejętności Bojowych bronią.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Jeśli jesteś nowszym bądź mniej doświadczonym graczem Gothica to polecam Ci zagrać Paladynem ponieważ ta postać jest najprostsza, wystarczy siła + pakowanie w broń dwuręczną i lecisz. Z magiem jest już troche ciężej bo to specyficzna klasa postaci i trzeba wiedzieć jak się nią gra, a przede wszystkim jak rozmieścić punkty statusu, skille, kręgi magi i tak dalej. Jednak osobiście poleciłbym grę najemnikiem bo ta postać ma podobne cechy do Paladyna a gra się nią o wiele, wiele ciekawiej :) Lecz mag ma jedną wielką zaletę, ponieważ od czwartego aktu w walkach ze smokami ma praktycznie najłatwiej przez to że smoki atakują ogniem i osobę grającą Paladynem/Łowcą Smoków odpycha, a taki mag walnie jednego skilla i koniec, smok zdechł! :P

Opublikowano

Która część gry?

G1 - Mag Ognia - Arcy mag ognia - mag wody - arcy wody i jesteś kox nie do pokonania, przy czym trudno na początku, zwłaszcza w grobowcu tym obok bractwa śniącego.

G2 - Mag Ognia, a jak grasz z NK to potem będziesz kox, ale też trudno na początku.

G3 i G3ZB - Mag, ew taki trochę mag bojowy z mieczem (taki czarny mag ^^),

G4 - Też mag, t am magia według mnie wygląda gorzej niż w G3, ale jest ok jeśli chodzi o rozwój :P

W G1 również można zostać nekromantą.

@topic

Odpowiedź jest prosta - Łowca Smoków, ponieważ jak jesteś w tej gildii możesz mieć największą ilość punktów siły ~301 a smok ożywieniec leci na 5 strzałów z jednoręki.

Opublikowano

Moim zdaniem Paladyn jest najlepszą postacią, ponieważ łączy w sobie cechy wojownika (nie jest tak silny jak łowca, ale za to świetnie wyszkolony technicznie), oraz maga (stosuje może prostsze, ale również skuteczne czary) tak więc połączenie tych dwóch elementów daje moim zdaniem śmiertelną kombinację, bynajmniej w 3.

Opublikowano

Ja nie polecam maga ja już to w ostateczności Palladyna, lecz moim zdaniem najlepsi są najemnicy z bronią jednoręczną.

Opublikowano

Gra magiem jest na początku trochę ciężka, ale jest to chociaż jakieś wyzwanie - przynajmniej na starcie gry, bo później robi się o wiele łatwiej.

CdJ7h.gif

Opublikowano

G1 - wojownik - głównie dlatego, że zaklęcie z uriziela to gówno.

G2 - mag - bicie smoków mieczem to jakieś pojebaństwo, szczególnie bez szybkiego śledzia, a przywołanie zombie z runy Beliara pozwala powalić prawie wszystkie smoki - taki dupny czar, ale przecież jest cała masa innych.

G3 - łucznik i metoda - strzelaj, uciekaj. Ewentualnie mag, ale po dłuższym graniu, gdy masz regenerację many - co prawda mana i tak się wyczerpie, ale zaraz wróci.

pyhvh7E.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W G1 najlepiej grało mi się wtedy wojownikiem, magia w G1 jest ogólnie słaba wobec możliwości tej klasy

Co do kolejnych części, w 2 warto się przyjrzeć magowi ognia, a w 3 klasom wojowniczym.

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Bierz palladyna. Ma dobry pancerz i broń też. Magiem głównie z czarów walisz. Ogólnie do palladynów łatwiej się dostać i ciekawsze misje masz.

Opublikowano

­Z tych dwóch gildii to wybrąłbym paladyna, ponieważ ogólnie jest łatwiej się dostać.

G1- Cień- Strażnik- Mag Wody lub Najemnik

G2-

Straż miasta- Palladyn

Nowicjusz- Mag Ognia

G3- Jak wspomniał wyżej kolega kasty wojownicze

G4- Mag

call of duty zombies GIF by Omaze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...